Last news in Fakti

11 Май, 2018 20:32 1 695 7

Европа трябва да стане глобален играч

  • европа-
  • жан - клод юнкер-
  • ес

Жан - Клод Юнкер с призив към страните в ЕС

Европа трябва да подсили позицията си на глобален играч. Това заяви председателят на ЕК Жан – Клод Юнкер, цитиран от Евронюс.

Юнкер коментира решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да извади страната от ядреното споразумение с Иран на специална конференция във Флоренция.
„Нуждаем се от повече Европа. Светът се нуждае от по-силна Европа. Важно е да можем да формираме единна позиция по външнополитическите въпроси. Бих искал всички европейски държави трябва да са европейци на пълен работен ден“, заяви Юнкер.

Той добави, че позицията на някои държави спрямо въпроса с бежанците е половинчата. Според него е важно решенията в ЕС да се взимат с мнозинство, а не с пълно единодушие. Той призова страните от ЕС да взимат правилните решения за Съюза.

Според него ЕС трябва да стане глобален играч.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El comandante

    21 3 Отговор
    Тоя що не го вземем за рекламно лице на българска гроздова ракия???

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ЗайоБайо

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "El comandante":

    Точно! Тоя пак се е натряскал. Силна Европа и бежанци в едно изречение не пасват. Светът може и да има нужда от силна Европа, но практиката показа, че определено няма нужда от скапания ЕС с тъпите им политици. Тази конструкция, Жанчо, просто не работи
  • 4 СССРБАРЕТА

    5 2 Отговор
    Ц р у има нужда от силна Европа за да може да я противопостави срещу суперсилата Русия и така да се самоунищожат доколкото могат!!! И това което остане да бъде под владение на Америка следващите 100 години така както беше до сега! На Европа и е по-добре да бъде слаба а силна да бъде Русия която да прекършва болните амбиции на краварите! и по този начин Европа ще бъде ухажвана и от изток и от запад в опит да бъде привлечена за търговски и икономически партньор!

    Коментиран от #6

  • 5 Коко

    5 0 Отговор
    С тази си стратегия и политика Европа смело върви към задника на географията...
  • 6 Хасан

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "СССРБАРЕТА":

    Викаш това което се опитва Турция да направи..да бъде ухажван от Русия,Европа и Сащ...на Европа предлага икономическо сътрудничество,на Русия икономическо сътрудничество на Сащ военно сътрудничество

    Коментиран от #7

  • 7 а бе

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Хасан":

    защо се опитваш да пишеш и мислиш на чужд за теб език а именно българският ??как може в едно изречение да си противоречиш??как хем турция е ухажвана от европа а завършваш , че турция САМА ПРЕДЛАГА НА европа сътрудничество в икономическата сфера ?? не съм забелязал , че европа иска да има нещо общо с турция а и не ни трябва но виж ердо се натиска....хем визите да ви отпаднели а и ако може безмитно да изнасяте за ес.но няма да му се отвори парашута