Last news in Fakti

2 Юли, 2018 10:06 3 155 28

САЩ са против „Северен поток 2“

  • северен поток-
  • сащ-
  • зависимост-
  • европа-
  • русия

Американците не искат Европа да е зависима от Русия

САЩ са против „Северен поток 2“ - 1
Снимка: Shutterstock

Държавният департамент на САЩ за пореден път се обяви против плановете за изграждането на газопровода „Северен поток 2“ и на втората линия на газопровода „Турски поток“, предаде ТАСС.

На проведената тази седмица във Вашингтон Световната газова конференция официални представители на САЩ подчертаха, че решително са против подобни руски газопроводи. Това само ще засили зависимостта на Европа от руските енергийни източници, посочи американското дипломатическо ведомство.

САЩ възнамеряват да подкрепят енергийни проекти, които укрепват енергийната сигурност на нашите съюзници и партньори по света, отбелязва Държавният департамент, като дава за пример проекта „Южен газов коридор", по който ще се доставя каспийски газ от Азербайджан за Европа, както и потенциалното разработване на румънски газови находища в Черно море.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 veselia

    98 8 Отговор
    САЩ да си гледат там митата и да не се обаждат. Всичко ще се оправи когато Европа разбере, че трябва да е приятел с Русия.

    Коментиран от #7, #20

  • 2 ГНЕВЕН

    73 5 Отговор
    Мръсни егоистични кучета. И тия егоисти имат претенции да упрвляват света???
  • 3 кравар

    70 5 Отговор
    Че кой ви пита вас бе кравари какво искате и какво не . Тук е европа не е кравариа , гледайте си кравите и си мълчете.
  • 4 ГосТ

    50 3 Отговор
    Ама кой не го разбра т'ва бе. И к'во я боли Европа за това к'во искат и не искат говедата. Точно сега е момента Германия и ЕС да покажат независимост. С Русия е добре да имаш взаимоотношения, но не и да си им васал , като Украйна. По лошото е, че Франция също не е хепи от тоя проект,защото ще намалее износа на ток за Германия, но доколкото си спомням имаше някакви проблеми с недостиг и без това наскоро.

    Коментиран от #9

  • 5 Мара

    42 3 Отговор
    И АЗ съм против САЩ!Да се закрива веднага!
  • 6 ****

    33 2 Отговор
    А ние това си го знаем,че сте проти и без да ни го казвате,нали е само и само да се вреди на Русия и нейната икономика,а дали ЕС ще има достатъчно газ,това не е интересно.Важното е да се спрът проектите.
  • 7 Да да

    10 50 Отговор

    До коментар #1 от "veselia":

    Ни като бяхме братя с "великия" СеСеСеРе гледам чак цъфтяхме,ама леко презряхме, та окапахме! Единствения интерес на пРосия е да продава и то скъпо! Не търпи конкуренция,даже я унищожава физически! Изкараните пари харчи за въоражаване и водка и докарва феодалите си до фалит! Факта че още не можем да се откъснем от тях е достатъчно красноречив!

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 куку руку ку

    32 2 Отговор

    До коментар #4 от "ГосТ":

    Гоу'едата искат те да купуват от Раша втечнен газ и да го препродават на Европейците. Защото така нямало Европата да зависи от руски газ. От Русия за Европа през Америка, за по-пряко.
  • 10 Българина

    33 1 Отговор
    В качеството на какви се обаждат? Аз пък съм за независим тексас и да върнат южните щати на мексико
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 СссереМ

    8 21 Отговор

    До коментар #8 от "българче":

    А кой ни взема златото бре пешкир "умен"?

    Коментиран от #15, #19

  • 15 Просия

    3 24 Отговор

    До коментар #14 от "СссереМ":

    Преял е тоя от каучук...руска подложка !
  • 16 Диди

    15 7 Отговор
    Момчета,престанете да се обиждате.Всеки може да си сподели мнението,колкото и различно да е от другите.За нас е важно да защитаваме интересите на Европа.

    Коментиран от #21

  • 17 Варна

    21 5 Отговор
    Аз ненавиждам Американците но в случая се радвам! След като храненика на Германия- Бойко Борисов се отказа от проекта в тяхна полза, сега съпротивата на Американците ме радва! Защото тръбите трябваше да минават от тук и ние да получаваме значително по- големи пари за транспортирането на газ, за разлика от сега, когато вече дори и тези около 150 милиона няма да ги получаваме... Булгартранс газ ще трябва да съкращава хора от работа заради тъпотията на селянина от Банкя. И преди някой да вземе да ми опонира, че не бил виновен той, сетете се как се хвалеше как той лично ги е спрял!

    Коментиран от #18

  • 18 E TO

    6 21 Отговор

    До коментар #17 от "Варна":

    ние мразим комунистите, няма безгрешни хора. Едно е важно за България и БЪЛГАРИТЕ - колкото по-далече от Просия, толкова по-добре !
  • 19 Бай хой

    16 3 Отговор

    До коментар #14 от "СссереМ":

    Златото ни го взема дънди ма той няма нищо общо с братска Русия. Понял?

    Коментиран от #26

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Гост

    11 1 Отговор

    До коментар #16 от "Диди":

    Съгласен съм, че всеки има право да сподели мнението си, без да изтъква ниското си интелектуално ниво с обиди към опонентите си! Но, искам да те поправя: Ние трябва да защитаваме интересите на България, а не на Европа! Помогнй си сам, за да ти помогне и Бог! Не ми дреме нито за германци, нито за французи, нито за руснаци, нито за американци! Дреме ми за българите и за България! За жалост, при политиците не е така... Или поне не при повечето...
  • 22 гост

    4 14 Отговор
    Колкото и да е неприятно на някои хора , единствено Германия "защитава" Северен поток 2 и то даже не държавата , а няколко фирми , дето си правят сметки без кръчмаря !! Тръбата през Украйна ще работи и то със същия капацитет докато има износ на руски газ въобще , преживейте го !! Това е най-прекия и евтин път за Европа и така ще бъде !! Измисления Турски поток ще си остане прах в очите , жалък опит на Кремъл да изнудва Украйна за по-ниски такси , макар , че и сега са най-ниските от всички тръби !! България нищо няма да загуби , напротив ще увеличи транзита с азерския газ от ТАНАП , а скоро и от Александруполис !! Северните "потоци" ще си останат единствено за Германия и то докато премине на ВЕИ , което е решено със ЗАКОН , а никой не се съмнява считам , че там законите се ИЗПЪЛНЯВАТ !!

    Коментиран от #27

  • 23 Ала-бала

    14 0 Отговор
    Американската политика съвсем се имота вече, хем викат през ден на европейците не ни трябвате, само ни пречите, само харчим пари за вашата отбрана, махайте се, плащайте си, а хем ни "мислят доброто" да не сме "зависими от Русия" :) панаир пълен стана тоя свят

    Коментиран от #24

  • 24 Ала-бала

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "Ала-бала":

    Имота = омота
  • 25 да кажа само

    8 1 Отговор
    А ние сме против САЩ
  • 26 Има има

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "Бай хой":

    Продали са всичкото си злато на Русия, даже САЩ продава злато на Русия ))) Канада няма вече никакво злато - всичкото е продадено на кой... на Русия ;)
  • 27 ГосТ

    9 0 Отговор

    До коментар #22 от "гост":

    Ама някои хора наистина си вярват като ги говорят тея глупости с веитата . Германия с цялата индустрия, щяла да разчита на веита 😂. Само вятър имате в главите наистина 😂 (тук префразирам Шарли с една статия за макрон и веитата ).То сега имаше криза по едно време със всичките петдесет и кусур реактора на Франция и всички ТЕЦове и реактори на Германия , теа за веита ми говорат😂. Смееех. Не случайно ЕС работи с Русия по синтеза
  • 28 Bil

    4 0 Отговор
    Номерът е да ни продават втечнен газ от Щатите.И за това ще плащаме преференциално,като задължителното изкупуване от американските Марици.И ще се намери някой хитрец,като Иван Методиев Костов и ще плащаме и ще благодарим на новият Голям брат.Костовата креатура Иван Иванов е тук и чака да парафира!Задължения към обществото-задължения към Мариците!