19 Юни, 2018 08:57 5 489 3

Скандален филм може и да не види бял свят (ВИДЕО)

  • тери гилиъм-
  • монти пайтън

Излизането на "Човекът, който уби Дон Кихот" по екраните е поставено под съмнение

Скандален филм може и да не види бял свят (ВИДЕО) - 1

Дългоочакваното излизане на филма на Тери Гилиъм "Човекът, който уби Дон Кихот" по екраните е поставено под съмнение, съобщи Contactmusic.

Седемдесет и седем годишният сценарист и режисьор най-после показа филма си в рамките на кинофестивала в Кан миналия месец след няколкогодишни съдебни разправии, но започналата нова съдебна битка може да означава, че "Човекът, който уби Дон Кихот" всъщност никога няма да се появи по екраните.

Парижки съд постанови, че правата над филма се притежават от продуцента Пауло Бранко, а не от Гилиъм. Следователно сега Бранко трябва да реши дали филмът да излезе по екраните.

Скандален филм може и да не види бял свят (ВИДЕО)

Преди началото на кинофестивала в Кан той поясни, че проявил благоразумие, предоставяйки на организаторите "изключителното право" да покажат "Човекът, кой уби Дон Кихот" с участието на Адам Драйвър.

Бранко все пак настоя, че решението няма нищо общо с други проблеми, свързани с появата на филма по екраните. "То не е в разрез с други решения, които вече бяха взети и ни предоставят правата над филма", отбеляза той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Именно

    7 2 Отговор
    Жалко за тия съдебни истории :/
    Филмът сигурно ще е хубав, какво всички филми на Гилиъм!
  • 2 Василевс

    10 0 Отговор
    Правят си реклама на филма, нищо ново под слънцето.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: