14 Май, 2018 10:55 2 183 8

Кръщават израелски отбор на Тръмп

  • израел-
  • доналд тръмп-
  • бейтар-
  • ерусалим

Футболен клуб "Бейтар" планира да промени името си на "Бейтар Тръмп" в чест на американския президент

Кръщават израелски отбор на Тръмп - 1
Снимки: БТА/АР

Израелският футболен клуб "Бейтар" планира да промени името си на "Бейтар Тръмп" в чест на американския президент Доналд Тръмп. Поводът е решението на стопанина на Белия дом да премести посолството на САЩ от Тел Авив в Ерусалим, съобщава израелският в. Jerusalem post.

"Собственикът Ели Табиб и изпълнителният директор Ели Охана решиха да добавят към името на клуба фамилията на американския президент, който направи история, като отсега нататък ще се казва "Бейтар Тръмп" (Eрусалим). Изпитваме най-голяма любов към президента и ще спечелим", се изтъква в изявление на клуба.

Кръщават израелски отбор на Тръмп

Промяната на името все още не е официална, тъй като Израелската футболна федерация трябва първо да одобри преименуването. Новото посолство на САЩ в Ерусалим ще бъде открито по-късно на Деня на независимостта на еврейската държава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    6 0 Отговор
    По време на кампанията не го ли обвиняваха в антисемитизъм? Интересно сега какво ще казват. Голямата тройка либерални обиди (расист, сексист и антисемит) остана двойка по отношение на Тръмп.
  • 2 Kcaniba

    6 2 Отговор
    фащ избраха исраел за Евровизията тъкмо навреме!!
    Ерусалим, който не принадлежи на исраел, ще проведе там ригитимацията на американското консулство, в нелигитимните исраелски земи!
    Колко тънко работят жидовасоните, а ;)
  • 3 Ники

    0 7 Отговор
    Ако прочетеш Библията ще останеш изненадан. Йерусалим винаги е бил на Израел! Тъпанар.

    Коментиран от #4, #5, #7

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Кравабойланд

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ники":

    То и Америка винаги е била на индианците, ама.. А що се отнася до Библията, това е религиозно четиво, а не историческо.. Наглостта на чифутите да я посочват като тяхна история, граничи с богохулство! И хитрото крадливо племе цитира само това, което им изнася от Библията! Да сте чували някой чифутин да цитира за неблагодарността на евреите, която ясно е отразена в Библията?..
  • 6 Футбол-Ист

    2 0 Отговор
    Мале колко красноречиви агитки има по стадионите, само като си помисли човек кви "добри думи" ще отнесе тромпета...
  • 7 Трол

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ники":

    Първите данни за съществуването на Йерусалим се отнасят към средата на 2 хилядолетие пр.н.е. Влиза в състава на много древни и средновековни държави. Твърде малко се знае за цитаделата, наричана Йевус, която Давид превзема през 1000 пр.н.е. и след като променя името ѝ, прави от нея средище на еврейския народ през 1004 пр.н.е.
    Ми не е бил винаги еврейски, умнико!
  • 8 некойси

    0 0 Отговор
    Оставам с впечатлението че Тръмп някакси е избран от израел да пази техните интереси.
    Конституцията на щатите забранява подпомагане на чужди държави със собствени сили и средства, това е явно нарушение.