28 Май, 2018 10:49 1 748 8

Израел иска да попречи на ядрения Иран

  • бенямин нетаняху-
  • израел-
  • иран-
  • ядрено оръжие-
  • попречи

Нетаняху е разговарял с държавния секретар на САЩ

Израел иска да попречи на ядрения Иран - 1
Снимка: БТА/ AP

Израел работи, за да предотврати появата на ядрено оръжие в ръцете на Иран, заяви на седмично заседание на правителството израелският премиер Бенямин Нетаняху, цитиран от ТАСС.

Нетаняху съобщи, че е разговарял с държавния секретар на САЩ Майк Помпео, на когото е благодарил "за ясната позиция на американското правителство за споразумението с Иран и иранската агресия в региона", се казва в изявлението, публикувано от премиерската канцелария.

Израелският премиер добави, че страната му работи, за да попречи на появата на иранско военно присъствие в Сирия и противодейства на предаването на смъртоносни оръжия от Сирия в Ливан или тяхното производство в Ливан. "Всичкото това оръжие е предназначено за употреба срещу Израел и е наше право – основаващо се на правото на самоотбрана – да предотвратяваме производството или предаването му".

Според Нетаняху "режимът в Техеран е основен елемент, подкопаващ стабилността в Близкия изток". Той подчерта, че кампанията срещу иранската агресия далеч не е приключила и е в разгара си. Израелската армия работи денонощно, за да попречи на нападения от ивицата Газа, заяви израелският премиер, обещавайки, че те няма да бъдат допуснати, предаде Би Ти Ви.

"Снощи израелските военновъздушни сили нападнаха терористични цели, разположени дълбоко в Ивицата Газа, а днес, след като неутрализираха взривно устройство край граничната преграда, отново взеха мерки срещу Хамас", добави той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    6 6 Отговор
    Тя и мухата искала да попречи на слона...

    Коментиран от #3

  • 2 Снайпериста

    9 6 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 3 Да да

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Израел е в състояние да разцепи Иран! Само си търси повод! За 10 дни ще ги размажат

    Коментиран от #4

  • 4 агент

    4 5 Отговор

    До коментар #3 от "Да да":

    Израел е готов да воюва с всички страни в региона едновременно,и го е доказал ,мюсюлите са калпави войни ,наскоро те също го показаха.
  • 5 Грантаджийче

    2 3 Отговор
    Иска, ама не може.

    Евреите да си опичат акъла, а не да се правят на улави.
  • 6 мето

    5 3 Отговор
    Основният елемент подкопаващ стабилноста в близкия изток е израел

    Коментиран от #7

  • 7 Щирлиц

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "мето":

    Неее .Това е силата стабилизираща близкия изток!
  • 8 некойси

    0 0 Отговор
    А кой ще спре режима на ядрен израел?
    Мирише ми, че ще има съвсем скоро развръзка в региона.
    Тези, които сега лаят и сипят агресивна риторика няма да можем да ги видим никъде след това.