Last news in Fakti

12 Май, 2018 17:35 1 721 11

Американски чиновници без тоалетни заради санкциите

  • сащ-
  • русия-
  • санкции-
  • чиновници-
  • тоалетни

Ключът за решаването на проблема е в Русия

Американски чиновници без тоалетни заради санкциите - 1
Снимка: Shutterstock

Санкциите на САЩ, наложени срещу руски олигарси, засегнали... тоалетни във Вашингтон, пише в. „Хъфингтън пост“. Една от административните сгради във Вашингтон, принадлежаща на Националната служба на парковете (НСП), е с повредена помпа на отходната канализация. На пръв поглед – нищо страшно, само една поръчка и всичко ще бъде наред.

Да, ама не. Оказва се, че ключът за решаването на проблема е в Русия. И по-точно у олигарха Виктор Векселберг, вкаран в черния списък на САЩ като приближен на президента Владимир Путин. Санкциите забраняват на американски компании да имат бизнес с фирмите на засегнатите олигарси.

Техниката за ремонта на помпата се доставя от швейцарската компания „Зулцер“. А контролният пакет от нейните акции доскоро принадлежал на руската фирма „Ренова“. Тя пък е собственост на споменатия вече Векселберг, предаде Club Z.

Помпата в сградата се счупила през март. Управата на НСП поръчала новото оборудване от компанията „Чесапийк енвайрънментал екуипмънт“, извършваща продажби на продукти на „Зулцер“ в САЩ. Поръчката била направена на 19 март.

Помпата обаче била доставена чак на 13 април. Преди това на „Зулцер“ се наложило да изкупи 5 милиона свои акции от „Ренова“, за да направи компанията на Векселберг миноритарен акционер. Така швейцарската компания вече не попадала под действието на санкциите.

През целия период от почти един месец служителите, работещи в сградата на НСП, били принудени да ползват тоалетните в съседните здания или преносими химически тоалетни на улицата, отбелязва „Хъфингтън пост“. Все пак ремонтът бил направен и местата за облекчаване на естествените нужди заработили отново на 20 април.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 юрист

    11 14 Отговор
    „....Публикувано във факти.бг: А контролният пакет от нейните акции ДОСКОРО ПРИНАДЛЕЖАЛ на руската фирма „Ренова“....“ Което значи, че ВЕЧЕ НЕ ПРИНАДЛЕЖИ, а “новината“ си е чиста ФЕЙК НЮЗ!

    Коментиран от #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 onq s konq

    15 3 Отговор
    То не им трабва нали си имат нас веднага сформирам група за бързо реагиране Ристе, наблюдател, стефко88 рубляджийче юрист заминаваме да лижем и подсушаваме
  • 4 Бай хой

    19 0 Отговор
    После сме ги подигравали заради памперсите. Сащисана работа. Дет минат и осират всичко.
  • 5 читател

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "юрист":

    Хайде прочети отново текста! Ама целия!
  • 6 Хохохаха

    13 0 Отговор
    Виждате ли ги краварите? Дори не могат да се из.....зат без Русия.....Голям майтап.Резиииил.

    Коментиран от #10

  • 7 Хаххаааааааа

    14 0 Отговор
    Тия америте от собствените си санкции ще се задушат от лай..ата си...хаахахааахаа
  • 8 Kcaniba

    8 4 Отговор
    ами като ви казвам, че краварите са яко на памперси, вие не вярвате, или се правите, че невярвате , Соросняяя!!
  • 9 Винету

    5 1 Отговор
    Истинският американски патриот , винаги е зареден с достатъчно памперси !
  • 10 ХиХиХи

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Хохохаха":

    Рунгелчо , фейкът си фейк. Голяма радост! На маймун се обърна ей!
    Нали собственикът е Вакселберг. Нали уж не ги обичаш ционистите.
    Сега пък им се радваш. Фурнаджийската лопата ряпа да яде. Каквато и новина да се появи все ще я завъриш в путиноиден стил. А на краварите ще им ядете фъшкиите.
  • 11 Серсем

    0 2 Отговор
    А рушняците още нямат проблеми. Те кензат на двора .