4 Юни, 2018 14:32 1 075 2

Вътрешен скандал в "Алтернатива за Германия"

  • александър гауланд-
  • алтернатива за германия-
  • германия-
  • адолф хитлер

Едно от крилата в партията поиска извинение заради изказване за нацизма

Вътрешен скандал в "Алтернатива за Германия" - 1
Снимка: БТА/АР

Група умерени представители на германската националистическа партия "Алтернатива за Германия" (АзГ) призова единия от лидерите на формацията, Александър Гауланд, да се извини за свое изказване, че времето на нацизма е "само курешка" в германската история, предаде АР.

Изявлението беше заклеймено от целия традиционен политически спектър.

В позицията на фракцията "Алтернативен център" се посочва, че изказването на Гауланд в най-добрия случай звучи неясно и че "това не бива да се случва на политик, който има поне минимално чувство за отговорност пред германската история".

Преди дни Гауланд заяви, че германците трябва да поемат отговорност за 12-те години на управлението на нацистите, но добави, че "Хитлер и нацистите са само курешка в над хилядагодишната успешна германска история".

Други представители на партия АзГ, чиято парламентарна група е третата по големина в Бундестага, защитиха изказването на лидера.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1488

    4 1 Отговор
    Паметник знаете на кого
  • 2 SSовец

    3 0 Отговор
    Паметник за великия Фюрер! Зиг Хайл!
Новини по държави: