Last news in Fakti

3 Юли, 2018 06:00 2 137 17

Естония срещу "Северен поток 2"

  • естония-
  • северен поток 2-
  • русия

Страната призова Европа да спре проекта

Естонският външен министър Свен Миксер призова да се прекрати строителството на „Северен поток 2“, съобщи Die Welt.

Той обясни, че според естонските власти „Северен поток 2“ е политически, а не икономически проект.

„Това е лостът, с който Русия иска да се намеси в европейската политика. В интерес на Европа е да го спре“, заяви Миксер.

САЩ вече призоваха европейските страни да не участват в проекта. Властите в Дания вече обявиха, че имат правни причини да спрат строителството на газопровода.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българче

    28 4 Отговор
    Платени предатели. Разчитат задокеанските говеда да им купуват боклуците и заради това са готови на простотии.

    Коментиран от #9

  • 2 112

    21 2 Отговор
    Външният министър е Миксер, премиера сигурно е Микровълнова печка.
  • 3 Факт

    27 3 Отговор
    Еми те балтийските държави и Полша получиха от американската демократична газ-и извиха на умряло. Америте купуват руска газ и после я продават на балъците-така и руснаците и американците им съдират кожата на русофобските идиоти..Ама те си мислят че "дъжд ги вали"..
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Хаххаааааааа

    20 2 Отговор
    Малка им е какалашката на тия смешници-само с призивите и НПО- лозунгите ще си останат.

    Коментиран от #10

  • 6 ГосТ

    10 2 Отговор
    Са ше наскачат всички мишоци. Така и не проумяха,че ако Германия и Франция са добре и произвеждат и за тях ще има,да църкат доволни. Да видят колко внасят те и колко получават и това което внася Германия. Те англичаните за т'ва избегаха,тарикатчетата.
  • 7 1234

    6 1 Отговор
    Тия естонски въшльовци е време да разберат че политиката определя икономиката а не обратното. Ще им дам пример, германия и русия решат че няма да внасят естонски стоки няма да им продават ток и газ, ше им стигне ли рибата в морето да оцелеят икономически?
  • 8 Хахаха

    8 1 Отговор
    Ми те да си направят потока а вие не купувайте от тях. Купувайте американски газ. По този начин хем руснаците ще се набутат, хем ще изгубят крупен клиент като Естония.
  • 9 Просия

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "българче":

    Ти си всичко друго, но не и българче !!!
  • 10 Да да

    2 10 Отговор

    До коментар #5 от "Хаххаааааааа":

    И на нас ни е малка какалашката, ама им спряхме Южния мъток! Има правила и те важат за всички ,поне в ЕС! Няма значение колко си голям! Това не е СеСеСеРе- най-големия да решава сам! Интерсно е как си извъртате гледните точки - веднъж едно нещо е на далавера,а после същото е на загуба! По доходи и БВП на човек,Естония е великан пред пРосия! МРЗ на Естония е 1000 лв.срещу 250 лв.на пРосия! Това е 4 пъти дрОгари! Защо така?

    Коментиран от #11, #16

  • 11 ГосТ

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "Да да":

    ЕС трябва да се върне в изходно положение,за да има смисъл. Най много Украйна да вземат защото е голяма,богата и стратегическа.Т'ва е мойто скромно мнение. Всички мишоци и селски тарикати вън. Включително и бг,щото ние се оказахме най големите. Който има някакъв потенциал и иска развитие да емигрира в ЕС. Но истински. Затварят границите бате,и пропуск само за специалисти.
  • 12 Като си проститутка всеки те подритва

    0 10 Отговор
    Откакто путкин дава Русия под наем на който я пожелае, целият нормален свят я презира, като мърлява пачавра. Такова унижение надали някой си е представял. Путкин настрои всички против Русия и накрая ще на а е въжето. Така и няма да има СП2.
  • 13 ****

    6 0 Отговор
    На тези какъв им е проблема,щом като не искат руски газ,никой не ги кара на сила,тръбата нито минава или ще мине през тяхна територия,щом искат да угаждат на краварите нека го правят,ако искат да си доставят от америка.
  • 14 любопитен

    7 0 Отговор
    Някой да ми обясни, откъде Естония си доставя природния газ? И ако не е от Русия, на какви цени и какви са те спрямо руските!

    Коментиран от #15

  • 15 любопитен

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "любопитен":

    Американски танкери са доставяли на пристанището в Антверпен, Белгия, втечнен газ от Русия, съобщава белгийското издание Le Soir. Информацията е част от разследването Paradise Papers и публикуваните документи за офшорни компании.
    Разследването показва, че в Антверпен е имало четири доставки на втечнен газ с танкери на компанията Navigation Holdings, регистрирана на Маршалските острови. 31% от капитала на компанията е собственост на американския министър на търговията Уилбър Рос.
    Щото май такава газ върви, като "алтернатива" и за Естония!
  • 16 Трол

    9 1 Отговор

    До коментар #10 от "Да да":

    Играеш си с числа, които не разбираш! БВП на човек ще рече разпределението му на глава на население, а Естония е мааалко над един милион души, а колко е населението на Русия? Нали така! Защото, когато Естония стигне БВП над 1.2 трилиона долара ела и ми се обади! И това след санкции, при които долара скочи спрямо рублата в пъти! Но това не означава, че производството е намаляло а е обезценено спрямо долара. И не цирикай за МРЗ а виж СРЗ колко е в Русия! Ама нали са ти дали стиховете и римите от Козяк, реди си ги, на никой не пречиш, най-малко на руснаците!
  • 17 Inog

    3 0 Отговор
    И тези мелези ги активираха!
    Хамериканеца като пръцне, прибалтийците се наакват!
    Жалко за народите им, и за нашият де. Защото ЕС-то ни вкарва във същите обувки.
    Повечето литовци работят на Острова.
    Защо ли?
Новини по държави: