29 Май, 2018 13:40 4 410 31

Русия и Китай никога не са били по-близки

  • русия-
  • приятелство-
  • китай

Кремъл доволен от отношенията си с Пекин

Русия и Китай никога не са били по-близки - 1
Снимка: Shutterstock

Руският заместник – министър на външните работи Игор Моргулов определи отношенията между неговата страна и Китай като най-добрите в историята, съобщи ТАСС.

Моргулов говори по време на международна конференция. Той обяви, че отношенията между Китай и Русия са гарант за стабилност.

„Руско – китайското партньорство е остров на стабилност в бурен океан. Нашите отношения са в най-добрия си етап в историята“, заяви Моргулов.

Според него двустранното сътрудничество отговаря на интересите и на двете страни.

„Ние сме уверени в положителното развитие на нашите отношения, защото имаме цяла система на сътрудничество. Това ни помага в решението на трудни проблеми, които понякога възникват дори между близки съседи“, заяви Моргулов.

Според него Китай се утвърдил като водещ икономически партньор на Русия. Поред него може да се достигне търговски оборот от $ 200 млрд. Това трябва да стане през следващите 2 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    20 6 Отговор
    Така е когато имат общ враг в лицето на САЩ и ЕС. Китай и Русия винаги са се подкрепяли силните са така!

    Коментиран от #8, #10

  • 2 НКВД

    14 5 Отговор
    Китай каза не на амерския империялисти експлататори, далече остана времето когато капиталистите плащаха заплати по 5$ !!!

    Коментиран от #11

  • 3 Горски

    14 5 Отговор
    Браво! Скоро и България ще е с тях!

    Коментиран от #6

  • 4 Бай хой

    8 20 Отговор
    В скоро време ще си станат още по-близки, и Далечния Изток ще стане част от Китай.

    Коментиран от #7, #16

  • 5 Баба Ванга

    4 17 Отговор
    През 2020 година ще бъде открит първия граничен пункт на украино-китайската граница.
  • 6 патриотъ

    5 4 Отговор

    До коментар #3 от "Горски":

    Когато станеш Морски, може!
  • 7 Бесен Язовец

    14 4 Отговор

    До коментар #4 от "Бай хой":

    А дали САЩ няма да ди платят парите на Китай с няко и др.щат?
  • 8 наблюдател

    4 15 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Хайде без общи приказки. Китайците не понасят руснаците и дори воюваха с тях преди 40 г. Путин не е канен официално в Пекин от 2007 г. Всички срещи са на много ниско дипломатическо ниво - пиклив зам.министър, който говори това което му се иска да е истина.
    Освен това днес Китай е много далече от Русия по икономическо развитие и няма как да е равна с това джудже:
    Китай е на трето място по БВП - над 11 трилиона долара
    Русия е на почетното 13 място - с около 1 трилион (колкото Испания)

    Коментиран от #15

  • 9 Иванов

    4 17 Отговор
    Не може страна със свръхтеритория да е приятел със страна със свръхнаселение. Рано или късно Раша ще лапа бахура на Червения дракон!

    Коментиран от #28

  • 10 Грантаджийче

    5 13 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    ЕС и САЩ са най-големите икономически партньори на Китай бе джендър русофилски. за какви врагове плещиш?

    Коментиран от #13

  • 11 историк

    6 8 Отговор

    До коментар #2 от "НКВД":

    Какви глупости пишат ушанките тук? Ще трябва да ги образоваме:
    Китай е комунистически от 1945 г. Мао Дзедун го огкъсва от целия свят и си стои собствен комунизъм. През 1968 г. влиза в тежък конфликт с СССР и ги обявява за врагове на работническото движение. Стига се до военен сблъсък. Тогава обявява и т.н. културна комунистическа революция по времето на която са избити милиони учители, лекари, учени и пр "врагове" на народа. Затова и в следващите години Китай изпада в изолация и там цари мизерия и бедност. Едва през 80-те години Дън Сяопин създава нов икономически модел, привлича инвестиции и създава основите на съвременен Китай.

    Коментиран от #12

  • 12 Ford Prefect

    12 3 Отговор

    До коментар #11 от "историк":

    Много смешните аргументи и Германия е водила война със САЩ, Франция и Британия и сега врагове ли са? Ха-ха-ха и ми се писал историк! Царица парица сближава всички врагове и бивши опоненти
  • 13 Червената шапчица

    8 4 Отговор

    До коментар #10 от "Грантаджийче":

    ЕС и САЩ са зависилми от Китай не са партньори! от кога наркомана е партньор на дилара?
  • 14 НКВД

    9 4 Отговор
    Китайците знаят че Русия паднели те са следващите така че Руско- Китайската дружба е кръвна дружба! Братя до края на света!
  • 15 ОТ КЪДЕ

    16 1 Отговор

    До коментар #8 от "наблюдател":

    ги измисли тия вицове.Китай по номинален БВП е втора икономика с 18 тлрн. а по БВП ППС е първа икономика.Русия но номинал е 8-ма икономика с 1,7 тлрн.за 2017г. а БВП по покупателна способносте 5-та иконимика с 4,157 тлрн.долара.Данните са изнесени на всички световни сайтове СБ,МВФ, Блумбърг, Прайс уоатър хаус.Освен това Путин ходи в пекин 2015 а китаййския лидер ходи 2 пъти в Москва.Китай и Русия ваизмно купуват /продават стоки годишно за 100 млрд.долара.Освен това Китай е пазар номер две за Русия за нефта /изместена е Сауд.арабия/,Китай зависи в огромна степен от руски технологии за ВПК ,а Русия зависи от пазара на китай.

    Коментиран от #17

  • 16 хахахха ще

    10 4 Отговор

    До коментар #4 от "Бай хой":

    ще ще ама до тогава САЩ вече го изкупават на килограм/декар от Китай и Русия.Абе да питам що като има санкции -половината от бевзиносатниции те в гетото САЩ са Газпром и Лукойл и защо авиондсутрията САЩ -гражданска и бойна внася 75 % от титаниевите и алуминиеви копомозитни материали от Русия.Защото в САЩ е останал един завод на ръба на фалита и без персонал.Пише го във Вашингнот пост.

    Коментиран от #18

  • 17 iQ5

    7 1 Отговор

    До коментар #15 от "ОТ КЪДЕ":

    Как от къде? от задната страна на гащите си вади статистиката както винаги запазен специалитет на заведението ми е.
  • 18 Бай хой

    3 7 Отговор

    До коментар #16 от "хахахха ще":

    Ти ли го чете във Вашингтон пост, джендърче или от ТАСС ти го преразказаха? От половин век, чакате Запада да фалира, ама с чакането си оставате.

    Коментиран от #20

  • 19 Kcaniba

    11 3 Отговор
    Сороснята е в труар!!!
    нпо раята ни, от 30 години очаква китайската инвазия в Сибир, и всеки ден ни убеждава, че Русия нямала съюзници, а господаите им фащ, били обкръжени от зъюзници и приятели!!!
  • 20 хехехе

    5 1 Отговор

    До коментар #18 от "Бай хой":

    абе деди , клоуна с перуката Тръм отбеляза този факт лично пред конгреса. Оттамв тръгна войната с митата върху стоманата и алуминия, която двоеде до още по голям дефицит на гетото САЩ- за три месеца от началота на тази година +89 млрд.долара към 358 млрд. същестуващи вече в отрицателният баланс с Китай.

    Коментиран от #22

  • 21 Бесен Язовец

    2 9 Отговор
    В Сибир Китай много яко се сближава с Русия. Рускините се женят масово за китайци, всеки втори брак е смесен. След десетина години интеграцията ще е пълна и Китай ще проникне в русия!

    Коментиран от #23

  • 22 Бай хой

    0 4 Отговор

    До коментар #20 от "хехехе":

    То и България има 6 милиарда евро отрицателен баланс с руската кочина ама не квичиш, нали?
  • 23 Искандер

    15 3 Отговор

    До коментар #21 от "Бесен Язовец":

    Русия може да направи Китай ядрена пустиня. Китай е военно джудже в сравнение с Русия. А рускините предпочитат да се омъжват за българи, не за китайци.

    Коментиран от #24

  • 24 ихтанмет

    2 8 Отговор

    До коментар #23 от "Искандер":

    Както русия може да направи от Китай пустиня ,така може да стане и обратното.Ти какво си мислиш ,че само руснаците имат ракети ли ?

    Коментиран от #26

  • 25 гост

    3 9 Отговор
    Само дето китайците незнаят за това което говори тоя руски пияница ,а и надали ги интерсува.Предвид факта ,че Китай и САЩ са най-богатите и развити държави ,те са и най-ценни пазарни партнъори.Китай имат интерес за добри отношения с Русия ,само за да имат сигурност по границата си,иначе въобще не дават и пет пари за руснаците.Там където играят големите ,руските джуджета няма смисъл да се бутат и натрапват.
  • 26 Искандер

    5 0 Отговор

    До коментар #24 от "ихтанмет":

    Именно, че при война няма да има победител, двете държави ще се унищожат взаимно, това ги спира.
  • 27 Петър

    4 1 Отговор
    Отношенията между Русия и Китай почти винаги са били традиционно добри.Особенно сега,когато САЩ,и по-точно „златната перука” реши да започне търговска война налагайки квоти за вноса на стомана,и на други стоки надявайки се да извлече полза от едни бъдещи по-изгодни договори за американското производство. Това засяга много Китай,и те пък от своя страна въвеждат квоти за американски стоки. От това положение се възползва Русия като сключиха договор с Китай за „стратегически партньор” в търговията. А с Индия която също е огромен пазар също имат добър стокообмен. За какви „америкаански” санкции си мисли Тръмп,че дърпа назад Русия по този начин,не ми става много ясно.. :) :)
  • 28 Свръх логично

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Иванов":

    Една държава със свръх население и свръх икономика , може само да бъде свръх приятел на свръх държава която има свръх територия , свръх суровини и е свръх въоръжена , иначе ще има свръх голямо китайско фламбе , а впрочем то един път се е случвало. А и двете свръх държави имат един общ свръх неприятел , и ще е свръх глупаво да не влязат в свръх съюз срещу него.
  • 29 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор
    Ооо,и светът сврълогично си върви към закриване на ,,американският век,,предсрочно....И то само поради ЛАКОМИЯТА им...
  • 30 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор
    Интересното е , че и двете имат подкрепата и участието на Лондонското сити!!!!Офшорките на Англия /и парите в тях/ участват в играта и затова навличат амерички гняв!!!!!!Всички онези ,,офшор лийкс,, са само с британски обекти......а не с амерички....Е отвреме на време трябва да изиграят ,,театъра Скрипал,,.....НО , основната цел е детрониране на долара и уолстриит.
  • 31 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор
    Само погледнете глобуса!!!Тия са се прегърнали!!!И към тях добавете Индия,Пакистан,Индонезия,АФРИКА///под Китайско тотално влияние/,прибавете и офшорките на Англия и ,,имперската и хитрост,,....!!!!Америчка е аут и е въпрос само на време.... а обратното броене започна с утвърждаването на ПЕТРОЙОАНА И СТАНДАРТА НА РУСКИЯ ПЕТРОЛ като световни еталони и алтернативи на долара и сорта ..брент,,.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания