Last news in Fakti

30 Юни, 2018 11:53 4 005 13

"Хизбула": Очаквайте голяма победа в Сирия

  • хасан насралла-
  • хизбула-
  • сирия-
  • башар асад-
  • доналд тръмп

Представители на ООН твърдят, че още не е безопасно бежанците да се връщат в родината

"Хизбула": Очаквайте голяма победа в Сирия - 1
Снимка: БТА/АР

Лидерът на ливанската шиитска организация "Хизбула" Хасан Насралла каза, че "много голяма победа" предстои скоро в Южна Сирия, където правителствените сили постигат бързи успехи при настъпление срещу бунтовниците, предаде Reuters.

Насралла заяви, че "Хизбула" ще работи със сирийската държава и ливанската служба за обща сигурност, за да помогне за връщането на сирийските бежанци, които искат да се приберат в родината си.

По думите му "Хизбула", която е подкрепяна от Иран и е важен съюзник на Дамаск, създава механизъм за връщане на "възможно най-големия брой сирийски бежанци", които искат да се приберат у дома благополучно и доброволно.

Той опроверга изявлението на предвожданата от Саудитска Арабия коалиция, че нейните сили са убили осем членове на "Хизбула" в Йемен.

Макар да казва, че "Хизбула" не е изпращала бойци в Йемен, Насралла заяви, че "не потвърждава, нито отрича" дали шиитската организация има някакво друго присъствие там.

"Хизбула": Очаквайте голяма победа в Сирия

В момент, когато сирийските правителствени сили и техните съюзници отвоюват още територии, ливански служители отправят все по-силни призиви за връщане на бежанците в части от Сирия, където насилието затихва.

Представители на ООН и държави, предоставящи помощ на Ливан, твърдят, че още не е безопасно бежанците да се връщат в Сирия.

По данни на ООН 11 милиона сирийци са напуснали родината си заради продължаващата от седем години гражданска война, а от тях над един милион са отишли в Ливан. Според ливанското правителство броят им е милион и половина.

Насралла нарече американския президент Доналд Тръмп "диво чудовище" заради разделянето на мигрантски семейства, заловени да влизат незаконно в САЩ.

Според Насралла тази политика показва "истинския образ" на Тръмп.

"Гледката на деца имигранти, разделени от своите бащи и майки и поставени на изолирани места, не показва ли ясно жестокостта на президента Тръмп и неговото правителство?", заяви лидерът на "Хизбула" в предавана по телевизията реч.

"Хизбула": Очаквайте голяма победа в Сирия

"Ако хората можеха да видят истинския образ на Тръмп, той би изглеждал като диво чудовище", каза Насралла.

Над 2300 деца бяха разделени от своите родители през последните седмици при опит за незаконно влизане в САЩ. Някои от тях бяха настанени в приюти на стотици километри от родителите си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 567

    7 1 Отговор
    Чакаме.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ееей

    50 2 Отговор
    Спрете да пишете глупости. В Сирия няма гражданска война. Сирия води отечествена война. Сирийския народ се защитава от чуждестранна агресия.

    Коментиран от #4

  • 4 стоян георгиев

    7 34 Отговор

    До коментар #3 от "Ееей":

    и кои воюват на страната на отечеството?хизбула от ливан и палестина,иранската армия и руската армия.тия защитават сирииското отечество от местното население.прав си няма гражданска воина.

    Коментиран от #6, #7

  • 5 Митко цигането

    32 2 Отговор
    Цялата каша в Сирия , я бъркат САЩ и Израел
  • 6 goni

    13 1 Отговор

    До коментар #4 от "стоян георгиев":

    Пропуснал си САЩ и Израел!:) Те ного го подкрепят!:)
  • 7 Възмутен

    31 2 Отговор

    До коментар #4 от "стоян георгиев":

    Какво местно население бе, да не си се надрусал ? Срещу Сирииските войски воюват терористи от всички крайща на света финансирани и въоръжавани от ЦРУ и ЕС.

    Коментиран от #8, #10

  • 8 goni

    14 1 Отговор

    До коментар #7 от "Възмутен":

    За ЕС не си прав! Не участват! Това си е война на Израел, който използва САЩ!

    Коментиран от #13

  • 9 Ядерные силы России

    3 3 Отговор
    А вие чакайте една Ракета РС-20/Р-36м2 с 10 Ядрени блока х 800 килотона да видя по средата на ядрения апокалипсис каква победа ще постигнете
  • 10 стоян георгиев

    1 13 Отговор

    До коментар #7 от "Възмутен":

    ами може да провериш кои воюват срещу асад в момента извън ислямска държава .основно местното сунитсконаселение именно от него избягаха 11 млн.човека само и само да не живеят в отечеството на асад.тия дето ги гледаш по снимките с асад са основно от иран,русия или ливан.на страната на асад местни почти няма изключая представителите на неговата секта алевити ,дето са под 10 % от населението на сирия.иначе за селяните е лесно...сащ израел,сорос ,масоните...дори не си прочел статията в която хизбула обявява голяма бъдеща победа!!!!та кви са хизбула и откъде са тва теб интерасува ли те ?хизбула защитниците на отечеството на асад-смяххх!

    Коментиран от #11

  • 11 goni

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "стоян георгиев":

    Ислямска държава- сунити ли са, шиити, или алевити?!:) Аркадаш! Какво общо има вероизповеданието с демокрацията?!:)

    Коментиран от #12

  • 12 стоян георгиев

    0 3 Отговор

    До коментар #11 от "goni":

    ислямска държава са сунити,но шиитите също имат подобно формирование нарича се иран.вероизповеданието и демокрацията имат много общо,за целта може да провериш кво е изповеданието на основната част от демократичните страни и кво на недемократичните.
  • 13 Public Owner Sofia skin head 88

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "goni":

    Как да не участват ЕС бе!? Човека ясно е написал финансирани и въоръжавани от ЦРУ и ЕС. Аз бих добавил МОСАД и саудитска арабия. А как ЕС да не участва, като НИЕ, наща държава официално и вече не е тайна въоръжаваме терористите!? ВМЗ Сопот и Арсенал произведоха космически цифри оръжия и боеприпаси които от години се доставят по море и въздух на джихадистите! Това беше разобличено многократно и по наще медии и по международните, с ясни и неопровержими доказателства. Също и още няколко държава от ЕС се оказа, че доставят боеприпаси, но ние главно. Така, че ЕС участва и то много активно!