Last news in Fakti

11 Май, 2018 09:10 1 310 3

Преизбраха Виктор Орбан за премиер

  • виктор орбан-
  • унгария-
  • премиер-
  • парламент

Трети пореден мандат за Орбан

Преизбраха Виктор Орбан за премиер - 1
Снимка: БТА/ AP

Унгарският парламент утвърди Виктор Орбан за трети пореден мандат като премиер, предадоха световните агенции. След изборите на 8 април неговата партия "Фидес" си осигури мнозинство от две трети в Държавното събрание.

Кандидатурата на Орбан за премиер бе подкрепена от 134 депутати, 28 гласуваха против. В речта си в парламента Орбан очерта консервативна визия за управлението на страната, предаде БНР.

"Ерата на либералната демокрация приключи. Тя стана неспособна да защити честта на хората, да осигури свобода. Не може да гарантира физическата безопасност и да подкрепя християнската култура. В Европа някои все още се занимават с нея, защото мислят, че може да се поправи. Не разбират, че проблемът не е в механизма, а че светът се е променил", посочи той.

ЕС трябва да се откаже от цитирам "налудничавите кошмари" за Съединени европейски щати, заяви Орбан, обещавайки да защитава християнските ценности на Унгария и да се бори срещу квотите на блока за прием на мигранти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    14 1 Отговор
    Честито!!! Да е жив и здрав и дано да стават повече такива като него!
  • 2 Иванчо

    8 1 Отговор
    Унгарците показаха, че си заслужават мястото в сърцето на Европа. Избирането на Орбан за трети пореден мандат показва, че на хората им е писнало от изкуствено натрапвани педеджендърски "ценности". Полша също върви по този път. Браво!
  • 3 Plovdiv

    1 1 Отговор
    Една гилотина в центъра на Париж и меркел, оланд, юнкер - там!
Новини по държави: