25 Май, 2018 15:00 2 689 22

Холандия и Австралия ще търсят отговорност от Русия

  • самолет-
  • отговорност-
  • украйна-
  • русия-
  • холандия-
  • австралия

Разследващите обявиха, че Русия е виновна за трагичните събития

Холандия и Австралия ще търсят отговорност от Русия - 1
Снимка: БТА/ AP

Правителството на Холандия обяви, че ще държи Русия отговорна заради ролята й в свалянето на малайзийския пътнически самолет, летящ над Източна Украйна през юли 2014 година, съобщи ТАСС. Заключението на екипа разследващи е, че руско военно формирование е отговорно за смъртта на близо триста души.

"Холандия и Австралия ще привлекат Русия към отговорност заради причастността й към катастрофата с МН17. Да търсиш отговорност от една страна е сложен правен процес", се казва в правителствено съобщение. Уточнява се, че холандското правителство е взело съответното решение по предложение на външния си министър Стеф Блок и се казва, че и двете страни са информирали Русия за намеренията си.

Изявление направи и самият Стеф Блок. "Правителството винаги е казвало, че истината за катастрофата трябва да бъде установена. Холандия и Австралия поискаха днес от Русия да установи диалог, за да се стигне до решение, което да въздаде справедливост заради огромните страдания и щети, причинени от свалянето на полет МН17".

"По този въпрос Холандия има подкрепата на световната общност. На основата на изводите на Съвместната следствена група Холандия и Австралия са убедени, че Русия носи отговорност за разполагането на ракетния комплекс "Бук", от който е бил свален малайзийският боинг. Затова правителството предприема следващата крачка, за да търси официално отговорност от Русия", каза министърът. Блок добави, че Москва засега отказва да сътрудничи на международното разследване", посочи още той.

Европейският съюз и НАТО също призовават Русия да поеме отговорност за сваления през 2014 г. полет МН17 над източна Украйна, след като международни изследователи заявиха, че ракетата, свалила самолета, е транспортирана от руска военна база до мястото на инцидента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    37 17 Отговор
    Холандците отново са прекалили с индийския Коноп а абуригените от Австралия могат да хпнат една студена супа от кенгуру
  • 2 El comandante

    22 8 Отговор
    И ще я намерят еи тук отпред в гащоте ми е ХаХаХамайка ви ще поздравя!!!!!!
  • 3 Рубладжийче

    12 32 Отговор
    Най-накрая нещата си дойдоха на мястото, независимо от това, че руснаците отричат а ушанките квичат на умряло. И Либия навремето отричаше, че има пръст в атентата в самолета над Локърби при, който загинаха 270 души, ама накрая предадоха преките извършители и платиха компенсации /1 милиард долара/ на блзиките на загиналите. И сега ще стане така. Не знам само Путин като Милошевич ли ще свърши или като Кадафи?
  • 4 РПГ

    27 10 Отговор
    Хамерите, които повече от 5 млрд потрошиха в измислената държава Украйна без никакъв резултат, предполагам, че ще започнат да продават колбаси от умрелите, за да не са капо. Дори и малките деца разбраха, че пътническия самолет е свален от изроди верни фашистка Америка.

    Коментиран от #5

  • 5 Само питам

    8 23 Отговор

    До коментар #4 от "РПГ":

    Дали си мислиш, че някой го интересува мнението на долнопробен руски трол?

    Коментиран от #8

  • 6 Инфото е от Bild

    32 7 Отговор
    Само че тук стана кофти за разследващите-защото руснаците показаха поразяващите елементи на ракетата ударила Боинга и доказаха,че още през 2011 година са унищожили тези стари модификации на "Бук". Това е потвърдено и от меж.експерти които гарантират че в Русия няма такова старо оръжие. А в Украйна е точно такова-произведено 1984--1988 г. Та май Холандците се оак.ха тук.

    Коментиран от #7

  • 7 iQ5

    17 6 Отговор

    До коментар #6 от "Инфото е от Bild":

    Тревата не прощава дори и на холандците! И целия вършавски договор имат и бивши републики на СССР
  • 8 РПГ

    15 5 Отговор

    До коментар #5 от "Само питам":

    Промит мозък, това си е мое мнение, а това, че не ти грее задницата, е твой проблем.
  • 9 Наблюдател

    8 16 Отговор
    Говори се и за допълнителни санкции от тези държави. ЕС също призовава Русия да поеме отговорност. Борисов като председателстващ ще трябва да предаде това на Жужи. Но дали ще му стиска?
  • 10 Факт

    20 5 Отговор
    В момента по русия 24 върви меж.икономически форум в С.Петербург..Официални гости--Макрон,мин.прецедателя на Япония,мин.икономиката на Китай, Путин и прецедателя на МВФ...и още 14 хил.бизнесмени от 132 държави. Вие представяте ли си мащабите и интересите на този форум. Тук соросите се пеняват-а Руснаците си плетът кошницата.

    Коментиран от #11, #18

  • 11 Илитерат

    5 12 Отговор

    До коментар #10 от "Факт":

    ====Публикувано във факти.бг: Тук соросите се пеняват-а Руснаците си плетът кошницата.====
    Путин плет плете, през три плета преплита. Плети Путине, плети!

    Колкото ти си грамотен, толкова и руснаците ще си уплетЪт кошницата!

    Коментиран от #12, #14

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Илитерат

    3 5 Отговор

    До коментар #12 от "El comandante":

    Ти биеш рекорда дори и за русофил?
  • 14 Да уж

    2 3 Отговор

    До коментар #11 от "Илитерат":

    Последният аргумент на некадърника - да намериш правописна грешка в текста на опонента. Защото мисъл няма никаква иначе.
    "Забирай свои игрушки и не писай в мой горшок".😀😀😀

    Коментиран от #15

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Барчо

    6 3 Отговор
    Този въпрос трябва да го поставят на украинците. И в края на краищата и там ще бъде отправен рано или късно. Какво се пише по медиите и какво се говори от политиците са различни неща от фактологията с която работят всякакви видове съд. А то е, че точно по това време там са били разположени украински ракетни подразделения, въоръжени с ракети с които е свален и въпросния самолет. Тези ракети вече не са били на въоръжение в руската армия. Това така или иначе ще излезе на яве.

    Коментиран от #17

  • 17 ХАГА

    3 5 Отговор

    До коментар #16 от "Барчо":

    Бъркаш руско мекеренце. русия я чака съд в Хага.

    Коментиран от #19

  • 18 Барчо

    6 3 Отговор

    До коментар #10 от "Факт":

    Миналата година този форум би всички рекорди за бизнес сделки до онзи момент. Там се надпреварваха и самите американци. Въпреки санкциите. Тази година обаче сделките са доста повече до този момент. Износа на Русия миналата година е 42% от оръжие и горива, а останалите са от селскостопанска продукция и други. Митовете за убитата Русия са разбити и чекайте да фалира.
  • 19 Барчо

    5 2 Отговор

    До коментар #17 от "ХАГА":

    Те и руските състезатели ги заклаха заради "зоб" скандала, ма всички ги оправдаха от МОК. Сега същия тоя МОК ще плаща гъзърлъка на всеки един състезател. Тая работа със самолета и Скрипала са абсолютно същите кьор фишеци. Заблуда за кьоравите!
  • 20 патриотъ

    4 1 Отговор
    Всички следи на сваления самолет водят към Украина и това е очевидно и има достатъчно доказателства!Само малоумниците и сороските тролчета продължават да повтарят като развалена латерна:Русия е виновна!Виновна е Украина и точка!Не се опитвайте да пробутвате на възрастни хора детски приказки-няма да мине!Украина трябва да плати обезщетения за сваления самолет на близките на загиналите!
  • 21 неутрален

    2 1 Отговор
    Добре!За всяко пристъпление е необходим мотив.Какъв е мотивът,руснаците,да свалят пътнически самолет над Украйна?Никакъв!Извод:Провокация, с цел Украйна да злепостави Русия,като използва тяхна ракета!Между другото,случаят беше заблравен.Извади се сега от архива,за да се причесли към случаите Скрипал,БОВ на Асад ,Намесата на изборите в САЩ и др.

    Коментиран от #22

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания