Last news in Fakti

27 Юни, 2018 10:45 1 195 3

Путин и Тръмп на четири очи в Хелзинки?

  • доналд тръмп-
  • владимир путин-
  • хелзинки-
  • финландия

Столицата на Финландия изглежда все по-вероятен домакин на срещата между двамата лидери

Путин и Тръмп на четири очи в Хелзинки? - 1
Снимки: БТА/АР

Срещата на високо равнище между американския президент Доналд Тръмп и руския президент Владимир Путин може да се състои във финландската столица Хелзинки, каза високопоставен американски представител, цитиран от Reuters.

Американският държавен секретар Майк Помпео заяви в края на миналата седмица, че има вероятност Тръмп да се срещне с руския си колега "в близко бъдеще", след днешната визита в Москва на съветника за национална сигурност на Белия дом Джон Болтън.

Високопоставен американски служител, пожелал да остане анонимен, каза, че най-вероятният избор за място на срещата е Хелзинки, но окончателното решение зависи от разговорите на Болтън с руснаците.
Според цитираните служители австрийската столица Виена също е била обсъждана като вариант, но той е отпаднал.

Финландският президент Саули Нинистьо написа в Тwitter в отговор на въпроси за срещата: "Финландия е винаги готова да предложи своите услуги, ако бъде помолена помолена".

Дългоочакваната среща вероятно ще се състои след форума на НАТО на 11-12 юли в Брюксел, в който се очаква да участва Тръмп. Предвижда се също той да посети Лондон за разговори с британския премиер Тереза Мей.

Путин и Тръмп на четири очи в Хелзинки?

Тръмп, който е заявявал, че иска по-добри отношения с Русия, за последно се срещна с Путин през ноември във Виетнам в кулоарите на Азиатско-тихоокеанския форум.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 SAAB

    6 0 Отговор
    Не са ли поканили оправача на " Западните Балкани " ? ....пропуск в протокола .....
  • 2 Kcaniba

    7 1 Отговор
    сороснята още се плюнчи и екулира над холограмите, руските анимации и картонените Армати, ма фпщ вече пълнят памперси!!
    Ето че и трампи клекна...

    Коментиран от #3

  • 3 Max

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Kcaniba":

    Никакво развитие при теб. Ама от родители братовчеди какво да излезне освен....такова като теб.