5 Юни, 2018 15:00 1 129 5

Австрия иска по-малко еврокомисари

  • австрия-
  • себастиан курц-
  • ес

Себастиан Курц иска съкращаване на разходите в ЕС

Канцлерът на Австрия Себастиан Курц предложи реформи в ЕС, съобщи „Ди Велт“.

Остават няколко седмици преди ротационното председателство на Австрия. Курц призова да се даде пример и Съюзът да предприеме стъпки за съкращаване на разходите си.

'Ако броят на евродепутатите бъде намален на базата на справедлива ротационна система, това ще доведе до спестяване. В същото време ще направи ЕК много по-ефективна. Мисля, че е безсмислено да има две седалища на един и същ парламент в Бюрксел и Страбург. Съгласен съм, че в бъдеще Европейският парламент трябва да се намира само на едно място“, заяви Курц.

Изчислено е, че цената на двойната структура възлиза на около 200 млн. евро годишно. Според споразуменията в ЕС структурите на Съюза трябва да се намират във възможно най-много страни. В момента се води дебат за новата финансова рамка на ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Маркс

    5 1 Отговор
    Голям пич. Такъв ни трябва и на нас. Откакто го избраха няма грешна стъпка. Браво.

    Коментиран от #3

  • 2 KURz

    1 3 Отговор
    Тоя на снимката ми прилича на актьор от гей порно филмите :)
  • 3 БългарофобиБол

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Маркс":

    Какъв пич, ве?! Видиш ли представител на еврейско-австрийско-орденските ложи, върхушката дето смучи и лапа като невидяла ламя и с бездънен търбух, извади като Св. Георги меча и реши проблема...

    Коментиран от #4

  • 4 Маркс

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "БългарофобиБол":

    Викаш Австрия ни диша праха а?
  • 5 432

    1 1 Отговор
    България иска по-малко български депутати и еврокомисари, също така иска да им се намалят заплатите и субсидиите....................
Новини по държави: