Last news in Fakti

18 Май, 2018 09:46 2 163 11

САЩ набира съюзници срещу Иран

  • сащ-
  • иран-
  • коалиция-
  • съюзници-
  • ядрена сделка-
  • заплаха

Не е ясно дали коалицията ще има военни измерения

САЩ набира съюзници срещу Иран - 1
Снимка: БТА/ AP

Съединените американски щати искат да изградят коалиция от държави, които разглеждат действията на Иран като "заплаха". Това гласи съобщение на американския държавен департамент. Заявката идва седмица след като американският президент Доналд Тръмп изтегли страната си от международното споразумение за ограничаване на ядрената програма на Техеран.

САЩ искат да обединят много страни по света, с изричната цел иранският режим да се разглежда през по-реалистична призма, заяви говорителката на Държавния департамент Хедър Науърт. Тя уточни, че международното обединение няма да е "коалиция срещу Иран", тъй като Вашингтон прави разлика между "иранския народ" и "иранския режим".

На този етап не е ясно дали коалицията ще има военни измерения, а идеята за нея ще бъде подробно представена следващата седмица от държавния секретар Майк Помпео, съобщи БНР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    20 1 Отговор
    Американския рв им срещу иранския. Явно хамитата са много по слаби за да търсят помощници.
  • 2 5ко

    25 1 Отговор
    Всичко до болка познато се повтаря за кой ли път. Само че балами май този път няма да има. Грижа за иранския народ?! Е видяхме грижите за много народи и последствията : либия, ирак, сирия и др.
    И все искат и други да въвлекат в престъпленията си. Трябват им съучастници да им вадят кестените от огъня и да споделят вина. Впрочем кога и с кого фащ са воювали сами след Виетнам? Май е само един : Гренада.
  • 3 Хасан

    21 1 Отговор
    .....и ще настъпи хаос в Иран ...ще почнат да прииждат милиони бежанци....една шепа олигарси ще разграбят Иран ,но цяла Европа ще страда
  • 4 jforfk

    19 2 Отговор
    Значи първо излизаме от споразумението и фактически казват на Иран "можете да произвеждате ядрено оръжие", а после тъсим коалиция против "режима". /Принципно се дразня от думата "режим" защото правителството на Иран е избрано съгласно тяхното си законодателство. По тази логика г-н Тръмп дори не е президент защото г-жа Клинтън има повече явни гласове от него/

    Но търся причина в решението на САЩ ... И е лесно да се намери. От времето на шаха в САЩ има вложени суми с 10 нули отзад. Явно е, че САЩ едва ли искат да ги връщат на Иран.
  • 5 Kcaniba

    15 1 Отговор
    тия от фащ, освен че са световен терорист, разчитащ на васалите и робите си, и е един мързелив апарат!!!
    Вадят от килере старите вмирисани скелете от епохата на Буш - старши!!!
    Никвя креативност, едни и същи филми на ужасите, по сценариите , писани от цру в средата ва мин. век.

    Коментиран от #6

  • 6 Да да

    2 12 Отговор

    До коментар #5 от "Kcaniba":

    Омразата към най-развитата страна в света ще ви погуби! Пазете си нервите и намалете употребата на Новичок! Знам че е трудно да подкрепяш аутсайдери,но все пак джихадистите сте си свикнали! Вие всички сте такива!

    Коментиран от #10, #11

  • 7 goni

    3 4 Отговор
    Тоя път освен Израел няма да има друг! Макар че като помисля биха могли да се примолят на Русия!:) Путин нали му помогна веднъж, сега да не му помогне втори път!:)
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 СССРБАРЕТА

    12 0 Отговор
    Важно! Открит е Петрол на Антарктида! американското правителство е силно притеснено от кървавия тоталитарен режим на пингвините! Ха-ха-ха дебелите тъпунГери са зациклили на един и същи сценарий от 50 години насам
  • 10 любопитен

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Да да":

    Вие в диспансера нямате ли си джихадисти,че и нас ни именуваш така?
  • 11 Хихихи

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Да да":

    Тук никой не е казал нищо лошо за Китай, щом говорим за най развитата държава. Нещо си в грешка.