Last news in Fakti

1 Май, 2018 10:42 1 065 1

В Италия искат нови избори

  • италия-
  • избори-
  • парламент

Все още в страната няма коалиция

От най-голямата партия в Италия движение „Пет звезди“ призоваха за свикването на нови избори през юни, съобщи Politico.

Движението спечели най-много гласове на изборите на 4-ти март. От Демократическата партия и крайнодясната „Лига“ обаче отказват да си сътрудничат с партията.

„Трябва да се върнем на урните, колкото се може по-скоро. Партиите се страхуват от промяна. Гражданите трябва да изберат отново“, заяви председателя на „Пет звезди“ Луиджи ди Майо.

Той призова лидерът на „Лигата“ Роберто Салвини също да призове за нови избори. Президентът Серджио Матарела заяви, че избори през юни ще бъдат невъзможни. В момента се водят преговори за нова коалиция. Те се водят от президента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: