Last news in Fakti

1 Юли, 2018 17:33 1 860 0

Пороите убиха трима в Румъния (ВИДЕО)

  • румъния-
  • наводнение-
  • порой-
  • дъжд

Стотици хора са били евакуирани заради кризисната ситуация

Румънските власти обявиха, че поне трима души са загинали, а стотици са били спасени, след като гръмотевични бури и тежки валежи удариха цялата страна, създавайки внезапни наводнения, съобщават медиите в северната ни съседка.

Министерството на вътрешните работи обяви в неделя, че 760 души са били спасени или евакуирани от наводнените райони и че 20 000 аварийни работници са се заели със спасителните работи.

Мъж, пресичащ преляла река с кон в южната част на Румъния, се е удавил в неделя, след като е бил пометен. 70-годишна жена се е удавила в събота в източната част на Румъния, след като е била пометена от наводненията.

Мъж, който в този момент е брал зеленчуци, също се е удавил. Властите обявиха, че пет национални магистрали са били наводнени, а железопътният транспорт е бил прекъснат в централната част на Румъния. Няколко прекъсвания на тока също са били докладвани. Очаква се от понеделник времето в Румъния да се нормализира.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: