Last news in Fakti

26 Юни, 2018 18:03 2 817 34

САЩ и ЕС в сблъсък заради „Северен поток 2“

  • северен поток 2-
  • сблъсък-
  • сащ-
  • ес-
  • марош шефчович

Отново напрежение между партньорите

САЩ и ЕС в сблъсък заради „Северен поток 2“ - 1
Снимка: Shutterstock

Европейският съюз имат готовност да отговори, ако американците наложат санкции срещу „Северен поток 2“. това заяви комисарят по енергийния съюз Марош Шефчович по време на конференцията на Атлантическия съвет във Вашингтон, предаде ТАСС.

РИА Новости цитира думи на зам.-помощник държавния секретар Сандра Оудкърк, която заяви, че Съединените американски щати се надяват Европейския съюз да спре строителството на газопровода „Северен поток 2“.

От Европейския съюз посочиха, че искат да водят диалог с партньорите си от Вашингтон, но ако се наложи, ще отговорят на американските рестриктивни мерки.

Европейският комисар посочи още, че в последните години в Брюксел се работи активно за запазване на транзита на газ през Украйна. Част от стъпките в тази насока са модернизацията на газопреносната мрежа на Украйна и европейските компании са готови да участват в този процес, гарантира комисарят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Налягане

    18 10 Отговор
    Щом не може Южен... И Северен не може

    Коментиран от #5

  • 2 Налягане

    13 9 Отговор
    Щом не може Южен... И Северен не може

    Коментиран от #4

  • 3 да се вземе предвид че

    38 4 Отговор
    Кравабойс вече нямат думата какво да се случва и какво не, постепенно ще бъдат изгонени нацяло от Европа.
  • 4 Иван

    6 5 Отговор

    До коментар #2 от "Налягане":

    Вижда се ,че не е така за съжаление..
  • 5 Коректор

    45 6 Отговор

    До коментар #1 от "Налягане":

    Мислиш ли че на САЩ им дреме дали е южен или северен?!! Това което искат е в Европа да има недостиг на газ за да предложат "услужливо" да се доставя сгъстен хамерикански газ с кораби до Европа.... и да могат още по здраво да хванат европейсите в лапите си. Но ако има тръбичка откъм Раша сметките се объркват. Нищо лично, само бизнес интереси и алчност до побъркване.
  • 6 Weee

    34 2 Отговор
    Ами да прекарат и те някоя тръба през океанчето ко им пречи.Да се конкурират с руската газ и да подбиват цената им.А дали им стиска?Не.По лесно им е да налагат санкции,глоби да рекетират и изнудват партньорите си като им показват дулото на танка и атомната бомба.Не са като световна мафия САЩ а ми са пример за подражание на мафиите.Защо те трябва да решават кое е добре и кое не за нас а не ние нали сме демократичен режим и всеки има право на избор или само на думи
  • 7 ****

    28 3 Отговор
    Целта на краварите е газта да върви през Украйна тъй като ще им изкупят газопреносната мрежа,и ще препродават руска газ на ЕС,и към това ще си пробутват скъпия згъстен газ.

    Коментиран от #8, #24

  • 8 Гост

    21 2 Отговор

    До коментар #7 от "****":

    Целта на американците не е газопреносната мрежа на Украйна.Обещали са на украйнците ,че Европа ще продължи да ползва транзита,а украйнците ще продължат да си крадат газ и ще позволят на американците да сложат радари и ракети в Украйна.
  • 9 Българин

    6 34 Отговор
    ТАСС и РИА "Новости", остриетата на руската хибридна война срещу Запада. Северен поток 2 се поддържа единствено от Германия, а и Меркел подчерта, че той не трябва да бъде в ущърб на Украйна. Много европейски страни са против него, дори и България беше сред тях, докато най-големия приятел на Путин не я изтегли от нежелаещите потока. Така, че за Запад против САЩ в случая изобщо не може да се говори. Абсолютен руски фейк.

    Коментиран от #10

  • 10 Северни поток

    9 2 Отговор

    До коментар #9 от "Българин":

    Украина нека го заслужи.
    Дори смърт от КУРШУМ трябва за заслужиш!
  • 11 Габровец

    28 4 Отговор
    САЩ е най-НАГЛАТА държава!
  • 12 ivan4o

    9 4 Отговор
    До сеа не видях правилен отговор, защо сащ са против северен поток 2
    Мислете още малко и ше се сетите
  • 13 Hhhhhhh

    16 2 Отговор
    Колкото по далеч от теларите толкова по добре. Всеки бизнес с тях е загуба. Имат бази. Уж на нато.
  • 14 Хахаха

    9 1 Отговор
    Супер
    Пак ще купуваме най-скъпо

    Коментиран от #15

  • 15 Да да

    1 7 Отговор

    До коментар #14 от "Хахаха":

    Ние и сега купуваме най-скъпо! Само газ от азерите може да помогне!

    Коментиран от #17, #20

  • 16 Яшар

    4 0 Отговор
    Струва ми се, че САЩ са против, защото са загрижени за екологията? Не ли?!.
  • 17 Све

    6 0 Отговор

    До коментар #15 от "Да да":

    КУПУВАМЕ СКЪПО ЗАРАДИ ПРОВИЗИИТЕ НА "ЕЛИТА" , а не защото ни го продават скъпо. Руски или азерски е все едно
  • 18 Работа и далавера

    7 0 Отговор
    След като няма Южен поток за тъпанарите от България,не трябва да има и Северен за маймуните от Германия!!!Така ще бъдем заедно в кацата с благинки изакани от Еврогейчетата от Брюксел!
  • 19 El comandante

    5 1 Отговор
    И преди и сега фащ е кочина!!! Краят ви идва ереиски слугииии!!! И твоят тиквуне ,маика ти гербаво комунде да ебааа!!!!
  • 20 Варна

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "Да да":

    Понеже мразя дрънкалата като теб ... - Ето ти цените в ЕС и вземи прегледай внимателно и после кажи да ли купуваме най- скъпият газ? - Крайно време е да си затвориш устата, особено когато не си подготвен! - Виж таблицата внимателно, и повече да не си дрънкал топотии за най- скъпият газ.
    https://autotraveler.ru/spravka/lpg-in-europe.html#.WzKbfNSLSt8

    Коментиран от #22

  • 21 Русия е мръсен дребен агресор

    2 8 Отговор
    Всяко начинание в руски интерес трябва да бъде прекратено на мига. Русия води нагла престъпна политика. Всеки опит за прокарване на гнусните ѝ криминални интереси е съучастие.

    Коментиран от #25

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Варна

    4 0 Отговор

    До коментар #22 от "Нагли руснаци":

    Да ми казваш ясно ли е някак не ми е много по вкуса, но ще се направя, че не съм го прочел...
    Предната седмица по БТВ бившият шеф на Булгартрансгаз заяви същото при Цветанка Ризова. Записите ги има в нета, така, че и на теб бих повторил да вземеш да се поровиш.
    Но освен всичко останало, съвсем скоро ще загубим и таксите които прибирахме като транзитьор за 13 млрд. куб.м газ. Те възлизаха на около 150 млн. Сега тези пари благодарение на тъпият селяндур от Банкя вече няма да влизат във въпросното предприятие, което означава по- малко инвестиции, данъци, приходи в бюджетът на страната и разбира се работна ръка. Само че малоумието на привържениците на Борисов е потресаващо!
  • 24 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "****":

    Украинската преносна мрежа вече е над 50%собственост на американска фирма.Има го писано отдавна в нета.
  • 25 Гост

    6 0 Отговор

    До коментар #21 от "Русия е мръсен дребен агресор":

    Гнусна нагла политика води америка,изнудва,рекетира,налага волята си с всевъзможни средства,но няма шанс по друг начин да продава шистовата си газ защото е по-скъпа и е неконкурентна и следователно борбата за европейския пазар не може да е на пазарен принцип.Интересното е обаче защо българина е толкова заблуден и защо не си гледа интереса и с какво успяха американците да натиснат правителството за отказа от тръбата с руския газ.Винаги в подобен случай има нещо като компенсация или изтъргуване,но тук просто се предаде интереса на Бг.без абсолютно нищо.Нищо!

    Коментиран от #31

  • 26 Реалността

    6 0 Отговор
    "САЩ и ЕС в сблъсък заради „Северен поток 2“"...
    Реалността е, че тези докато се блъскат, "Турски поток " вече е почти построен.. Самият Путин каза това , като пример за държави, които са в състояние да решават какво и от къде да купуват, а не да клякат на чужди интереси! Паралелно (докато ония още се блъскат) си построиха и ТАНАП, като си осигуриха и енергийна безопасност с доставки и от Азербайджан. И всичко това е на фона на преференциалните цени от Катар, да не забравяме, че има тръбичка и от Иран! Турция си изплете кошницата, защото имат таш.ци и показват среден пръст на кравбойланд, когато става въпрос за национални интереси, а не като гейропа, която тепърва се опитва да каже "чакай малко"..
  • 27 ГосТ

    8 0 Отговор
    Сто пъти пиша,и пак ще се повторя. ЕС трябва да спре да купува хамерикански оръжия и да произвежда свои (не че французите не го правят)-напълно. Базите на фащ в Европа, трябва да бъдат реципрочни на тези на Европа в сащ. Това е единственият отговор, който Европа трябва да даде на сащ. Надявам се, Макрон преди мениджър,да е истински французин и да втвърди съвсем тона,а Меркел най накрая да се събуди от тоя ступор и да изведе германците от унизителното положение да търпят своеволията на сащ.

    Коментиран от #32

  • 28 Kcaniba

    9 2 Отговор
    сороснята е в траур!!!
    фащ е един естествен враг на Европа, маскиран като другар паразит!!
    Европа е окупирана от фащ, плащеш навред с руска агресия, но единственният агресор е фащ!!!

    Коментиран от #29

  • 29 Българин

    1 7 Отговор

    До коментар #28 от "Kcaniba":

    Колкото и да квичиш Русия е най-големия враг на ЕС и на целия цивилизован свят.

    Коментиран от #30

  • 30 ГосТ

    4 0 Отговор

    До коментар #29 от "Българин":

    сащ не зачитат правата на човека, не зачитат екологичните споразумения, не зачитат никакви споразумения. това са наследници на разбойници и проститутки и трябва да бъдат още много дълго превъзпитавани. Въпреки че подмамиха с ресурсите си голяма част от капацитета на целия свят, така и не се научиха на култура.разумните напускат сащ и съвсем скоро ще се оплетат съвсем. Но цивилизацията не трябва да показва съпричастност, защото както е казал Марк Аврелий-справедливостта е висша цел,и е справедливо да се помага само на заслужили.
  • 31 ГосТ

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Гост":

    Аааа не така,знаеш ли колко струват имотите в Лондон (първа линия ),Токио,френската ривиера,гръцките острови (даже и цели острови се продават). Разбира се по лесно е да облагодетелстваш определени кърлежи, отколкото стадото,което ги носи на гърба си. Та така с хамериканската политика. Алъж вериж и облагодетелстване на измамници ;)
  • 32 Домакин

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "ГосТ":

    Забравяш, че емо макарон, беше банков служител в родшилд банк и след една "много успешна операция", върза в кърпа гиганта Нестле за боса си. И родшилдите го издигнаха в кариерата, нищо че емо нямаше не само политически опит, но и дори партия си нямаше! Та това, което искам да кажа, без да омаловажавам ролята на отделни страни, е, че не всичко е така, както изглежда ! Иначе съм абсолютно съгласен с коментара ти, но има транснационални сили, които дърпат конците и имат икономически лостове да дирижират системата създадена от тях наречена "нов световен ред". Но добрата новина е, че през последните десетилетие и полувина вече има страни и лидери, които имат смелост и воля да им показват, че не е така, както те си го представят!

    Коментиран от #33

  • 33 ГосТ

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Домакин":

    Абсолютно си прав и затова толкова се гневя на това рушене на всякаква държавност. Емигрантския поток,също е дирижиран и разводнява нации и осигурява мандати на хора, които иначе не биха имали такъв успех. Въпреки това, разчитам на вековната култура на някои нации,които все още са нации и не бива да бъдат подценявани.
  • 34 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор
    Яяяя виж ти КАК РАБОТЕЛ СВОБОДНИЯТ ПАЗАР!!!!!Бой,рекет,заплахи,санкции,патенти,авторски права,квоти,директиви,субсидии.....Наистина свободен....ЗА Америка....А сега си спомням защо ЗАТВОРИХМЕ РЕАКТОРИТЕ СИ //защото Юнкер каза,,,ВИЕ СИ ГИ ЗАТВОРИХТЕ,,...///.А след като ги затворихме се,,родиха,,...американските СПЕЦИАЛНИ централи!!!!!Със специална роля в енергийния баланс!!!!Ама съвсем,,,САМИ,, решихме значи......И докато ЕС продължава да е с този елит,ще бъде и амерички протекторат.......Въпросът е Макрон каква роля ще изиграе.Той е ПРОТЕЖЕ на Ротшилд,а Ротшилд е във война,свирепа война с америчките глобалисти/което си личи и от тона в статията/....Предишното протеже на Ротшилд---ПОМПИДУ бе изключително успешен президент за Франция и за ЕВРОПА...