Last news in Fakti

9 Май, 2018 20:00 1 937 10

Юнкер: ЕС трябва да поеме ролята на САЩ

  • ес-
  • сащ-
  • роля-
  • жан-клод юнкер-
  • доналд тръмп-
  • иран

В този момент трябва да заместим САЩ, посочи Юнкер

Юнкер: ЕС трябва да поеме ролята на САЩ - 1
Снимка: БТА/ AP

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че САЩ при управлението на президента Доналд Тръмп обръщат гръб на многостранните отношения и приятелското сътрудничество „със свирепост, която само може да ни учудва“, предаде „Асошиейтед прес“.

Юнкер заяви, че след решението на Тръмп за изтегляне от споразумението за иранската ядрена програма САЩ „вече не искат да си сътрудничат с други части на света".

В изказване пред фламандския регионален парламент Юнкер заяви, че от Европейският съюз зависи дали ще поеме ролята на САЩ. „В този момент трябва да заместим САЩ, които губят сила като международен играч, а оттам и влияние", каза той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ахаха

    5 23 Отговор
    СЪЩ не губят сила, а я увеличават чрез роботика и изкуствен интелект. Ивропа вече не е нужна на СЪЩ като ЩИТ, затова ще я унищожат, за да не пречи. Ивропа беше предадена още след 2рата Световна Война и се върви към нейното бавно, но сигурно заличаване. Ивропа ще оцелее само ако средната класа в СЪЩ надделее, понеже те имат нужда от Ивропа като пазар и конкурент
  • 2 Един от хората

    24 1 Отговор
    Много,много отдавна трябваше...
  • 3 onq s konq

    3 24 Отговор
    Според мен ...Юнкер ВЕЧЕ "бута масло":)Не е лош човек,дори напротив-абсолютен добряга е,но с тая ИНФАНТИЛНОСТ...която е буквално абсурдна в настоящото СЕРИОЗНО ПРОТИВОПОСТАВЯНЕ "изток-запад"?!И КАК ЩЕ ЗАМЕСТИ ЕВРОПА САЩ,СЛЕД КАТО 70% ОТ ФИНАНСИРАНЕТО НА НАТО ИДВА ОТ АМЕРИКА?А като изключим Англия и донякъде Франция които напълно споделят твърдата полит. линия на САЩ спрямо Русия,не са ли склонни всички останали членки на ЕС да премахнат ембаргото спрямо руснаците,че дори и да приемат Русия за член?!Което ще е точно пускане на вълка в кошарата.От което пък ще последва СВЕТОВНА РУСКА ХЕГЕМОНИЯ!Недопустимо е подобно развитие на нещата и е крайно време подобни "Евролидери" да бъдат пенсионирани и на тяхно място да се поставят адекватни и решителни хора,готови да защитят безапелационно ЗАПАДНИТЕ ЦЕННОСТИ И КУЛТУРА със "ВСИЧКИ СРЕДСТВА".

    Коментиран от #4, #7

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 666

    14 3 Отговор
    Цялата измет на Европата е във Фащ.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 СССРБарета

    17 2 Отговор
    америка в момента е в ШАХ И МАТ! америка дава най-голямо финансиране за НАТО и там е ФАКТОР! америка дава най голямо финансиране в ООН и там е ФАКТОР! америка дава най-голямо финансиране за всичкисветовни организации и правителства тоест подкупва си ги ЗАКОННО и затова беше и донякъде все още е световен ФАКТОР! За да прави това америка е най-богата но в какво?
    Отговорът долари! Печатане на хартии без покритие за сметка на дълг!
    Русия има решение! То е гениялно както винаги РУСКО практично и може да ги върне 100г назад! Може да ги направи обикновенна държава без световно значение! Американците вече знаят, че ако не променят курса си на задушаване срещу Русия, Русия ще излезне от тяхната игра просто тя няма да има избор и американците са уведомени за този краен ХОД! Ако Брикс пусне друга световна валута обезпечена със стоки и услуги на Рускокитайският контингент от която много държави по света имат нужда за да се откъснат от американската зависимост и задушаване с доларат е свършено!!! Знаем, че държави като Внецуела, Иран, Гърция, Аржентина, Индонезия, Бразилия, ЮАР, Куба, Перу, Боливия и много много другибиха се присаединили веднага в тази търговска система със собствените си ресурси и работна сила на равни права и свободен достъп! И тогава американците ще имат нещо което другите не искат и не им е необходимо за търговията си! Тогава пак ли ще са толкова богати :)!!! Няма да е същото! Това би расипало сегашният световен ред! Видя се, че Руското оръжие

    Коментиран от #9

  • 9 Хасан

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "СССРБарета":

    Прав си ...но не мислиш ли че това е целта на Русия...навремето Сащ с надпреварата във въоръжаването фалира СССР...а сега обратното Русия иска да фалира Сащ като го кара да печата долари без покритие..
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.