Last news in Fakti

29 Май, 2018 11:03 1 899 2

Тираджиите отказват да премахнат барикадите

  • бразилия-
  • камион-
  • протест-
  • мишел темер

Бразилия остава блокирана от стачката на шофьорите на камиони въпреки получените отстъпки

Тираджиите отказват да премахнат барикадите - 1
Снимки: БТА/АР

Бразилия остава почти изцяло парализирана за девети пореден ден заради стачката на шофьорите на камиони въпреки обещанието на президента Мишел Темер, че протестът е към края си, предаде AFP.

В неделя Темер отстъпи под натиска на протестиращите и намали цените на дизела.

Стачката на превозвачите остави хиляди училища затворени, много полети бяха отменени, а рафтовете в магазините останаха празни. Темер каза, че е напълно убеден, че "днес-утре" кризата ще приключи.

Въпреки убедеността на държавния глава обаче доста шофьори остават твърдо на позициите си, а някои дори се радикализират, като призовават правителството да подаде оставка.

Стачката на шофьорите започна миналия понеделник, след като държавната петролна компания Petrobras обяви, че повишава цените на дизеловото гориво.

Превозвачите са гневни заради вдигане на цената на дизела от 3,36 реала за литър през януари до 3,6 реала преди стачката. На 26 май цената достигна 3,8 реала.

Тираджиите отказват да премахнат барикадите

Над 550 пътни блокади на превозвачи бяха издигнати в 24 от 27-те щата на страната, уточни федералната пътна полиция.

Акциите на Petrobras поевтиняха с 14 процента вчера, след като Мишел Темер обяви в неделя намаление с 0,46 реала в цената на литър дизел за период от 60 дни.

След като изминат 60-те дни, цените ще се определят на месечна основа, а не на всекидневна. Това бе и една от причините, заради които избухна стачката, наред с повишението на цените, което бе в пряка връзка с цената на петрола.

Тираджиите отказват да премахнат барикадите

Пътната такса също ще бъде намалена и ще се прилага минимална тежест на товарите - още две ключови искания на шофьорите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El comandante

    8 3 Отговор
    Бразолският герп му се разгони фамиливта!!!!

    Коментиран от #2

  • 2 Да да

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "El comandante":

    Да живее БРИКС! Най-развития икономически пазар :ддддд! Кой е по-зла? Бразилия или Русия! Китай си намери жертви :ддддд
Новини по държави: