Last news in Fakti

12 Май, 2018 18:43 2 307 10

Меркел: Нужен е мир в Донбас (ВИДЕО)

  • ангела меркел-
  • асизи-
  • украйна-
  • сирия-
  • израел

Сигурността на Израел била приоритет за Германия

Германският канцлер Ангела Меркел изрази днес безпокойство от ситуацията в Украйна, където "всяка нощ има нарушения на прекратяването на огъня и всеки ден загиват хора". Тя заяви това на церемонията, на която получи отличие, наричано "католическата Нобелова награда за мир".

Ангела Меркел присъства на церемония в Асизи, Централна Италия, на която бе удостоена с наградата "Светилник на мира на Свети Франциск". Тя увери украинците, че "не са сами".

"Тези, които мислеха, че краят на Студената война ще донесе мир в Европа, сгрешиха", констатира Меркел, цитирана от Ройтерс.

Сирия е "една от най-големите хуманитарни трагедии на нашето време", подчерта Меркел. Тя допълни, че войната там "се е превърнала в конфликт на регионални интереси, на религии".

Германският канцлер призова Европа да направи повече, за да спре сирийската война, предаде Ройтерс. Меркел определи сигурността на Израел като национален интерес на Германия. Канцлерът следи и ескалацията на напрежението между САЩ и Иран, което ескалира след решението на Доналд Тръмп да оттегли родината си от споразумението за ядрената програма на режима на аятоласите.

Германският канцлер запали свещ на гроба на Свети Франциск. Меркел ще се срещне с 300 младежи от 37 страни, включително бежанци от Сирия и техни връстници, преминали през бежански лагери в Либия.

Наградата "Светилникът на мира" е слабо позната на широката общественост. Тя е връчена за първи път през 1981 г. на полския дисидент Лех Валенса. Нейни носители през годините са папа Йоан-Павел Втори и Майка Тереза (1986 г.), Ясер Арафат (1990 г.), Михаил Горбачов (2008 г.), Шимон Перес (2013 г.), Махмуд Абас (2014 г.), папа Франциск (2015 г.) и Хуан Мануел Сантос (2016 г.).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен пес

    15 6 Отговор
    Да Украинците не са сами , Руснаците са при тях ахах
  • 2 Kcaniba

    16 4 Отговор
    Usраина не ли създадена от евреи болшевици начело с Ленин 1918-1920, култивирана от нацисти 1941-1944 - бандера, шухевич, и докарана до днешното си състояние благодарение на преврата за американските 5 милиарда - майдаун!!!
    Та каква Русия?? Че са откъснати изкуствено - факт е!!
    Че имат гражданска война, щото едните искат с Русия, а другите срущу Русия - факте !!
    Днес Usраинв е нацистко амерска кочина от една стрвна и антинвцистки, свободни хора, уважаващи различни езици и куотури от другата!!!

    Коментиран от #7, #8

  • 3 Егати гаврата

    19 3 Отговор
    По време на връчване на католическата награда за мир, Меркел заявява, че сигурността на Израел е национален интерес на Германия!?! Сънувам ли или полудявам? Или светът вече е луд?
  • 4 патриотъ

    17 1 Отговор
    Тъпотия до шия!Като че,Русия е виновна на Украина,че сами докараха територията си в това състояние,заради лакомията на Порошенко и компания,които се продадоха на американците!Лицемерието на Меркел е характерно за целия западен свят,които оправдават възраждането на фашизма и санкциите срещу Русия,без даже да се помъчат да видят къде е истината и политиката им се основава единствено на омразата и сляпо се подчиняват на хищническите планове на САЩ!И това,че западните лидери си раздават награди за мир,е най-жалкото и най-смешното зрелище на тоя свят!Награди за мир заслужава само Русия и Путин заради великото си търпение и воля,въпреки всичките нападки и санкции,да запази мира в света!!!
  • 5 ЖОРО

    11 1 Отговор
    Аз предлагам да и се даде и премия към наградата-100 тояги на гол задник,че да почувства добре мира който допринася и след това да бъде пусната в това състояние при любимите си арабели,да и успокоят болката!
  • 6 ЗайоБайо

    12 0 Отговор
    Това е просто безумие, подигравка с хората. Тая, дето финансира войни получава награда за мир
    Къде са немските оръжия?
    Саудитска Арабия, Турция, Израел, ИДИЛ. ..
    Какво чудовищно нахалство
    А това за Израел е капака. Шмит едно време го беше казал, Германия не носи никаква отговорност за сигурността на Израел.
  • 7 Вал

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Kcaniba":

    Краят на студената война не донесе мир защото станахте твърде алчни. Алчността ще погуби "развитите" демокрации. А нашите оръфляци да му мислят.
  • 8 Да да

    0 3 Отговор

    До коментар #2 от "Kcaniba":

    Кефиш ме колко си безсилен! Преди те съжалявах,ама съм грешал! Жалния той! Що все лоши за теб неща правят тия хора! Айде бегай и ти в Русия! Там е рая на земята! Най-демократичната и миролюбива страна! Какео търсиш още в България! ДовижДАне!
  • 9 Да да

    0 0 Отговор
    Извинявай шефе , за закъснялата реакция !
  • 10 Хасан

    2 0 Отговор
    Какви са тия християнски глупости??..дава се награда за мир на човек който е виновен за смъртта на толкова много бежанци
Новини по държави: