Last news in Fakti

2 Май, 2018 08:27 3 954 19

Рейтингът на Путин тръгна надолу

  • владимир путин-
  • русия-
  • рейтинг-
  • кремъл

Според анализатори това се дължи на влошаващата се международна обстановка и пожара в търговския център в Кемерово

Рейтингът на Путин тръгна надолу - 1
Снимки: БТА/АР

Въпреки спадането на рейтинга на президента Владимир Путин опозицията е безсилна, пише “Независимая газета“.

Съгласно данните на Общоруския център за изучаване на общественото мнение рейтингът на доверие към руския президент спада след изборите на 18 март. В навечерието на изборите тое бил 55.3 процента, а в средата на април е спаднал до 48.4%.

Според анализатори това се дължи на влошаващата се международна обстановка, пожара в търговския център в Кемерово и други скандали. Според директора на центъра това е закономерно явление, а следизборните колебания от 3-4 процента са нормални в световен мащаб.

Рейтингът на Путин тръгна надолу

Снижаването на рейтинга на Путин обаче не се съпровожда от ръст на доверието към други политици, особено представители на опозицията.. Те или не са достатъчно известни или не се разглеждат като алтернатива на сегашната власт или като цяло се считат за част от системата.

В Русия не работи обичайната логика на политическия живот, когато при някакви катастрофи или социално-икономически трудности властта губи доверие, то опозицията трупа точки. В случая обаче, въпреки, че Владимир Путин губи седем процента, то никой от конкурентите му, дори Алексей Навални не печели нищо.

Рейтингът на Путин тръгна надолу

Отсъствието на силна опозиция, на която обществото би гласувало доверие може да се оцени като победа на управляващия елит. Според анализатори това е вредно за стабилността на политическата система.

Те задават въпроса какво би станало ако Путин загуби много повече от доверието, като дават пример с трагедии като тази в Кемерово, които не могат да се предвидят. Реакцията на обществото в такива случаи не би могла да се предвиди. Дискредитираната опозиция едва ли би набрала точки.

Рейтингът на Путин тръгна надолу

Властта се е застраховала, че управлението на страната няма да попадне в ръцете на неизвестни и неможещи хора, но не е застрахована от радикални фигури, които биха излезли на повърхността на народното недоволство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 паднал

    47 13 Отговор
    Напишете на тръмп, макрон и мей какъв е рейтинга, да ги сравним?

    Коментиран от #2, #4

  • 2 наблюдател

    17 35 Отговор

    До коментар #1 от "паднал":

    Рейтингите на диктаторите се измерват не според оценката на хората, а според самочувствието му. Единствения извод е, че този ден Путин е имал тежък махмурлък, макар, че го раздава трезвеник :)
  • 3 Ристе

    15 35 Отговор
    Е как няма да пада, то всеки балон се пука рано или късно.
  • 4 Бесен Язовец

    12 27 Отговор

    До коментар #1 от "паднал":

    Трамп е мъжага и си ги слага на пистолета, разните измислени, от продажните медии, глупави рейтинги ! Той вече си осигури Нобелевска премия за мир, а вие русуфилити, продъджавайте заедно с жужи да се поклонявате на класациите...) Другари, въх, сакън, авторитета на пути пада, веднага заставаме на амбразурата !
  • 5 На кого му пука

    7 21 Отговор
    Те ония алкохолиците от Горна Азия не им пука, та на нас ли. В нашия мирен и красив свят социологията не го лови московския дребосък. Цялата му известност е от военните, които се оправдават с него да си правят кефа по живи руско и арабо говорящи мишени.

    Това лято ще му се стъжни в Украйна и Молдова. Ще има минус рейтинг.
    Ххсхсхахх, нещастник.
  • 6 Сексопатолог

    12 16 Отговор
    Всеки джендър русофил има снимките на епилирания Путин и тайно въздиша над нея. А след това пише по форумите за еврогейове, триполови, меки китки и т.н.

    Коментиран от #18

  • 7 Милиционер идиот

    2 11 Отговор
    Спадането на рейтинга му в Русия е съпроводено с повишаване на рейтинга му в Билдерберг, в Израел, в Комитет 300, в руския Хелзинкски Комитет, НАТО, Белите каски, в умерената опозиция в Сирия, в Отворено общество и сред седерастите от канавката.
  • 8 НКВД

    8 23 Отговор
    Аз не се учудвам, че рейтинга на Путин пада, учудвам се от факта, че никога в историята на Русия етнически руснак не е бил начело на държавата - нито в имперската, нито в съветската, нито в съвременната история, което пък ме кара сериозно да се замисля дали руски народ въобще съществува.

    Коментиран от #9

  • 9 Илия Бешков

    9 17 Отговор

    До коментар #8 от "НКВД":

    Русинът няма глава и винаги намира такава, задължително чужда, на която той е подчинен и покорен, а не свободен, разумен и целесъобразен с нея. И естествено, най-много се хвали с нея, не познава и не признава друга, боготвори я и задължава всички хора към това. Русинът е дълбоко и абсолютно невярващ – в нищо невярващ, защото е дълбоко опорочен. Неосъзнал и непознал себе си, той непрекъснато лъже, лъже без мярка и без полза, защото не знае какво му е потребно, нито за какво е нужен на другите. Той убива, плаче, моли се и краде едновременно само за да не пропусне едно от тези неща, за да не изглежда недостатъчен, непълен човек. Порочен и не вярващ, той е в пълна малоценност, която именно иска да прикрие с дързост, лъжа, сълзи и накрая самоубийство.
  • 10 Баба Ванга

    13 22 Отговор
    Русия ке се оправи когато Владимир Владимирович легне до Владимир Илич в мавзолея.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Ford Prefect

    20 9 Отговор
    Владимир Путин е железен! а Тъмп е случайно явление
  • 13 Мда война

    13 5 Отговор
    Цветни резолюции разтърсват централна азия, опитвайки се да накарат руснаците да се вдигнат на демоклатичен проамеригански щурм. То не са медийни помии, то не е чудо. Успеххх.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 гост

    14 5 Отговор
    Нещо лъжа надъшвам тук. Изборите ги спечели с около 80 %, а в същия момент рейтинг 50%. Нещо не се връзва :), ама карай. То сега трябва да го плюем щото е от "лошите". Да го плюем ама не по тоя тъп начин, така само се излагаме и за смях ставаме колко сме безпомощни срещу него. То няма и какви да сме (НАТО) срещу ресурсен гигант като Федерацията, ама поне да не приличаме на пинчер дървещ се на ротвайлер. Да не се излагаме ако може!
  • 16 надежда

    12 1 Отговор
    дали и този стратегически институт не се ползва ъсс соросоидни парички
  • 17 Ford Prefect

    0 3 Отговор
    Ах каква хубава снимка сте турили довечера ще лъсна една злобарка!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 руснак

    5 0 Отговор
    Това е статия от USA печат.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания