Last news in Fakti

17 Юни, 2018 11:54 3 014 4

Паркирането в Букурещ поскъпва драстично

  • румъния-
  • букурещ-
  • паркиране

Хората, които притежават повече от една кола, ще платят по-високи данъци и такси за паркиране

Паркирането в Букурещ поскъпва драстично - 1

Хората, които притежават повече от една кола, ще платят по-високи данъци и такси за паркиране в центъра на Букурещ, съобщават румънски медии.

Мерките са част от Интегрирания план за качество на въздуха 2018-2020 за румънската столица. Планът включва други мерки като санкции за незаконно паркиране, стимулиране на обновяването на автопарка чрез данъци и предоставяне на облекчения за фирми, които осигуряват транспорт на своите служители или покриват разходите си с обществен транспорт.

Освен това таксите за паркиране в централната част на Букурещ ще се увеличат от сегашните 1,5 леи на час до 10 леи на час.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ристе

    9 7 Отговор
    Дано и в София в центъра вдигнат на 4 лв. синята зона
  • 2 Тома Неверни

    5 7 Отговор
    Това трябва да е пътя и за София, а не както сега на ниски цени 3 автомобила на апартамент. А и тези преференции трябва да са само за коли с Евро 5 нагоре. Сега масово е живеещите в двустаен да карат 3 тараляснка на стойност не повече от 10 хиляди всички.
  • 3 Реститутка

    5 8 Отговор
    Фандъкова понеже е селянка мисли за селския си електорат живеещ по крайни квартали и затова не вдига таксата за синя зона. За да може електората й да си я позволи. Ако наистина я интересуваше щеше да е поне 5 лева на час синята зона, да има дракановски контрол, а не като сега- паркираш и ако си пуснеш аварийните или отвориш багажника можеш да не плащаш! Аман от разни магазинчета- бивши гаражи чиито наематели идват с коли на работа в синя зона и тия коли седят пред магазините- гаражчета по цял ден, като дойдат жилетките селяците излизат и викат- ето ме, тука съм, колата е в престой. Хем не плащат, хем заемат място по цял ден!!! А живущите плащат по 150 лв. неясно за какво. Не на данък паркинг за живеещите в зоните и по 5лв. на час зона за всеки друг!

    Коментиран от #4

  • 4 Порно

    6 4 Отговор

    До коментар #3 от "Реститутка":

    Дядо ти като си е купил жилището, дето сега е твое, да е купил и гараж, ама той се е возил на файтон. Улицата не ти е бащиния да си пльокнеш колата там. И без това общината поддържа основно центъра, основно с данъците на "селяците". И един въпрос-за каква част от парите дето ги вземаш от наеми плащаш данъци?
Новини по държави: