Last news in Fakti

18 Май, 2018 19:40 7 098 63

Турция сформира мюсюлманска коалиция срещу Израел

  • реджеп ердоган-
  • турция-
  • израел-
  • организация за ислямско сътрудничество

Турският президент яростно критикува еврейската държава след кървавата баня в Газа

Турция сформира мюсюлманска коалиция срещу Израел - 1
Снимка: БТА/АР

Турският президент Реджеп Ердоган, който яростно критикува Израел след кървавата баня в Газа, посрещна в Истанбул лидери от мюсюлманския свят, за да осъдят израелската държава, но малко конкретни мерки се очакват заради разногласия, отбелязва АР.

"Извънредната среща на върха" на Организацията за ислямско сътрудничество (ОИС) се очаква да се открие в 17.45 часа под председателството на Ердоган в Истанбул, където следобед ще се състои също голяма демонстрация в подкрепа на палестинците.

Министрите на външните работи на страните от ОИС се събраха преди обяд в Истанбул, за да изработят финалната декларация, която трябва да бъде приета от лидерите в края на форума.
В проектодекларацията се призовава "да се предостави международна защита на палестинския народ" и "се осъждат престъпните действия на израелските сили срещу невъоръжени цивилни" в ивицата Газа, научи АFP, от участници в заседанието.

В текста се обвинява освен това американската администрация, че "насърчава престъпленията на Израел и го защитава" и се критикува преместването на американското посолство от Тел Авив в Ерусалим, според същите източници.

Турция сформира мюсюлманска коалиция срещу Израел

Ердоган, който отправи изключително яростни критики срещу Израел след смъртта на 60 палестинци при стрелба на израелски войници в Газа, каза, че се надява, че ОИС ще изпрати "много силно послание" на срещата в Истанбул.

В понеделник израелски войници убиха 60 палестинци в Газа, участващи в протести срещу преместването на посолството на САЩ в Израел от Тел Авив в Ерусалим.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чесане на езици

    47 28 Отговор
    Мисля че тези страни имат по-важен проблем и той че всяка година в страните им се убиват хиляди християни а в някои дори е забранено да си смениш вярата само в Турция която се води толерантна Не-мюсюлманите са намалели от 2.5% през 27ма до 0.2% през 2005 и арменците които са били 5-10% през 1914 и общо 1,20млн а през 1927 са 77хил или около половин процент и още отричат да е геноцид
  • 2 Важното е

    25 45 Отговор
    Турците да престанат да сядат и да живеят със заемите от чужбина, да станат и да започнат да работят за да платят дълговете си.

    Коментиран от #33, #36

  • 3 ivan4o

    44 32 Отговор
    Aка ще долара да стане 20 лири пак немогат да съборят Турция! Катар ,Азарбейджан, С. АРАБИЯ И ОЩЕ МНО Държави спонсорират Турция. Толкова мно пари дават , че бедна ви е фантазията.пхахаха

    Коментиран от #6, #7

  • 4 no fes no problem

    45 45 Отговор
    Крадецът вика дръжте крадеца.Милиони избити хора лежат на съвеста на турците.Днес избиването продължава.Тръгнали за палестинците да плачат нагли фесове.

    Коментиран от #18

  • 5 Ердоган домуз джолан

    23 35 Отговор
    Тия пък се мият без вода!

    Коментиран от #14

  • 6 Мehmedcho

    9 17 Отговор

    До коментар #3 от "ivan4o":

    Ние знаем че дават,от къде козарите ще имат тези пари??Но те искат и връщане и повече слушане, дупене към този който ги дава....

    Коментиран от #9

  • 7 Голям прос

    27 15 Отговор

    До коментар #3 от "ivan4o":

    Дават да създава проблеми наоколо. Нали е много ербап Ердоган. Да нападне Израел, както влезе в Сирия. Мисията му сега даже ще е благородна, а не измислена. Но няма, той е като бандитите, търсят такива, които няма да могат да отвърнат. Плюнка!

    Коментиран от #13

  • 8 Хасан

    46 24 Отговор
    Все пак света трябва да осъди евреите за това че убиват невинни жени и деца...
  • 9 ivan4o

    16 10 Отговор

    До коментар #6 от "Мehmedcho":

    Няма дупене, в Катар имат 300 бойци пазят султана. И те така.пхапапапа а и пари не се връщат да знаеш. А да не говорим за петрола.пхахапап
  • 10 Браво мен

    14 16 Отговор
    ( Катар ,Азарбейджан, С. АРАБИЯ И ОЩЕ МНО Държави спонсорират Турция. )
    Браво мен добра шега изръси за Катар да ама виж примерно какво каза принца на СА тази година Мохамед бин Салман:Турция е част от "триъгълник на злото" а за Азерите е най-смешно икономиката им е между Сърбия и Туркменистан но с повече население демек все едно ние да спонсорираме Германия

    Коментиран от #11, #12

  • 11 ivan4o

    17 12 Отговор

    До коментар #10 от "Браво мен":

    Tи въри се информирай за азерския петрол първо после ела пиши тука.

    Коментиран от #15

  • 12 ivan4o

    17 15 Отговор

    До коментар #10 от "Браво мен":

    А оня принц никой незнае къде е. Май са го гръмнали тоя християнин
  • 13 ivan4o

    24 11 Отговор

    До коментар #7 от "Голям прос":

    Има време, агата не бърза всичко с реда си!
  • 14 Ааахааа

    33 9 Отговор

    До коментар #5 от "Ердоган домуз джолан":

    Браво на ЕРДОГАН , МНОГО Е УМЕН И НСХОДЧИВ. НЕ ТЪРПИ ДЖЕНДЪРИ
  • 15 Май ти си неинформирания

    11 10 Отговор

    До коментар #11 от "ivan4o":

    Информирах се и пак пишеш глупости на 23то място по производство на петрол и на 20то място по резерви нищо особено куп африкански държави пред тях държава с повече население и по-малка икономика от нас и Сърбия спонсорира Турция интересно а Албания спонсорира ли я

    Коментиран от #16, #17

  • 16 ivan4o

    9 16 Отговор

    До коментар #15 от "Май ти си неинформирания":

    Пхапа, тя гладната кокошка просо сънувала,!пхаха

    Коментиран от #47

  • 17 ivan4o

    12 9 Отговор

    До коментар #15 от "Май ти си неинформирания":

    Азерска фирма на месец от 77 кладенеца вади 2,8 млн. тонаПетрол и 1.1 млрд. кубически метра газ , сеа сметни на година колко вади и 33% отдели на Турция от тая сума!

    Коментиран от #62

  • 18 Хасан

    18 18 Отговор

    До коментар #4 от "no fes no problem":

    Кого са избили бе човек??учиш историята само от поеми и стихове
  • 19 СссереМ

    4 5 Отговор
    С трици маймуни е тая работа.
  • 20 Иванов

    12 21 Отговор
    Прах в очите на гоите мюслими, та Ердо е горски еврей, съпругата му също е еврейка, децата му са евреи! Е, крипто, но евреи! Ще вика, ще скача, даже ще си разкъса дрехите и толкоз! А вие ще цвилите от кеф, колко сте велики!
  • 21 Townboy

    10 15 Отговор
    Ердогана ще пострада. С мръсните чифути дори Хитлер не е успял да се справи.

    Коментиран от #40

  • 22 имам проблем с тия идиоти

    4 28 Отговор
    Не мога да съм сигурен кой е по-голям кретен. Путин или Ердоган. Най-добре да ги обесим заедно. За назидание.

    Коментиран от #38

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 За съжаление

    13 4 Отговор

    До коментар #23 от "Месут":

    Прав си повечето в сайта харесват политиката на "смелия" Ердоган и симпатизират на ХАМАС и Иран срещу Израел като искрено със злоба желаят и възхваляват смъртта на евреи и ги обиждат по всякакви начини това говори какви хора са и колко се уважават най-вече българите

    Коментиран от #26

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Не обиждай

    18 16 Отговор

    До коментар #26 от "Месут":

    Но пък от друга страна от турците по-гадно и жестоко племе едва ли има а българите са много по-човечни зависи какво мислиш че е човечно
  • 28 СссереМ

    21 12 Отговор
    Резаци,спомнете си шестдневната война,е сега няма да е шест дена,макс три и сте опушени.

    Коментиран от #39

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Иванов

    4 4 Отговор
    На едно събрание Чапай наредил на Петка да следи за бели. - Но как да ги позная другарю комбриг, попитал той. Всички са с червени униформи! - Гледай тези дето най- много ръкопляскат и викат ура, отговорил Чапай.

    Коментиран от #52

  • 33 gost

    7 13 Отговор

    До коментар #2 от "Важното е":

    какви заеми ве прост,единствено Турция няма дългове ,ти от гората ли се върна скоро
  • 34 възмутен

    18 5 Отговор
    Евреите държат големите банки в щатите. На практика те командват САЩ. Затова краварите са толкова послушни и верни на евреите. От друга страна в мюсюлманските държави не се допускат християни да получават поданство. Затова правят и мюсюлманска коалиция. В отговор на това ЕС създава непрекъснато джендърски и хомосексуални коалиции. Християнска Европа трябва трябва да създаде християнска коалиция и да запазва християнските ценности. Затова трябва всички бежанци и емигранти в ЕС от Азия и Африка които са мюсюлмани да ги върнат в родината им. Тогава няма да има атентати и терор в ЕС.

    Коментиран от #45, #46

  • 35 РЕАЛИСТ

    16 5 Отговор
    Освен че евреите командват щатите, те се опитват да командват Европа и целия свят. Но мюсюлманските държави не искат да им предоставят тази възможност. Защото ООН позволи на евреите да направят държава в държавата. Сега и столицата искат да си присвоят която им е обща с палестинците. Хитлер не можа да ги изтреби, но те сега искат да изтребят другите народи. След като Израел не е в Европа, не е редно да участват във футболното първенство на Европа. Не трябва да бъдат участници и в Евровизия, но освен това им дават за четвърти път награда. Докато ЕС е послушник на САЩ ще бъде послушник и на евреите.

    Коментиран от #37

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Щурец

    4 1 Отговор

    До коментар #35 от "РЕАЛИСТ":

    Перфектен коментар
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Orthodox

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Townboy":

    Е как да се справи, като е бил техен човек...
  • 41 Константинопол

    3 4 Отговор

    До коментар #39 от "Османлъ торуну":

    То има кой да ви опуши пуяшката перушина .
  • 42 Османлъ торуну

    3 3 Отговор
    Да вземеш да си смениш името в истамбул
  • 43 наблюдател

    10 8 Отговор
    Е нека тъпия фес се пробва с Израел.Турция ще изчезне много бързо.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Хасан

    8 5 Отговор

    До коментар #34 от "възмутен":

    А не смяташ ли че именно това целят евреите—да създадат конфликт между християни и мюсюлмани,да си отмъстят на Германия като изгонят там милиони травматизмрани бежанци..
  • 46 Хасан

    7 3 Отговор

    До коментар #34 от "възмутен":

    А кой ти каза че мюсюлмански страни не дават на християни гражданство??или е просто провокация
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 касапина

    12 8 Отговор
    Каквото и да пишете мюсюли ,трябва да знаете че нямате никакви шансове срещу евреите,нефта свършва, и водата свършва ,какво ще правят примитивните мюсюли ?Hякой ще каже,тръгват към Европа,но там ще ги чакат с калашници,самолети и оръдия ,а не с отворени обятия.Гледайте напред бе получовеци,това време наближава.

    Коментиран от #53

  • 49 Гост

    13 8 Отговор
    То тоя е най големия бандит турчина изби хиляди хора в Сирия сега скача ами евреите избиват терористи ама истински
  • 50 Реплика

    8 8 Отговор
    Уважаеми господин.гост ти пък какво знаеш за африн че се буташ между шамарите
    Цяла Сирия се молеха на Турция да бъдат спасени от терористете курдии
  • 51 Коко

    6 3 Отговор
    Ердоган пак ще тръгне с Маслинено клонче да гали непослушните.
    Тъпанар !
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 касапина

    3 6 Отговор

    До коментар #53 от "Хасан":

    Явно истината много те дразни.А теб ще те ровят между свински глави и сланина ,ти си дърт и това скоро ще стане.
  • 56 Д'мин

    7 5 Отговор
    Абе не, че ционистите са стока, ама на мюслитата ще им е много зор с тях. Ако и Турция да се напъва. И зор да видят юдейчетата така ще ги "ядреносат" на чалми е, че пясъка превърнал се на кварц по джапанките 100 години няма да могат да го изчагъртат.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 гост

    8 7 Отговор

    До коментар #57 от "ЖЕСТОКАТА ИСТИНА":

    Досега не бях писал само четях коментарите,ама тия турци дето пишат тук,са наистина тъпи парчета.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 LILI

    7 3 Отговор

    До коментар #59 от "гост":

    Тия от снимката са много грозни бе хора,това ли са истинските турци? тук съм виждала и синеоки...

    Коментиран от #61

  • 61 да бе

    7 3 Отговор

    До коментар #60 от "LILI":

    Такива са. И аз познавам синеока туркиня, беше в Истанбул и там я мислили за рускиня...казала, че е туркиня от България, а ония махали с ръка и казвали, че е славянка, а не туркиня. Ама не им го казвай, че се обиждат...
  • 62 Драганов

    1 2 Отговор

    До коментар #17 от "ivan4o":

    Това,че вади петрол и го експортира,не значи че печели много.Това е просто суровина суров продукт,той сам по себе си не е скъп.Този който го преработва и продава крайния продукт с висока добавена стойност той печели най- много.Както и при Русия много експорт на въглеводороди но не са цъфнали и вързали икономически.
  • 63 батко мафи

    0 1 Отговор
    няма нищо по хубаво от това да се бият едни резаци срещу други резаци
Новини по държави: