Last news in Fakti

17 Май, 2018 20:40 17 167 35

Северна Корея към Южна: Некомпетентни сте!

  • северна корея-
  • южна корея-
  • среща-
  • диалог-
  • некомпетентни-
  • сащ

Пхенян обвини Сеул заради ученията с американците

Северна Корея към Южна: Некомпетентни сте! - 1
Снимка: БТА/ AP

Северна Корея обяви, че няма да възобнови диалога с Южна Корея, докато не бъдат решени проблемите между двете страни, предаде Би Би Си. Дипломатическият диалог отново е поставен под въпрос.

Главният преговарящ от Пхенян определи властите в Южна Корея като „некомпетентни“ и „неразумни“. В Северна Корея са разгневени, защото техните съседи и американските въоръжени сили продължават съвместните военни учения.

Планираната среща между Доналд Тръмп и Ким Чен-ун, посочена за огромен дипломатически успех, също е под въпрос. Северна Корея посочи, че няма да допусне да бъде притискана до стената и да се иска от нея „едностранно“ отказване от ядрения арсенал.

Американският президент посочи, че не е сигурен дали срещата му със севернокорейския лидер ще се проведе. „Ще видим“, лаконичен бе Тръмп. САЩ и Северна Корея преди месеци си отправиха взаимна заплаха за тотално унищожение – на фона на повишеното напрежение на Корейския полуостров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 new

    21 48 Отговор
    Имам усещането, че Ким иска да се запознае лично и за последно с бъдещите си врагове.

    Коментиран от #2

  • 2 мънол

    54 14 Отговор

    До коментар #1 от "new":

    изкъш да кажеш ча ше им прати по един ядрен подарък , а?
  • 3 говедар

    54 23 Отговор
    Ким ще ги разбие тотална та от кравария може и нищо да неостане

    Коментиран от #8

  • 4 Центъджия

    61 23 Отговор
    Ха-ха-ха тоя Ким продължава да се гаври с краварника!!! Гъзолизци газовете които лижете вече не са световни господари! Путин якови разбърка картите!!!

    Коментиран от #13

  • 5 Гост

    56 14 Отговор
    Кимчо не е гъзелизец като нашия тои е наясно.че не може да вярва на краварите а тяхните заплахи си ги слага на к--а
  • 6 НКВД

    52 15 Отговор
    Ким е азиатски тарикат Д.Тръм има още доста да се учи от него!
  • 7 Румяна Костова

    43 12 Отговор
    Соловьов каза в предаването си вчера,че просто на северно корейския лидер са му пуснали филмчето какво се е случило с Кадафи когато се отказа от ядренота си оръжие.Въпреки гаранциите,които му дадоха американците.

    Коментиран от #18

  • 8 Гостът

    38 14 Отговор

    До коментар #3 от "говедар":

    Чак да ги разбие не може,но ще смели Южна Корея,Япония,Гуам и ще им потопи прословутите парахондели.Това може да го направи,тъй като бай американец не можа да му свали нито една ракета.

    Коментиран от #10, #15

  • 9 Барчо

    39 12 Отговор
    Ким подаде ръка, а те се изкендзаха на нея и сега ще изкарат него виновен. Ким в края на краищата не е някой тъп камилар, че да допусне да го прекарат като тях.

    Коментиран от #26

  • 10 Барчо

    26 14 Отговор

    До коментар #8 от "Гостът":

    Един от вариантите е ядрените ракети да се взривяват доста над американска земя, а не на повърхността. Погромите ще са тотални.

    Коментиран от #11, #16, #33

  • 11 Един от хората

    16 2 Отговор

    До коментар #10 от "Барчо":

    За целият Свят!!!
  • 12 Георг Георгиев

    15 6 Отговор
    Несериозни преговори и отвличане на вниманието.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 123

    13 18 Отговор

    До коментар #8 от "Гостът":

    Хаха, много е съмнително да смели и Южна Корея, а какво остава за Япония и Гуам. Най-малкото му трябва силен флот, за да стъпи на островите, а техният флот е много по-слаб от флотът на САЩ и Япония.

    Коментиран от #30

  • 16 123

    13 16 Отговор

    До коментар #10 от "Барчо":

    Какви ядрени ракети, какви 5 лева. Ядреният потенциал на Северна Корея все още е твърде малък. Отделно в областта на ракетното оръжие още са много изостанали. Тези ракети е много малко вероятно да стигнат до САЩ, без да се отклонят или да бъдат свалени.
  • 17 един

    6 13 Отговор
    На някои много им се иска тази среща да не се състои. Имам предвид тук обитаващите. Защо ровите в нещо, от което сте много отдалечени. От вас нищо не зависи. Тръмп е безцеремонен, това е всеизвестно, но не е глупав, не берете грижа. Срещата ще се състои, гарантирам ви.
  • 18 отговор

    11 21 Отговор

    До коментар #7 от "Румяна Костова":

    Много залагате на случая с Кадафи и се надявате да няма среща, за да може напрежението да продължи. Много ви харесва. Но има известна разлика. Кадафи беше един самозабравил се позьор, който трупаше богатство и нехаеше за либийския народ, който тънеше в бедност, болести, нищета , мизерия и направо беше подивял от всичко това. Бунтът срина Кадафи, не отказът му от ядрено въоръжаване. Когато се превъоръжаваш за сметка на гладуващия народ, трябва да си зададеш въпроса в името на какво? Дали това е необходимо на хората, които разчитат на тебе, или не. Къде видяхте равенство, братство и свобода в тоталитарна държава? За какво е тази защита на севернокорейския диктатор, отидете в тази част на Корея и вижте за какво става въпрос.

    Коментиран от #19, #20, #21, #27, #31

  • 19 5ко

    22 13 Отговор

    До коментар #18 от "отговор":

    Говориш пълни измислици, които нямат нищо общо с истината. Разговарял съм с много хора, работили в Либия и всички говорят обратното на твоите изказвания. Впрочем поведението ти е типично за нпо трол.

    Коментиран от #25

  • 20 По доставката

    23 10 Отговор

    До коментар #18 от "отговор":

    Ти наред ли си или не можеш да си намериш работа освен като трол на Цветанов и ГЕРБ.
    Бях в Либия при Кадафи.Нямаш си понятие и акъл да разбереш какво е било!Безплатно са повечето услуги, здравеопазване,образование....Стандарта е като на скандинавските държави.Безработните получаваха пари колко? Измисли сума и питай някой който е бил!Жилищата почти безплатни! По цял ден се излежават по кафенетата и заглеждат европейките.Нефта им стигаше да си гледат кефа.Сега е мизерия и хаос.И не народа се вдигна, а това бяха външни групировки основно ислямска държава.

    Коментиран от #24

  • 21 Янки бе

    7 13 Отговор

    До коментар #18 от "отговор":

    Хапчета за оросяване на мозъка ти трябва.
    Не говори за нещо което не си виждал или не си бил.
  • 22 Ракетите на Мик

    3 10 Отговор
    Та рекатите на миК са с уркаински двигатели и по украдинско-савецка технология. Т.е. не са чак тилкова "смешни", за колкото ги изкарват. Другото е да се сдобие с някоя стара савецка подводница, такива има продадени на наркобарони в далечен от нас континент. И вече заплахата ще е реална. Защото укранските ракети вероятно и хипотетично ще излетят през тези стари силози.
  • 23 Дон Кихот

    8 10 Отговор
    Среща ще има!! Чичо Сам, Мао и Торнага сан са най-разтревожени и нервничат защото Ким Чен Ир има ракетки под всеки баир! 😔😔😭😭
  • 24 отговор

    10 10 Отговор

    До коментар #20 от "По доставката":

    Съвсем съм наред, благодаря за въпроса. Чувал ли си нещо за епидемията от СПИН? Помниш ли как Кадафи се опита да си измие ръцете с нашите нещастни сестри, отишли там за повече средства? Това, което пишеш, просто не е вярно. Безплатно здравеопазване, може би, но с употреба на едни и същи спринцовки за поне 10 деца, нехайство за починали деца, липса на хигиена, мизерия и перчене. Доста българи сме били там по една или друга причина, не си кривете душата, вредно е!
  • 25 отговор

    12 4 Отговор

    До коментар #19 от "5ко":

    Щом прочетете нещо, което не ви изнася, започвате с обидите! Ръсите ги щедро и без да се замисляте. Това е характерно за всички вас, които така и не е ясно какво предпочитате, какво бихте искали да се случи в държавата ни. Да станем тоталитарна държава с диктатор, заобиколен с такива като него и народът да е длъжен да ги избира до смъртта му и да търпи всичките му безумия? Всички да мълчат и да се подчиняват, тънещи в бедност, никаква свобода за таланта, интелекта, знанията? И наричате хората "тролове" и сте щедри на обиди. А вие какви сте? Можете ли да се определите? Хора, непризнаващи истината, наричащи черното бяло и обратно. И искате да властвате, а хората да мълчат и да ви се подчиняват! В името на какво, бихте ли обяснили?
  • 26 Тестодтерон

    11 0 Отговор

    До коментар #9 от "Барчо":

    Така е, прав си. Не е камилар, тъй като в КНДР няма камили.
  • 27 Стършел

    5 9 Отговор

    До коментар #18 от "отговор":

    Написаното от теб не отговаря на истината. Отвори Википедията и се ограмоти,пък тогава пиши.
  • 28 Чочо

    13 1 Отговор
    Абе пичове,каква Северна Корея,какви 5 лева?Тука повечето сте "индианци",на представа си нямате от правопис акъл сте взели да давате."Савецка технология" кой е това,коя е тази държава,аз не съм я чувал...?Я си гледайте у своята кочинка,ние си мрем от гъдел и мизерия,ама "голем"го вадим.Най-зле сме в Европа и няма шанс скоро да се оправим,защото е пълно с малоумници.Модератора,защо не премахваш и тези,които не могат да пишат...Като са ходили на училище да са внимавали....
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Жоро

    6 9 Отговор

    До коментар #15 от "123":

    Всички забравят че корея граници с русия и китай те никога няма да допуснат американец до тях корея не е сама
  • 31 ЖороЧ

    6 10 Отговор

    До коментар #18 от "отговор":

    Еи брато ти на колко години си имам приятели които са били в либия през 86 год и казват всеки мъж има по три пет жени и всяко дете още от раждане държавата му внасяли определени пари в банка и докато поотрасне вече е милионер а в българия по това време всеки си имаше сигурна работа с една заплата може се всеки сметки да плати и на почивка да отидем а сега какво е днес работи с утре е фалирала фирма та от 20 години незнам какво е отпуска

    Коментиран от #32

  • 32 Русев

    8 0 Отговор

    До коментар #31 от "ЖороЧ":

    Аве ти,за препинателни знаци не си ли чувал?Това:точки,запетаи,въпросителни..?Помагат да се разбере какво искаш да кажеш с написаното.
  • 33 еБарчо

    9 0 Отговор

    До коментар #10 от "Барчо":

    Може да се взривят и направо на старта - вече има доста примери...
  • 34 От Пхенян

    10 0 Отговор
    Мъ да, некомпетентни са, ни познават ядливите треви и листа, ни могат да сготвят манджа от мъхове и кори, ни самагон от шишарки, абе загубеняци. На всичко отгоре по БВП превъзхождят над 10 пъти "самая магучая", а автомобилите KIA вече пета година са номер 1по качество, изобщо пълни нещастници.
  • 35 незнайко

    0 5 Отговор
    САЩ и Южна Корея си играят с огъня ! Прав е Ким Чен-ун .
Новини по държави: