Last news in Fakti

1 Юли, 2018 10:43 1 387 1

Испания ще спасява спешно китовете в резерват

  • кит-
  • кашалот-
  • испания-
  • резерват-
  • балеарски острови

Охраняемият морски парк ще е с площ от 46 385 квадратни километра

Испания ще спасява спешно китовете в резерват - 1
Снимки: БТА/АР

Испания ще опазва мигриращите китове и делфини в специален Средиземноморски резерват и ще забрани търсенето на фосилни горива в района, предаде АР.

Испанското правителство обяви, че охраняемият морски парк ще е с площ от 46 385 квадратни километра и ще обхваща региона между Балеарските острови и материка. Тази зона е от голямо екологично значение, тъй като се намира на пътя на мигриращите китоподобни видове в Западното Средиземноморие.

По думите на испанския министър на екологията Тереса Рибера, това означава че се слага край на всички проучвания и добив на фосилни горива в територията на резервата. Той е призван да защитава финвалите, кашалотите, сивите кашалоти, гриндите, обикновените, бутилконосите и петнистите делфини.

Испания ще спасява спешно китовете в резерват


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГосТ

    3 0 Отговор
    Мммм каква хубава снимка с малкото кашалотче. Моите почитания към Испания. Докато я има Европа (някои страни,не всички ), ще има и цивилизация.
Новини по държави: