Last news in Fakti
  Тема: Украйна

14 Май, 2018 18:44 1 834 10

Савченко: Нямам пари за адвокат

  • украйна-
  • съд-
  • надежда савченко

Днес украинският депутат се изправи пред съда

Украинският депутат Надежда Савченко заяви, че няма да приеме адвокат, защото няма пари за услугите на такъв, съобщи РИА Новости.

През днешния ден Савченко се изправи пред заседание на украинския съд. Срещу нея са повдигнати обвинения за подготовка на атентат в Киев.

По-рано отвод от делото си направи адвокат Виктор Чевгуз.

„Аз не съм олигарх и май останах единствена такава в парламента. Семейството ми не може да задлъжнее на адвокати“, заяви Савченко.

В крайна сметка в последствие съдът й осигури служебен защитник.

Нейната сестра Вера обяви, че е имало заплахи към помощници на сестра й. Самата Савченко обяви, че едва ли ще бъде включена в списък за размяна на военни пленници, каквито твърдения излязоха по-рано в медиите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шшшшш

    5 4 Отговор
    Ama pari za belo ima
  • 2 goni

    15 3 Отговор
    А! Не може да бъде! Та, тя е герой! Тя не беше ли украинска героиня , летец на щурмувак, който руснаците размениха за трима техни хора?! И сега тя иска да отива в Русия и да я разменят за хора защитаващи Украина?! Мдаа! Странни неща се случват понякога!:) И не само в България!:)
  • 3 Справедлив

    17 3 Отговор
    Тия в Украйна съвсем откачиха...разтуриха си държавата-само и само да угодят на Чичо Сам.
  • 4 помня

    17 2 Отговор
    А как цирикаха хохълите и нпо-клакьорчетата в нейна защита,докато беше в затвора! Къде сте сега да съберете пари на героитята ви? Що се скатавате бе позьорииии!

    Коментиран от #7

  • 5 Е що така

    16 2 Отговор
    Е как така-в руският затвор имаше трима адвокати-единят беше даже англичанин. Еми дайте и сега адвокати -каква е тази украинска демокрация???
  • 6 Барчо

    10 3 Отговор
    Савченко се оказа войник и си остана войник. Нея укрите я употребиха и като Потрошенко видя заплаха за мафията си, я унищожава. Да. Тя е боен летец и е получавала заповедите си да стреля където и кажат. Това и беше престъплението срещу руснаците и затова я и затвориха. Само че като се върна и влезе в Радата, видя за какво става въпрос и явно е имала намерение да работи за народа и родината си Украйна. Преди няколко дни гледах един украински войник, който беше пленен от донбасците. Явно доста е пострелял там срещу тях. Хората го заведоха на една голяма черна паметна плоча да я види. На тази плоча бяха изписани петдесетина имена на деца от няколко месеца до 16 г най-голямото, които са убити от техните бомбандировки. Човека падна на колене пред плочата и плачейки се молеше на децата за прошка. В последствие обясняваше, че са и промивали мозъците и нямали реална представа какво става в действителност. Абе гражданската война е едно от най-страшните варианти. Брат убива брат, син баща и т.н. Дори не е нормално хора изповядващи една вяра и говорещи един и същи език да се избиват за ..... интересите на който и да е.
  • 7 Барчо

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "помня":

    Напротив. Те си имат пари и плащат на добрите адвокати, които имат намерение да я защитават двойно, та да се откажат. Да не би случайно да докажат безумието на обвиненията. А те са, че е искала с няколко гранати и един калашников да избие Върховната рада и да направи преврат!?!??! Сама!!! А? Аресва ли ви обвинението???? Направо гениално обвинение. Ма и плана е гениален. Значи вземаш гранати колкото можеш да носиш. Да речем двайсетина и един калашников и влизаш през охраната. Те естествено разчиташ да не те питат за какво са ти, щото си депутат. Та като влезеш и ги почваш. И ако оживееш след като си избил сички, обявяваш себе си за новия президент. И забележете, че това го правиш сам. Кво ше кажете? Добре ли го е измислил прокурора? Обвинение та дрънка. Тя Рамбото го слага у заднио си джеб. Той пред нея е някакъв сопол нещастен.
  • 8 Барчо

    6 2 Отговор
    Господин Марковски! Що не се заемете с поне един случай да оневините невинен човек. Стига сте защитавали интересите на виновни престъпници!!!!!
  • 9 Манго Мангала

    5 4 Отговор
    Бедната женица няма нужда от адвокат ... на нея и трябва психиатър...вече писах по въпроса... Не прави чест на правителството в Киев , че употребяват психично болни за политически цели...!!!

    Коментиран от #10

  • 10 Барчо

    6 3 Отговор

    До коментар #9 от "Манго Мангала":

    Честно казано и аз я мразех, защото съм русофил, а тя е убила руски журналисти. Само че тя е била военен пилот и е изпълнявала тогава заповеди на висшите си командири. Там се води тиха гражданска война и тя е пряк участник в нея. Мислела е че служи на родината си Украйна с чест. След като обаче я направиха героиня я вкараха във властта, като искаха да си направят пиар. Само че тя видя разложението и реши да направи нещо истинско. Дори народа мислеше да я избира за президент и бая се заговори за това. Ако беше станала, щеше да измете предателите на народа си такива като Потрошенко и сие. Те затова сега я унищожават. Потрошенко унищожи и продаде каквото можеше. Не искам да изброявам, защото списъка е безкраен. Само ще спомена, че Украйна излезе от СССР като най-развитата република. Военни заводи, автомобилни заводи, газопровода, 4 броя атомни централи с 15 реактора и т.н. и т.н. За сега Потрошенко потроши всички заводи и ги затвори. Догодина се спира и ползването на газопровода. На практика Украйна вече няма никаква промишленост. Да не говорим за разпада на Украйна. За Крим е свирено, но да се върне Донбас и Логанск по мирен начин не е късно. Ето срещу това искаше да се противопостави Савченко. Непосилна задача за сам човек.
Новини по държави: