Last news in Fakti

20 Май, 2018 20:23 2 948 4

"Алтернатива за Германия" съди канцлера Меркел

  • ангела меркел-
  • алтернатива за германия-
  • германия-
  • бежанци-
  • мигранти

Поводът е миграционната политика на правителството в Берлин

"Алтернатива за Германия" съди канцлера Меркел - 1
Снимки: БТА/АР

Крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" (АзГ) сезира Конституционния съд с жалба срещу канцлера Ангела Меркел, съобщиха медии във Федералната република, позовавайки се на адвоката на формацията.

От АзГ смятат, че при разработването на миграционната политика правителството е нарушило правото на Бундестага да участва в разрешаването на проблема. Крайнодесните призовават да се провери решението на Меркел да отвори границата с Австрия за мигранти, взето през септември 2015 г.

Тази жалба може да промени света. И ще го направи, ако доведе до желания резултат. Според юристи, ако АзГ спечели в съда, канцлерът трябва да напусне поста си.

"Алтернатива за Германия" съди канцлера Меркел

Според Министерството на вътрешните работи в Берлин през 2015 г. около 900 000 бежанци са влезли във Федералната република. Това доведе до бум на ксенофобски прояви, агресия срещу мигрантите и недоволство от страна на местните.

По-късно беше решено да бъде ограничен потокът от мигранти на 200 000 годишно.

Миграционната политика беше една от спорните теми в преговорите за формирането на новото правителство в берлин.

"Алтернатива за Германия" съди канцлера Меркел

"Алтернативата за Германия", обединяваща евроскептици, е най-голямата опозиционна партия в Бундестага. След парламентарните избори през септември АзГ спечели 94 кресла.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а дано, а дано

    31 1 Отговор
    Дано АзГ спечелят да я махнат най-накрая Изтрещелкел и след това серия съдебни дела затова, че съсипа цвла Европа !!!
    Шепа малцинство от извратени еврогейци диктуват съдбите на цял континент !
  • 2 юрист

    18 1 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: Крайнодесните призовават да се провери решението на Меркел да отвори границата с Австрия за мигранти, взето през септември 2015 г....“ Време беше! Още през 2016г. написах, че меркел наруши германската конституция и правото на ЕС,особено когато изнуди държави, които не са в шенген, да дадат коридор за преминаване през територията си на колони нелегални икономически емигранти от сирия и трябва да бъде съдена за тези си нарушения. С огромен интерес очаквам решението на германският съд, който може да бъде правно основание за завеждане на дело в СЕС за това, че германският канцлер погази правото на ЕС, като покани милиони африканци и азиатци с изрични реклами в собствените им държави, като им обещаваше детски по 500 € на дете, безплатно собствено жилище и още по около 1500€ за цялото семейство. Всички тези кампании на меркел могат да излязат наяве при едно дело в германският съд, а в последствие- и дело в СЕС.

    Коментиран от #3

  • 3 goni

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    Ти се майтапиш!:) Признавам че си юрист, ама явно си хетеросексуална жена!:) Само жена в истинският смисъл на думата може да мисли че танте Меркел ще бъде осъдена! И то в Германия! Бог да пази България! За Германия не ми пука!
  • 4 патриотъ

    4 0 Отговор
    Хубаво като идея,но едва ли!Бих се радвал да видя фрау Меркел стълкана от същите тия мигранти!Естествено,че трябва да бъде съдена за това си еднолично решение,защото това почти унищожи Европа и последствията ще са за поколенията!
Новини по държави: