Last news in Fakti

4 Юли, 2018 11:38 2 248 6

Обрат! Орбан ще преговаря за мигрантите

  • виктор орбан-
  • ангела меркел-
  • германия-
  • ес-
  • бежанци-
  • мигранти
Обрат! Орбан ще преговаря за мигрантите - 1
Снимки: БТА/АР

Унгарският премиер Виктор Орбан, един от най-яростните критици в ЕС на миграционната политика на германския канцлер Ангела Меркел, демонстрира желание за сътрудничество с нея по последния план за намаляване на притока на мигранти в Германия, предаде DPА.

В интервю за германския в. Bild, дадено преди посещението му в Берлин, Орбан заявява, че е "отворен към разговори за двустранно споразумение за приемане обратно на мигранти, опитващи се да влязат в Германия, ако Меркел успее да постигне подобно споразумение с Виена".

Меркел се споразумя с вътрешния си министър Хорст Зеехофер, който настоява за по-твърди мерки срещу мигрантите, да бъдат създадени затворени центрове за мигранти покрай южната граница на Германия. Тази договорка трябва обаче да бъде одобрена и от левоцентристкия партньор на канцлера в управляващата коалиция - Германската социалдемократическа партия.

Обрат! Орбан ще преговаря за мигрантите

Центровете би трябвало да послужат като средство за разубеждаване на мигрантите да пътуват из Европа.

Австрия вече изрази безпокойство от тази мярка и каза, че тя може да доведе до струпване на мигранти на нейна територия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 соросоидни кърлежи

    25 1 Отговор
    Фалшиви новини, Орбан ще ги приеме когато цъфнат налъмите...А пък Австрия мрази имигранти и не ще да преговаря за малоумни неща.

    Коментиран от #5

  • 2 Истината боли много

    17 4 Отговор
    Това са само номера на Австро-унгарската империя да прее-е другарчето от Бостана и ,,Агроном-пожарникаря" на Западните Балкани!!!България ще се обогати със сто, двеста хиляди инженери и доктори от завършилите съкратените курсове за сапьори в безплатните университети на халифата
  • 3 АЗГ

    14 1 Отговор
    Спокойно Орбан не е Бойко Борисов и бабичката освен "сладки приказки" с него друго няма да постигне ! И да това са ако не фалшиви то поне манипулативни новини пуснати от "Меркел пропаганден машинен" и тиражирани от продажни бг медии ! Оставете го Орбан гледайте Бойко, как ще ни продаде, пардон предаде ?
  • 4 невярващ

    12 2 Отговор
    Тази новина е фалшива и не и вярвам. Но като знам Борисов какъв продажник и слуга е почвам да си мисля, че ГЕРБ подготвят почвата за поредното предателство. Около 50-60 000 лекари и инженери като дойдат откъде ще им осигурим работа по специалността. Ние сме малка и умираща държава, как да осигурим на всички работа по специалността.
  • 5 простакоФ

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "соросоидни кърлежи":

    Цар Лъв,цар Лев,цар Евро,цар Долар,цар Биткойн......те това са те "СЪСТОЯТЕЛНИТЕ" неща.Преговорите здраво и резултатно вървят!!
    ШшшшшшшшТ!!!Информация на УХО!!!
  • 6 Румяна Костова

    2 0 Отговор
    Ако падне и последната крепост-Орбан,то нашите подлизковци сами ще отворят границите на държавата ни за емигрантите.По природа съм оптимист и дано само тази статия да е журналистическа измислица ..Орбан се е съгласил на преговори,съвсем не значи,че от утре той ще заселва емигранти в родината си.
Новини по държави: