Last news in Fakti

29 Юни, 2018 17:05 3 768 7

Вдигат пенсиите при съседите

  • румъния-
  • пенсия-
  • пенсионер
Вдигат пенсиите при съседите - 1

В Румъния от 1 юли влиза в сила увеличение на пенсионния пункт с 10 процента до 1100 леи (еврото се разменя за 4,66 леи) в нетна стойност. Минималната гарантирана пенсия ще нарасне с 23 процента от 520 леи на 640 леи, според правителствено решение.

Новината съобщи информационният сайт "Зиаре".

Същевременно обаче увеличението на разходите за пенсии и заплати в бюджетния сектор доведе до почти четирикратно нарастване на бюджетния дефицит през първите пет месеца на 2018 г. спрямо същия период на предишната година до 8,14 милиарда леи (0,88 процента от БВП), според публикувани данни на финансовото министерство.

"Ако продължим с този ритъм на увеличение на разходите за социални помощи и заплати, до края на годината парите няма стигнат", коментира Йонуц Думитру, председател на Фискалния съвет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 smeh

    25 0 Отговор
    Помпи комши дълга и раздавай на хората. Видя се, че при Гърците това работи и фалитите и заплахите за излизане от Еврозоната, са им през оная работа. За хората да има, пък за доверието на кредиторите - дреме им на шапката. А у нас дето сме "фискално безупречни", ни жули инфлацията от напечатаното Евро и от кредитите на комшиите, а доходите не могат да отлепят от дъното на статистиката.
  • 2 Театрал

    22 1 Отговор
    ЗАГОВОРА СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ Е НАЛИЦЕ!!!!!!
  • 3 Патриотт

    12 0 Отговор
    А нас никой не ни бръсне за силива
  • 4 Антон 1

    2 5 Отговор
    Факти са най-обектовната и интересна медия !
    Има много статии обогатяващи културата на хората и техните познания в много области на живота !

    За разлика от много медии тук никога няма копираме на статии !

    Всички статии в 0.30 ч. са смислени и лично на мен са ми помагали много !

    Бъдете здрави и щастливи !

    Коментиран от #5

  • 5 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Антон 1":

    яко спамиш а?
  • 6 АЗ ПЪК СЪ КЕФЯ

    4 0 Отговор
    Колкото по-зле, толкоз по-добре. Русофобите да жълтеят. СЛАВА РОССИИ ! Вдигайте пенсионната възраст, цените, услугите, храните, И Винетки и за междуселски и локални. Кеф. Аз съм на Руска пенсия и дали отвън е слънце, ГЪРМИ или вали, на мен кеша ми върви. Вдигайте цените, да станете ЕВРОПЕЙЦИ ! Оня с коня добре ли е ? Щот Аз пък съм добре.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: