Last news in Fakti

8 Май, 2018 11:13 2 051 0

Техеран към САЩ: Ще се справим с вас

  • иран-
  • сащ-
  • ядрена програма-
  • доналд тръмп

Може да имаме временни проблеми, но ще се справим, заяви президентът Рохани в очакване на решението на Тръмп

Техеран към САЩ: Ще се справим с вас - 1

Може да имаме известни проблеми, призна иранският президент Хасан Рохани в очакване американският му колега Доналд Тръмп да огласи решението си дали ще изтегли САЩ от споразумението за иранската ядрена програма, предаде АР.

Рохани не спомена Тръмп, но изказването му на конференция в Техеран за петрола е първата официална реакция на Иран, след като президентът на САЩ написа, че ще огласи решението си за сделката.

"Възможно е да имаме известни проблеми два-три месеца, но ще ги преодолеем", каза иранският президент. Той подчерта, че Иран иска да продължи работата си със световните сили и да запази конструктивния си ангажимент към международната общност.

Изказването му изглежда беше адресирано към Европа, която сключи редица бизнес сделки с Иран след подписването на ключовото ядрено споразумение през 2015 г.

Тръмп съобщи за намерението си късно снощи, поради което големите ирански вестници не успяха да реагират и да публикуват новината. Тя беше огласена от иранската държавна телевизия и от официалната осведомителна агенция ИРНА.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА