Last news in Fakti

4 Май, 2018 08:39 2 475 5

Управляващите на Острова на косъм от изборен резил (СНИМКИ)

  • великобритания-
  • тереза мей-
  • избори

Тереза Мей избегна тежко поражение в Лондон на местните избори, показват първите резултати от вота

Управляващите на Острова на косъм от изборен резил (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

В полунощ (българско време) приключи изборният ден на местните избори във Великобритания и британците очакват официалните резултати от тях днес. Избираха се над 4400 общински съветници в 150 общински съвета, по-специално в главните градове на Англия Лондон, Манчестър, Лийдс и Нюкасъл. Някои общински съвети се обновяват напълно, а други частично, припомня Ройтерс.

Столицата бе е основният залог на вота и лейбъристите имаха амбициите да спечелят няколко района там, които са традиционно консервативни като Уестминстър и Уондзуърт. В Кенсингтън и в Челси торите се очаква да платят цената за пожара в небостъргача Гренфел, в който миналата година загинаха над 70 души и за който оцелелите ги смятат за виновни.

Управляващите на Острова на косъм от изборен резил (СНИМКИ)

Към 1,30 по Гринуич днес първите резултати даваха в Лондон печалба от 56 места за консерваторите, отстъпление с 4 места за лейбъристите и спад от 76 места за подкрепящата Брекзит Партия за независимост на Обединеното кралство, според Би Би Си. Тези данни обаче далеч не отразяват общата тенденция от вота.

Ройтерс отбелязва, че консерваторите на Тереза Мей са избегнали тежко поражение в Лондон и са постигнали успехи в други райони, които подкрепят Брекзит. Това показват първите резултати от вота. Лейбъристите обаче също са постигнали печалби в столицата, допълва агенцията.
Въпреки че запазват като цяло контрола си, консерваторите губят отделни места в районите Уестминстър и Уондзуърт.

Резултатите от други места в 32-те лондонски района показват, че прогнозите за ориентиране на столицата към лейбъристите са се материализирали, въпреки че не толкова силно, че да причинят тежки поражения, които ще представляват сериозен проблем за Мей.

Управляващите на Острова на косъм от изборен резил (СНИМКИ)

Извън Лондон консерваторите си връщат контрола в районите, подкрепящи Брекзит - Питърбъроу и Базилдън, като до голяма степен това става за сметка на антиевропейската Партия за независимост на Обединеното кралство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ььььььь7

    17 3 Отговор
    Е те са си резил и без изборите.
  • 2 Kcaniba

    15 2 Отговор
    тая лъжлива баба
    ка още ли не е подала оставка!???
    Новичока ще я изяде с парцалите!!!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ЗайоБайо

    9 0 Отговор
    Явно всички руски хакери са отишли на почивка едновременно и без компютри

    Коментиран от #5

  • 5 Да да

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "ЗайоБайо":

    По-вероятно е да са посрещнати недрожелюбно след последните призиви за кибер атаки срещу тях!
Новини по държави: