Last news in Fakti

9 Май, 2018 12:50 3 610 30

СССР спаси Европа

  • русия-
  • владимир путин-
  • ссср

Владимир Путин заяви, че няма да позволи подправяне на историята

СССР спаси Европа - 1
Снимка: БТА/AP

СССР определи изхода на Втората световна война. Това заяви руският президент Владимир Путин по време на военния парад в Москва по случай Деня на победата, цитиран от ТАСС.

„Нашият народ спаси Европа от робство и изтребление. Ние извършихме подвиг срещу ужаса на Холокоста. Сега някои се опитват да зачеркнат този подвиг. Те искат да подправят истината за нашите герои и да предложат друга история. Ние никога няма да им позволим да направят това. Ние помним трагедиите от двете световни войни и уроците, които научихме от тях. Ние няма да затворим поглед пред това. Днес прозират същите заплахи, като старите. Ние обаче няма да се примирим с тях“, заяви Путин.

Той заяви, че балансът в света е крехък и че заради това е важно страните да се уважават една друга. Путин призова за доверие между лидерите в международен план.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кcaniba

    52 17 Отговор
    Без День Победы , няма как да има Ден на Европа!!!!
    И това е логично и е закономерно!!!
    Велик Парад!!!
    Мощ, сила и железна организация!!!!
    Слава на Русия!!!!

    Коментиран от #8

  • 2 Реалист

    19 39 Отговор
    Помогнаха за победата над нацизма и .... заробиха милиони в Източна Европа за почти 50 години.

    Освен това приучиха източно европейците на мързел, подлост и култ към личноста...
  • 3 мнгй бхъг

    32 14 Отговор
    браво на непобедимия руски народ,
  • 4 Кcaniba

    9 11 Отговор
    Техеран и Ялта, троле мой!!!
    Чети историята, е от мързел, на който те приучиха родителите ти, даже за бой не ставаш!!!!
  • 5 СЛЕД НЮРНБЕРГСКИЯ ПРОЦЕС

    24 4 Отговор
    СТАЛИН КАЗА. ПЪЛНА ПАРОДИЯ Е ТОВА. ИСТИНСКИТЕ ПОДПУДИТЕЛИ И ФИНАНСИСТИТЕ НА ЗАПАДНИТЕ АРМИИ ДАЖЕ НЕ БЯХА ПОСОЧЕНИ КАТО ТАКИВА ОТ КОЕТО СЛЕДВА ЧЕ ТЕ ЩЕ ИНИЦИАРАТ ТРЕТА СВЕТОВНА.....МАЛКО ПО КЪСНО БЕ ОТРОВЕН ОТ СЪЩИТЕ ТЕЗИ КОИТО УБИХА ЛИНКЪЛН И КЕНЕДИ ПРОТИВОПОСТАВИЛИ СЕ СРЕЩУ ФИНАНСОВАТА ОКУПАЦИЯ НА Р О Т Ш И Л ДО ВИ НА ФИНАНСОВАТА СИСТЕМА НА С А Щ....
  • 6 Бесен Язовец

    10 29 Отговор
    Съюзническите войски имат също не малък принос за победата над немците !

    Коментиран от #7, #11, #22

  • 7 Кcaniba

    20 5 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен Язовец":

    имат своите 10-30 %!!
    Никой не го отрича.

    Коментиран от #10, #15

  • 8 един дебил Kcaniba

    14 28 Отговор

    До коментар #1 от "Кcaniba":

    само българският дебилен и невеж народ не разбра, че именно Сталин и приятелчето ми Хитлер запалиха втората световна война с цел да си поделят света, а сега Ден на победата... на кой? на СССР, който отдавна фалира, а сега и Русия ще повтори неговия крах съвсем скоро...Каква Русия, каква слава, какъв Съветски Съюз?

    Коментиран от #13

  • 9 Бесен Язовец

    22 7 Отговор
    Съюзниците ,,със чужда пита помен правят! Криха се 2 г.у френските гори окопани като картофите на Чърчил!
  • 10 Бесен Язовец

    17 6 Отговор

    До коментар #7 от "Кcaniba":

    Ти пък 30%!!!!! Не повече от 5% за участието като Лудогорец в Шампионска лига!
  • 11 Монгомъри

    17 3 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен Язовец":

    Да,имат.
    И после прибират в своите държави всички военни престъпници,които не са увиснали в Нюрнберг!
  • 12 СССРБАРЕТА

    23 9 Отговор
    всички американски гъзолизци да извадят езиците си от американските задни..... и да застанат мирно говори Москва!!! Xaxaxaxaxaxaaaaaa! Здравей натеняXу! Всички сте при императора! Добре че ти разрешава да се правиш на мъж чат-пат в региона, и трябва да покажеш уважение въпреки кравар ското недоволство! Американски подлоги Честито и на вас нали знаете Русия Ще помете всичко по пътя си. Всичко ще се стопи като лед Само едно ще остане славата на Русия славата на Владимир: справка баба Ванга
  • 13 Монгомъри

    10 4 Отговор

    До коментар #8 от "един дебил Kcaniba":

    А ти что си станал съюзник на Хитлера,чтом е бил наясно,че той престъпник?
  • 14 патриотъ

    18 10 Отговор
    Честит прлазник на всички честни хора!Великата руска армия освободи Европа от фашистката сган и спря кафяватя зараза!Благодарение на нея сега съществуваме!Слава на Руската армия,слава на Русия!
  • 15 Бесен Язовец

    9 10 Отговор

    До коментар #7 от "Кcaniba":

    Не са 20-30, по вече са, но тези които са знаели девствително истината за това, кой, какъв дял имал и т.н. ги няма вече между живите ! Сегашните и западни и източни историци са едни жалки преписвачи и фалшивикатори !
  • 16 123;)

    11 15 Отговор
    ДА Е ЧЕСТИТ ДЕНЯТ НА ЕВРОПА НА ВСИЧКИ БОЛШЕВИКИ!
  • 17 надежда

    11 4 Отговор
    аве русия
  • 18 Диоген

    7 7 Отговор
    "Упущенньiй шанс Сталина. Советский союз и борба за Европу 1939-1941гг."-Михаил Мельтюхов. Само в интернет на руски.Истинската история, без емоции!
  • 19 Руските свине

    10 15 Отговор
    имат наглостта да приватизират победата над фашизма и да репресират всеки /на територията на Русия/, който не е съгласен с кремълския прочит на историята. История, която е фалшифицирана с оглед руските интереси. История, в която няма да срещнете много написано за Пакта Молотов-Рибентроп, за Катин и за много други истини.
  • 20 Хитлер

    8 15 Отговор
    Ако не бяха САЩ и Англия щях да стигна до Владивосток!
  • 21 Тръмп

    8 16 Отговор
    Тоя съветски тъпак забрави,че Хитлер стигна до Москва и Ленинград,а Сталин се беше скрил в Миша дупка!:)Съветите се биха само у дома,а Съюзниците по цял свят! Руснаците нямаха сила да се справят сами с Хитлер,та не е зле да престане с лъжите този комунистически престъпник!:)
  • 22 гоншев

    12 3 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен Язовец":

    На Източния фронт срещу руснаците Вермахта воюва със 179 дивизии, като на Западния фронт срещу съюзниците, германците са изпратили 71 дивизии. Въпреки това в началото на декември 1944 година, Вермахта започва контранастъпление в Ардениите срещу англо-американците, която цел не се осъществява, поради това, че реките там правят завои и една и съща река се налага да бъде форсирана няколко пъти, и съюзниците молят Сталин да форсира настъплението към Берлин с цел Вермахта да започне да изтегля дивизии за отбрана подстъпите към Берлин.
  • 23 Знаещ

    7 16 Отговор
    Русия не освобождава, Русия може единствено да поробва. Ако не беше Стамболов и България щеше да стане руска губерния с активната помощ на предателите русофили като Драган Цанков.

    Коментиран от #24, #28, #29

  • 24 умен

    6 2 Отговор

    До коментар #23 от "Знаещ":

    Твоята простотия не ми пречи!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 NGNN

    7 0 Отговор
    Поклон пред героите!
  • 27 Девушка Вова Путин

    2 4 Отговор
    Думите на тази пропагандна мажоретка не струват и пет пари. Дотегнаха ни нейните изхвърляния и простотии.
  • 28 Димитър Кънев

    4 2 Отговор

    До коментар #23 от "Знаещ":

    Благодарение на предателя Стефан Стамболов ни е сме на това дередже.
  • 29 селянин

    7 2 Отговор

    До коментар #23 от "Знаещ":

    Що не дойдоха помагачите на османлиите..Франция и Англия да те освободят от робството,руския войник е умирал не само за царя а и за братята славяни,за да си запазиш езика и вярата.сега щеше да си,,фес,,и,,резняк,,ако не беше дедо Иван..нема обединение,нема съединение,на башибозка им трябваха само няколко години след 1878 год..и след мен минарета.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания