Last news in Fakti

3 Юни, 2018 10:15 2 326 21

САЩ налагат санкции на европейски компании

  • северен поток 2-
  • сащ-
  • ес-
  • санкции-
  • компании

Вашингтон се опасява на руското влияние

САЩ налагат санкции на европейски компании - 1
Снимка: Shutterstock

САЩ са на път да наложат санкции на енергийни компании от Германия и други държави от Европейския съюз, които участват в проекта „Северен поток 2“, предаде Sputnik.

Газопроводът „Северен поток 2”, който по план ще пренася ежегодно 55 милиарда кубични метра природен газ от Русия към ЕС през Балтийско море, вече бе одобрен от Германия и Финландия. САЩ, в отговор заявиха, че тръбопроводът ще повиши зависимостта на Европа от руския газ.

Списание „Foreign policy“ цитира три източника близки до въпроса, които твърдят, че администрацията на САЩ е близо до налагането на санкции върху енергийни компании от Германия и други държави от ЕС, които са замесени в изграждането на проекта за руски газов тръбопровод „Северен поток 2”.

Ключови фигури в администрацията на президента Доналд Тръмп, които виждат санкциите като „много вероятна опция“, няма да се спрат пред нищо, за да блокират „Северен поток”, заявява един от източниците на списанието, съобщи „Фокус“.

Източник от Държавния департамент е заявил, че „бяхме ясни, че компании работещи в руския енергиен сектор и сектора за износ на тръбопроводи навлизат в бизнес посока, която носи опасност от санкции“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    42 3 Отговор
    Тия вече дават наклон и на ЕС хахахах хаха
  • 2 добре де

    43 2 Отговор
    как е възможно европейските политици да твърдят , че америка и ес са партниори ?? значи ако ес прави нещо в свой интерес което не се харесва на америка америка налага санкции !! каква е точно разликата ако руската газ мине през украйна или през северен поток ?? това , че трасето е различно не променя факта , че газта е руска и северен поток по никакъв начин НЕ УВЕЛИЧАВА зависимостта на ес от нивата които са в момента. наистина е необходимо ес да се събуди

    Коментиран от #15

  • 3 El comandante

    26 2 Отговор
    дебелата рижа се вкара в нов филм!!!
  • 4 алагер ком алагер

    19 0 Отговор
    Докъде и докога, това е въпросът. Колкото по-нестабилна е световната икономика, толкова по предпазливи ще са някои.
  • 5 Масон

    14 0 Отговор
    Хахахахахахаха
  • 6 гост

    23 2 Отговор
    Щом ще ни санкционират трябва да прекъснем всякакви отношения с тях! А дебелата рижа да си.......
  • 7 Да да

    0 29 Отговор
    Нека троленето в защита на Северен мъток започне сега! ДрОгари,интереса на България е газ от Азарбейджан! В случая Тръмп ни помага,както и на Шмиргел,но при нея явно са изплували учения от преди 1989' и вече е неадекватна! Последния път когато Германия и Русия се съюзиха,Полша изчезна от картата,а после се биха като за последно!

    Коментиран от #9, #18

  • 8 Хахаха! Санкции до дупка.

    1 32 Отговор
    Вместо да се инвестира в полза на азиатската кочина, полезно е да се усъвършенстват тръбите и станциите на Полша, Украйна и България. Това е истинска европейска солидарност.
    Другото е гнусна германска корупция. При това с лице бившия канцлер Шрьодер. Алчна свиня на къса путкина каишка.
    Щатите са напълно прави. И това е в наш интерес. Всеки успех на Русия е във вреда на България и Европа. Всеки съюз Берлин-Москва води Европа към катастрофа.
  • 9 а бе

    27 0 Отговор

    До коментар #7 от "Да да":

    ти разлика между северен поток и южен правиш ли ?? статията е за северен поток и германия и какво общо има от къде ще получават немците. спор няма , че за нас е добре да получаваме газ от азербайджан НО на нас северен поток не ни пречи...само на ония от козяк ги бърка. а американците нямат НИКАКВО право да решават какво да се случва в европа !! уж ревете , че ссср се месил в бившите соц.държави а сега когато америка се бърка в ес като дори не сме в един блок и са на друг континент е нормално !!
  • 10 Някой

    20 1 Отговор
    Абе кви са тия льольовци ше имало санкции от къв зор,кой бяха те че ще слагат санкции...ми ако русия сложи и тя санкции на американците че слагат санкции на германия кво става тогава ...ти да видиш

    Коментиран от #12

  • 11 9455566

    19 0 Отговор
    Разликата е че когато каза минава през украйна парата отива във фирмата на сина на сенатор Байден (май така се пише) а ако те минава каза през украйна се обезмисля залата революцията която спретнаха за завладяване на Украйна
  • 12 Да да

    1 15 Отговор

    До коментар #10 от "Някой":

    Русия да наложи санкции! На кое! Ще спре да изнася петрол у газ! Или алуминий и стомана! Ердоган каза че ще наложи ембарго на Израел :ддддд И до #9 - аз разлика правя! Има ли разлика дали ще минава газ от Азарбейджан за Сърбия,Унгария,Словакия,Чехия,а защо не и Австрия през България или да минава руска газ за изброените страни,само че през Германия,за да стигне и до България!
  • 13 Глупак

    18 0 Отговор
    Ако европейците имат мозък и морал и
    Не купуват американски стоки, продукти…..
    За 3 години ще настъпи мир в света
  • 14 ТОЧКАТА

    12 0 Отговор
    Сякаш е дежа/ву от времето на Рейгън!!!!мизерниците затвориха пазарът на ГЕРМАНЦИТЕ ,И ФРАНЦУЗИТЕ,И ИТАЛИАНЦИТЕ,И ШВЕДИТЕ само и само да убият СССР и комунизма.И успяха...Та сега явно цел е ЕС....и най-вече Англия.../няма СССР И КОМУНИЗЪМ/........С Китай,и Русия не могат да се справят...
  • 15 12345

    17 0 Отговор

    До коментар #2 от "добре де":

    Не е така както си мислиш.Украинския транзит го държат САЩ неофициално,а северен поток немците официално.
  • 16 касапина

    0 3 Отговор
    Какви санкции какви глупости ще наложат на най развитата икономика в света
  • 17 Пепа

    11 0 Отговор
    Нафтогаз Украйна е приватизирана и продадена на сина на американския сенатор Джо Байден! Транзитните такси за руския газ се прибират от него! Информация е достъпна в интернет!
  • 18 Барчо

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Да да":

    И ако е по-евтина от Азарбейджан кво ни пречи да я купим от там?!?!? Аз зареждам бензин в колата си откъдето искам и където ми изнася. Ако обаче има само една фирма, няма да имам избор. Да си прекарват и от Русия и от Америка и от Азарбейджан и от луната ако ще. Що да не се изгражда един тръбопровод за сметка на друг???
  • 19 ТОЧКАТА

    7 0 Отговор
    Ми то ,,транзита ,,в Украйна е в амерички ръце...Те диктуват сега на ЕС условията...А Германия НЕ иска разни борсуци да се редят и цоцат от вимето и...И с право...Обаче...,,Америка--първа,,,естествено за сметка на всички останали...
  • 20 Пешо

    0 7 Отговор
    Вече стана защо толкова се рекламира турски поток. Северния няма да се случи.

    Коментиран от #21

  • 21 падналия ангел

    5 1 Отговор

    До коментар #20 от "Пешо":

    Северен има, този е номер две!