Last news in Fakti

26 Юни, 2018 07:45 5 889 24

Още наказания за Русия

  • владимир путин-
  • русия-
  • сащ-
  • санкции-
  • ес

Икономическите санкции на ЕС срещу Москва вероятно ще бъдат удължени

Още наказания за Русия - 1
Снимки: БТА/АР

Ръководителят на европейската дипломация Федерика Могерини изрази съжаление в Люксембург за липсата на напредък в изпълнението от Москва на споразуменията за прекратяване на боевете в Източна Украйна, което е условие за вдигане на икономическите санкции на Европейския съюз, предаде AFP.

Лидерите на страните в ЕС трябва да решат в четвъртък, на срещата в Брюксел, дали ще удължат тежките икономически санкции, наложени през 2014 г., на които Москва отвърна с ембарго над западните храни.

"Не е тайна. Вдигането на санкциите е свързано с изпълнение на Минските споразумения. Но няма никакъв резултат, за съжаление", каза Могерини на пресконференция след среща с външните министри на страните в ЕС. "Санкциите не са самоцелни. Те са инструмент, а не цел", подчерта върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността.

Санкциите са наложени на руски банки, отбранителни фирми и петролни компании и забраняват на европейците да правят финансови инвестиции в Русия. Те бяха наложени през лятото на 2014 г., в разгара на кризата в Украйна, няколко месеца след като Русия анексира Крим и проруските бунтовници предприеха настъпление в източна Украйна.

Още наказания за Русия

Освен това ЕС наложи санкции на близо 150 души, включително приближени на руския президент Владимир Путин. Техните авоари в европейски банки са блокирани и те нямат право на визи за ЕС.

Тежките санкции тровят отношенията между Брюксел и Москва. Новото правителство в Италия искат санкциите да бъдат отменени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сссерем

    11 54 Отговор
    Вече и бояришника ще откажат ватенките,глада е по силен от тока,вече голата пропаганда по електрона не върши работа,джуджето ще го гонят с лопатите.

    Коментиран от #8, #9

  • 2 georgi

    48 7 Отговор
    Ще си го приместят в другият крачол
  • 3 Гост

    56 10 Отговор
    Еврогейците така и не разбраха,че в Крим имаше референдум за присъединяване с Русия.РЕФЕРЕВДУМ!
    А нас никой не ни е питал,дали искаме да сме в НАТО!!!Долу НАТО!!!

    Коментиран от #7

  • 4 А стига бе

    30 7 Отговор
    Забележете-Е.С.поставя условие само за Минските Съглашения -за Крим нито дума...Ето ви поредното лицемерие на Брюксел-Крим фактически по този начин го признават за руски. Е нали гоЛУем го важеха за Крим-какво стана...тихо тихо си трайкат като ощипани кадъни..

    Коментиран от #23

  • 5 111

    29 7 Отговор
    Те всъщност са помощ и учат да се справят сами, братушките.
  • 6 СССР

    10 37 Отговор
    Не се бойте другари ! Нашия велик вожд другаря Путкин ще им покаже на ЕС че не сме безсилни и ще им наложи спешни контра-санкции ! Ще спре износа към ЕС на бояришник , матрьошки и проститутки - и Лада и Москвич също! Така ще постави европейците на колене !

    Коментиран от #17, #20

  • 7 Куку

    7 18 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Нали ако не си в нато и ес ще ходиш да търсиш корени да ядеш. Цяла източна България отива в Турция а в западната част ще се водят битки като в Украйна. Лесно ти е на 5 ракии да умуваш

    Коментиран от #15, #24

  • 8 Грую

    40 6 Отговор

    До коментар #1 от "Сссерем":

    Аз го написах още когато обявиха първите санкции срещу Русия: Мислете за себе си не за Русия! Това е страна победила Наполеон, преживяла октомврийската революция със всички дългогодишни последици от нея и успяла да обърне хода на най-голямото териториално нахлуване с военни цели в човешката история още преди да се намесят другите съюзници. Так, че пак ще го напиша съвсем ясно: Мислете за себе си не за Русия!
  • 9 голям

    32 5 Отговор

    До коментар #1 от "Сссерем":

    глад ще да е селски, като им гледам стадините за световното,градовете, улиците влаковете , сградите , парковете и като виждам сега в Гйрция например има само има 7-8 милиона руски "бедни" туристи изкупили всички туристически дестинации.Мъкааа, бойкова тикквониева мъкааа.А санкциите ги плащат капачките от ЕС начело с Германия която се усети и премести само миналата година едни 35-40 млрд.евра в Русия инвестиции, че и северен поток 2 вече строи.

    Коментиран от #10

  • 10 Рубладжийче

    33 4 Отговор

    До коментар #9 от "голям":

    Санкциите само правят руската икономика по-силна и конкурентноспособна. русия е самодостатъчна и импортозамещението работи безотказно. Русия сама може да си произвежда всичко! Слава на Путин!
  • 11 за пореден път

    24 1 Отговор
    Писна ми от Русия и санкциите, които ту ще паднат, ту няма. Писна ми от Сирия, там пък след огромната разруха и пълен провал, все Садат, та Садат. Писна ми от всекидневните глупости, менящи се според убежденията на разни дописници, журналисти и тем подобни. Писна ми от цялата простащина и нестабилност. Векът на комуникациите се оказа вреден за психическото и физическото здраве на хората. Всекидневно ни заливат с помия, кой какво бил казал, кой какво мисли, как било, какво ще бъде и все субективни мнения, повечето чесане на езици и гимнастика на мозъка, без хуманност или ясна и доблестна позиция. Лъжи, злоба, арогантност, истерия, защо нормалният човек е принуден да търпи всичко това, вместо да се занимава с неща, които истински го интересуват, да развива знанията и уменията си, да гради кариера? Омагьосан кръг, от който няма нито излизане, нито напредък. Деца, спасявайте се, това място е прокълнато!

    Коментиран от #21

  • 12 за пореден път

    9 0 Отговор
    ГРЕШКА, НЕ САДАТ, А АСАД
  • 13 Путин е дребно злобно говедо

    6 29 Отговор
    Тая гнила кочина заслужава само бой, санкции и изолация. Най-жалки и нагли са мошениците, които избягали с откраднатото при нас и дращят лъжи из форумите.

    Коментиран от #22

  • 14 Насакото Яката

    16 3 Отговор
    Снощи жената ми наложи санкции - бутна ми само веднъж. Каза ми, че ако не спра да си пия аперитива преди вечеря, ще удължи санкциите. Добре, че е съседката! Реших проблема на местна почва. ;-)
  • 15 Мммм

    10 3 Отговор

    До коментар #7 от "Куку":

    До колкото се сещам има и държави,които не са в НАТО и те не са малко и пак нямат такива апокалиптични процеси,които предсказваш ако не сме в тъпото и безполезно НАТО. А и този съюз е признат терористичен съюз.
  • 16 Насакото Яката

    5 1 Отговор
    Да му се не види! При съседката избухна цветна революция. Жената ми пробутва една книжка - "Мъжът и ръката-интимно", но май и тя иска Северен поток 2 да влезе в нея... Абе ще се разберем. ;-)
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Дани

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Гоню":

    Егати аз ако напиша туй шъ мъ истрият веднага Сайта е ...
  • 19 Дани

    1 2 Отговор
    Догодина Турция започва война Някой да го запомни това
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Анонимен

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "за пореден път":

    Ако не пишат ръчните си, ще лъснат всички ла..а на гроП.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Бате

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "А стига бе":

    Иначе как да обяснят Косово?
  • 24 Бате

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Куку":

    То щото някой спря турците в Кипър. Айде отворете си очите!