Last news in Fakti

2 Май, 2018 01:30 1 981 3

Кръстиха бръмбар на Леонардо ди Каприо (СНИМКА)

  • леонардо ди каприо-
  • grouvellinus leonardodicaprioi-
  • борнео-
  • кейт уинслет

Това е признание за дългогодишната активна дейност на Лео по опазване на околната среда

Неизвестен досега вид воден бръмбар, открит на остров Борнео, е кръстен на холивудския актьор, носител на "Оскар" и екоактивист Леонардо ди Каприо, съобщи Contactmusic.

Откривателите са решили да кръстят насекомото на 43-годишния Ди Каприо като признание за дългогодишната му активна дейност за опазване на околната среда. За да подпомогне каузата, актьорът основа през 1998 г. едноименната си фондация.

Бръмбарът Grouvellinus leonardodicaprioi е открит на дъното на водопад в отдалечен природен резерват на остров Борнео.

Насекомото е намерено от "Taxon Expeditions" - фирма, която помага на необучени доброволци да откриват нови видове. Експедицията до Борнео е финансирана от фондацията на Лео.

Участниците в нея са се натъкнали на три нови вида водни бръмбари и са решили да кръстят единия от тях на Ди Каприо.

"Този черен дребосък може и да не спечели "Оскар" за харизма, но от гледна точка на биоразнообразието и опазването всяко създание е значимо", казват от "Taxon Expeditions".

Редица новооткрити видове носят имената на знаменитости. На Кейт Уинслет, екранен партньор на Леонардо в "Титаник" и негов близък приятел, също е кръстен вид бръмбар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пандизчия

    2 1 Отговор
    Аз вече съм кръстил една хлебарка на него !
  • 2 БХК

    1 2 Отговор
    Не обиждайте горкото бръмбарче !
  • 3 боримечката

    4 0 Отговор
    Що не кръстят някоя мокрица Корнелия?