Last news in Fakti

21 Юни, 2018 20:59 1 740 0

Тръмп отмени спорен имигрантски закон

  • сащ-
  • имигранти-
  • закон

Той прекрати отделянето на имигранти от децата им

Тръмп отмени спорен имигрантски закон - 1
Снимка: БТА/AP

Администрацията на президента на САЩ отмени заповедта за съдебното преследване на родители, влезли нелегално в страната, съобщи “Вашингтон Пост“.

На граничните патрули им е било наредено да прекратят изпращането на родители с децата им пред федерален съд.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа отмяната на заповедта по-рано днес. Временно се прекратява преследването на пълнолетни, които са членове на имигрантски семейства, докато властите в САЩ не се сдобият с необходимите ресурси.

В същото време се оказа, че първата дама Мелания Тръмп е пристигнала в тексаския граничен град Малкълм, където ще посети център за деца, които са били отделено от родителите си – имигранти. Тя ще посети и център на граничните и митническите власти.

В неделя първата дама призова да се намери решение по въпроса. Впоследствие Тръмп реши да промени закона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА