29 Май, 2018 09:56 1 929 12

НАТО залага на "сдържане" в отношенията с Русия

  • нато-
  • русия-
  • йенс столтенберг-
  • полша

Страни членки на алианса разположиха 4 000 войници в Прибалтика и Полша заради действията на Москва в Украйна

НАТО залага на "сдържане" в отношенията с Русия - 1
Снимки: БТА/АР

НАТО обяви, че ще се съсредоточи върху пет ключови сфери от сдържане до модернизация и отношенията с ЕС на срещата на върха през юли, включително и "управление" на отношенията с нарастващо агресивната Русия, информира AFP.

Генералният секретар Йенс Столтенберг заяви пред депутати на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО в полската столица Варшава, че на срещата фокусът също ще бъде насочен към стабилност в граничните региони, конкретно на юг, и споделяне на тежестта.

Столтенберг добави, че очаква лидерите на срещата на 11-12 юли в Брюксел да "вземат решения за подсилване на готовността и военната мобилност" на силите по източния фланг.

"Нашето възпиране и отбрана не зависят само от силите, които сме разгърнали, а също така и от много по-зависещите ни способности да се придвижваме бързо, ако е необходимо", поясни той.

НАТО залага на "сдържане" в отношенията с Русия

Натовските страни членки разположиха 4 000 войници в Прибалтика и Полша заради действията на Русия в Украйна.

По отношение на контактите между Русия и Запада шефът на НАТО каза, че очаква алиансът да потвърди "двойния подход" към Москва "за сдържане и отбрана, комбинирано с политически диалог".

"Дори и да не вярваме в по-добри отношения с Русия в близко бъдеще, ние трябва да управляваме нашите отношения с Русия", добави датчанинът.

НАТО залага на "сдържане" в отношенията с Русия


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Психолог,ама не

    21 3 Отговор
    НАТО ТРЕСКА ГИ ТРЕСЕ.Кат видяха руските танкове Армата и космическите междуконтиненталните ракети на Червеният Площад!!!
  • 2 Случка с беда

    15 2 Отговор
    И на мен един път много ми са хесаше та сдържах ,сдържах -едвам издържах.Че като му клекнаха зад едни храсти,направо ос.ах позициите.

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Нато

    0 4 Отговор
    Казано по друг начин.От момента на анексията на Крим се акцентира във всички учения на натовските страни с каква скорост могат да се разгърнат( сега са 40 000 души) за отразяване на враждебно нападение от руснаците.
    Та това разгръщане беше седмица тогава, според нашето командване към днешна дата имаме 100 000 с време на разгръщане 3дни

    Коментиран от #5, #12

  • 5 мир на праха ви

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "Нато":

    100000 са абсолютно нищо бе, направо са прегазени. Само Западният военен окръг е 400000 братушки!
  • 6 Нато

    0 7 Отговор
    Ами малко ли е не знам, както каза един запасен офицер.Америка се включва със закъснение(има предвид първата и втората сяетовна война), но все пак се включваме навреме

    Коментиран от #11

  • 7 Нато

    0 9 Отговор
    Тук се акцентира във въздушният флот, където могат светкавично да се транспортират, тези хора в зоната на противниково струпване и се разчита на прикритие по въздух, т.к натовските страни имат двукратно превъзходство по въздух

    Коментиран от #9, #10

  • 8 Бррр

    10 0 Отговор
    И поляците и Нато си го търсят и ще го намерят в скоро време!Не се съмнявайте и числеността няма никакво значение,просто Полша сама си проси да бъде бойно поле.Няма лошо,нека разполагат войски,само трябва да помислят как ще изнасят труповете на янките обратно в Щатите,защото ще им трябва много транспорт!Въпреки всичко се надявам на руснаците да не им свърши търпението и американците да се ометат от Европа по мирен начин,ако не искат да си носят последствията!А тия приказки за някаква мнима агресия на Русия,ще ги приказвате на децата от забавачката,ама и те едва ли ще се вържат!Агресора е САЩ и янки вън!
  • 9 да се вземе предвид че

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "Нато":

    те затва от НАТО използват руски фирми с руски транспортни самолети да им превозват багажите щото са много велики амерските смешници. НАТО е бита карта, смешна организация която ще се саморазпадне още при първата битка САЩ-Русия. Крава бойс ша ядат големия, и всички дето ги подкрепят така упорито(като Полша)също ще го отнесат яко.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Д'мин

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Нато":

    Хахаха включва се със закъснение ама навреме, записвй си бисерите,, уникални са!
  • 12 Румяна Костова

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Нато":

    Аз от военна тактика,стратегия и разгръщане не разбирам.Но като сравня мотивацията и здравите нерви на руснаците и тези натовците,май последните ще побегнат още като видят руското знаме.Та те получиха нервна криза миналата година когато руснаците им хакнаха телефоните.То е ясно ,че ако има стълкновение между тези войски ще е от американска провокация.Дай,Боже да се размине,на ако се случи,светът ще си припомни как руснаците умеят да бранят родната си земя.
Новини по държави: