Last news in Fakti

2 Май, 2018 07:53 1 003 2

Австралия vs. Ватикана в съда

  • австралия-
  • църква-
  • джордж пел-
  • ватикан

Процесът срещу ковчежника на църквата, обвинен в сексуални посегателства, ще продължи 10 седмици

Австралия vs. Ватикана в съда - 1
Снимки: БТА/АР

Процес в Австралия срещу ковчежника на Ватикана Джордж Пел, обвинен в сексуални посегателства, ще има и той ще продължи 10 седмици, предаде Reuters.

Окръжният съд на щата Виктория ще има второ заседание на 16 май, което ще планира процеса.
Кардинал Пел се яви в съда в Мелбърн, където тепърва ще се гледа делото. Съдия Белинда Уолингтън вчера нареди той да застане пред съда, след като постанови, че тезата на прокурорите е достатъчно силна, за да има процес със съдебни заседатели.

Уолингтън отхвърли около половината от обвиненията, които бяха изслушани по време на четириседмичните предварителни заседания. Подробности за съдържанието и броя на обвиненията не бяха разгласени публично. На краткото заседание 76-годишният Пел потвърди, че пледира невинен.

Австралия vs. Ватикана в съда

Дата за процеса още не е насрочена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зидар

    2 2 Отговор
    Англо-саксите не обичат Ватикана и затова са му спретнали кюляфа. Ама Хенри 8 е виновен и оная френска подлога Ан Болейн
  • 2 Ansient evil

    5 3 Отговор
    В цялата тая дивотия има пак " руска намеса" ,точно като в изборите в САЩ😂🤣😎. А че отчетата са си джендъри, тва не е нищо ново…
Новини по държави: