Last news in Fakti

5 Юли, 2018 17:41 3 579 24

Челен сблъсък между Меркел и Орбан (СНИМКИ)

  • виктор орбан-
  • ангела меркел-
  • мигранти-
  • бежанци-
  • ес

Двамата лидери изразиха различията си по въпроса за миграцията

Челен сблъсък между Меркел и Орбан (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Германският канцлер Ангела Меркел и унгарският премиер Виктор Орбан изтъкнаха различията си по въпроса за миграцията, макар че изразиха готовност да продължат да разговарят, предаде АP.

На съвместна пресконференция в Берлин Меркел заяви, че иска да опази "хуманността" на Европа в отношението към мигрантите. "Може би това е, което ни разделя", заяви тя.

Премиерът отговори, че становището на Унгария не се е променило, откакто страната затвори границите си за мигранти при наплива през 2015 г. Той посочи, че правителството му смята разполагането на 8000 унгарски граничари за "доста добра солидарност" от страна на Унгария с останалите членки на ЕС.

Меркел се съгласи, че опазването на външните граници на съюза е "важно и оправдано", но допълни, че самите държави от ЕС трябва да приемат част от мигрантите, нещо, което Унгария отказва да направи.

Челен сблъсък между Меркел и Орбан (СНИМКИ)

Германия иска да разшири сътрудничеството си с Унгария в рамките на общи проекти за опазване на външните граници на ЕС, но като цяло вижданията на двете страни по въпросите на миграцията съществено се различават, заяви Меркел.

"Разговаряхме за миграцията, тук вижданията ни доста се разминават", каза германският канцлер. "Ако Европа иска да играе роля в света благодарение на ценностите си, тя не трябва да се изолира", заяви канцлерът.

Освен това по думите й Будапеща не смята, че трябва да приема от другите държави от ЕС онези бежанци, които са били регистрирани на нейна територия. Според премиера отговорността за тях е на правителствата на други страни, през които те са минали преди това.

Орбан призова Меркел да работят съвместно по организирането на приема на мигранти извън ЕС. По думите му създаването на центрове за прием на мигранти извън съюза е невъзможно без съдействието на властите в Германия.

"Създаването на центрове за прием на мигранти е отдавнашна цел на Унгария, но това е невъзможно да бъде осъществено без помощта на канцлера Меркел", каза той.

Унгарският лидер също отбеляза, че вижданията на Будапеща и Берлин относно с миграцията силно се различават. Той подчерта, че най-добрият начин да бъде премахнат "факторът привлекателност" на Европа за мигрантите е да бъдат затворени границите.

Челен сблъсък между Меркел и Орбан (СНИМКИ)

Челен сблъсък между Меркел и Орбан (СНИМКИ)

По думите на Орбан именно отстраняването на стимулите за мигрантите да идват на континента ще бъде най-добрият начин, по който ЕС да покаже хуманност.

Пресконференцията беше напрегната и белязана от необичайно остри разногласия, отбелязват агенциите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пак аз

    81 4 Отговор
    Браво на Орбан...яловата крава излъга "мигрантите" че ще ядът и пият за сметка на Европа и сега дайте да сме хуманни-ами вземи си ги в Германия,що трябва да ги каниш и после не ги искам....платено ѝ е за всичко...на международния съд трябва да се предаде Меркел

    Коментиран от #2

  • 2 ГосТ

    3 62 Отговор

    До коментар #1 от "Пак аз":

    Най големите цървули пищат на умрело. А то кьорав бежанец нема при тех. Ама иначе с унгарски и български селяни е пълна Германия.

    Коментиран от #4, #8, #11, #14, #19, #22

  • 3 няма да забравим

    66 1 Отговор
    Цяла Европа е на едно мнение относно мигрантите. Само г-жа Меркел е на различно. Ами да си ги кани вкъщи на гости тогава. Ние, българите, нямахме право 7 години след приемането ни за пълноправен член на ЕС да работим легално в Германия! Защо сега приемат и настаняват нелегални, преминали незаконно границите?
  • 4 goni

    37 1 Отговор

    До коментар #2 от "ГосТ":

    Нямаше да е лошо да си прав! За съжаление и едните и другите са на изчезване! Не в Германия, а в Унгария и България не можеш да ги откриеш! Да не ти пука! Не случайно Меркел и компания провеждат подобна политика! За разлика от нас унгарците няма да се дадат лесно!
  • 5 АЗГ

    49 0 Отговор
    Какъв смисъл от флашивата германска "хучманност", като след време точно заради нея в Европа, ще стане джунгла и хората, ще се избиват ???
    Меркел е тъпа и не вижда повечве от носа си и немската си арогантност затова хубаво е че макар и много малко има такива, като Орбан, които да се опълчат на поредното германското и еврогйеско безумие !

    Коментиран от #15

  • 6 Бравос

    50 1 Отговор
    Давай Викторе..мачкай Орбане...-всички разумни европейци са с теб...
  • 7 Емигрант

    46 0 Отговор
    Айде стига с приказки за хуманност . И децата знаят че германската икономика има спешна нужда от 5 мил.работници, са само че търсят хора да работят за 9 евро на час и то тежка работа..
    Само дето баба Меркел не знае че от повечето емигранти нищо не става ,нискоквалифицирани мързеливи диваци..
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 hmhmhm

    31 0 Отговор
    Орбан заслужава да бъде лидер на Европа! Едно наистина отговорно поведение! И , Орбане , земи ѝ шибни един цигански шамар , да я събудиш малко !
  • 11 Антон

    28 0 Отговор

    До коментар #2 от "ГосТ":

    Онзи ден бех в мола на южния парл, пълно с подчовеци и забулени пингвини, брадясали инфантили и подобна измет с произход не европа.
    Орбан е ясен, шапка ми свалям!
    Нашия смешник и паляк да излезе и да каже какво мисли, ясно и открито!
  • 12 орбанофил

    21 1 Отговор
    Това трябва да е лидера на Европа,това е човека който ще изведе европейските държави от блатото в което ни вкара лъжливата хуманност на Меркел. Британците си решиха проблема с политиката на този недалновиден политик ,просто излязоха от съюза,да не ги управлява тази жена,която щеше да им набута емигранти-маргинали от държави в които обществото е на ниско цивилизационно ражнище.

    Коментиран от #17

  • 13 Граф Монте Христо

    23 0 Отговор
    Като премахнат привилегиите които имат в богатите европейски страни- да получават по около 1000 евра помощи на месец ей така за ''хуманноста на тъпата лелка'' без да работят', като се премахнат генерално тези помощи във всичките европейски страни, като се понадигнат заспалите националисти като позабранят исляма /който е разновидност на еврейската религия/ и да видиш как набързо шейховете на петролните държави ще инвестират пак, но за връщането им обратно.
  • 14 От немско

    20 0 Отговор

    До коментар #2 от "ГосТ":

    Какво се правиш на умен след като не ти достига умствен капацитет и не си ходил в Германия ? По улиците на градовете е пълно с бездействащи на соцоални помощи екземпляри от арабските страни и африка.
  • 15 Старият рокер

    15 0 Отговор

    До коментар #5 от "АЗГ":

    А, да ли е тъпа? Не изпълнява ли задокеански заръка, под цевтта на принудата? Не е ли целта джунгла и пълна разруха , а после едно дълго и хуманно възстановяване под ръководството на американски специалисти и спецчасти.
  • 16 Све

    15 0 Отговор
    Тъпият ни ЕЛИТ измисли Западни Балкани вместо анулиране на Дъблинското споразумение. Тъпо правителство , тъп народ - СЛУГИ
  • 17 Орфей

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "орбанофил":

    Минуса е грешка. Моля да бъда извинен! Тука имате +++ !
  • 18 no name no face no number

    9 0 Отговор
    Браво Орбан, мачкай
  • 19 Пак аз

    14 0 Отговор

    До коментар #2 от "ГосТ":

    Понеже явно не си ходил никога в Германия и се изказа неподготвен.за разлика от теб аз обикалям постоянно по Европа и със собствените си очи виждам какво става-знаеш ли че тия "мигранти" вземат помощи от порядъка на 2000 € и единствено за сега само негри съм виждал да работят и нито един арабин.в Лондон в едни големи фирми преди работиха поляци, румънци,руснаци и българи а сега е пълно с негри и малко араби и жълти защото в Англия за разлика от Германия помощите са по малко.тия изроди в Кале на пристанището бяха се настанили в дюните и беше кръстено "джунглата" и нощно време хвърляха по камионите дървета и камъни, знаеш ли че от такова хвърляне се убиха един румънец и двата поляци....така че като не знаеш не пиши глупости...и българите са по Европа за да РАБОТЯТ,А НЕ ЗА ПОМОЩИ
  • 20 соросоидни кърлежи

    7 0 Отговор
    А вчера нпо лизачи пуснаха друго заглавие-Обрат! Орбан ще преговаря за мигранти. Днеска видяхве, как той заби още един пирон в ковчега на Сорос и подобни отрепки.Защото е мъж а не като нашите постелки..
  • 21 соросоидни кърлежи

    6 0 Отговор
    Хитлер и той беше сигурен в това което правил, обичал деца, всичко в името на Германия. Сега и Меркел ще вкара тази подредена държава в една спирала от терор и убийства.Тъпърва мюслимати-талибани ще покажат на света как се унищожават цивилизации, защото тяхното е по долу от първобитния строй,да не говорим за африканци-пълната джунгла. Да ги впрегнеш ,да работят - нека да кажат колко души се разработили от 1млн. мигранти пристигнали за последни две години, нищожни цифри, просто тези скакалци пристигат за социални помощи,те са по зле от цигани..
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 радев

    3 0 Отговор
    най-доброто средство е реколонизация
Новини по държави: