Last news in Fakti

8 Май, 2018 10:59 1 153 4

Хашим Тачи ще представлява Косово в София

  • косово-
  • хашим тачи-
  • българия

Той ще присъства на срещата на върха в София

Президентът на Косово Хашим Тачи ще представлява страната си на предстоящата да се проведе среща между ЕС и Западните Балкани в София, съобщи Gazeta Express.

Косово вече получи покана от ЕС за участие в срещата. Първоначално се появиха информации, че на нея ще присъства косовският премиер Рамуш Харадинай. Съветникът на косовския премиер Авни Арифи обаче обяви, че на срещата ще присъства именно Тачи.

Събитието ще се проведе на 17-ти май. Присъствието на Косово вече предизвика противоречия сред европейските държави.

Испанският премиер Мариано Рахой отказа да присъства на срещата. Той се притеснява, че обща снимка с представителите на Косово ще даде тласък на сепаратистките настроения в Каталуния.

От Косово обявиха, че Тачи е бил предпочетен за присъствие, заради водещата си роля в диалога със Сърбия.

Общо пет държави от ЕС не признават независимостта на Косово. Страната се опитва да договори признание на статута си с Белград. Предстоящата среща ще е ключова за членството на страните от Западните Балкани в ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кcaniba

    5 1 Отговор
    срам и позор!!!
    шиптерската мафия с човешки органи - балканските канибали в София!!!!
  • 2 goni

    4 0 Отговор
    Росене! Па що не напишеш, кои са тия 5 държави от EU дето не признават независимостта на Косово?!:) Не знаеш, или те е страх да не ти изстине ляба?!:)
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.