Last news in Fakti

21 Юни, 2018 16:16 1 384 5

Турция чака от ЕС да си спази обещанията

  • турция-
  • бежанци-
  • ес

Страната е приютила 4 млн. бежанци

Турция осигури подслон на 4 млн. бежанци, но ЕС не изпълни обещанията си. Това обяви турският президент Реджеп Ердоган, цитиран от CNN Turk.

Ердоган говори по повод световния ден на бежанците. Той обяви, че Турция е показаха хуманно отношение към всички.

„Много европейски страни се крият зад бодлива тел. Турция обаче приюти 4 млн. бежанци. 3.5 млн от тях са от Сирия. Те ни дадоха обещание, но не го спазват. Това трябва да се знае при преговори“, заяви Ердоган.

Европейската комисия обеща да отпусне допълнителни средства за Турция. Анкара обаче твърди, че не е получила по-голямата част от обещаната сума. Турция настоява ЕС да изясни плановете си по въпроса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да да

    8 6 Отговор
    Отнесете се нехуманно с тях ,моля! Избийте ги или ги върнете по родните им места! Те са от вашите! Удрят челата по 6 пъти на ден в земята! Пратете ги в Иран! Или пРосия! Все развити икономики с прекрасен живот!
  • 2 Салам Алеко

    5 4 Отговор
    Оберете каймака от тях и го сложете да работи! Останалото на границата и кой отдето е дошъл натам да върви! Ама нали ти трябват да изнудваш, дръж си ги ама пара йок! Най-добре ....."чисти"!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Кънчо Мънчеф

    5 2 Отговор
    Е прав си е човекът, не е длъжен да пъде пазвант на ефропа.
    Не плащат , освобождаваш ги и осигуряваш свободноъо движение подокабевропани това е . Къф е поблемът ?
  • 5 Рашко циганина

    1 0 Отговор
    България е богата ,правова и е с развита икономика ,,пълна с алчни и крадливи политици ,милиардери , аз педлагам половината бежанци да ги поеме България
Новини по държави: