Last news in Fakti

8 Юли, 2018 13:22 2 374 6

В Северна Корея получават гаранция за режима си

  • северна корея-
  • япония-
  • сащ

Днес имаше среща между външните министри на САЩ, Япония и Южна Корея

Японският външен министър Таро Коно заяви, че Токио, Вашингтон и Сеул са готови да гарантират запазването на режима в Северна Корея, съобщи ТАСС.

Коно говори на пресконференция след среща с държавния секретар на САЩ Майк Помпео, на която присъства и външния министър на Южна Корея Кан Ген Хуа. Той подчерта, че Япония и Южна Корея напълно подкрепят политиката на САЩ към Северна Корея.

От Северна Корея обявиха, че имат твърда решимост за прекратяване на ядрената си програма. Тя обаче може да бъде преразгледана, след като САЩ едностранно засилиха натиска си.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се срещна със севернокорейския лидер Ким Чен-ун през миналия месец. Двамата договориха затопляне на отношенията между двете страни. Властите в Пхенян се ангажираха и с прекратяване на ядрената си програма.

В момента се очаква Япония също да се включи в преговорите. Ключово условие на Северна Корея беше гарантиране за запазван на нейния политически режим.

Президентът Тръмп даде индикации, че това може да бъде осъществено. Властите в КНДР вече проведоха и срещи с лидерите на Южна Корея. На тях беше договорено успокояване на ситуацията на полуострова. В момента се договаря нов диалог. Южна Корея призова повече преговори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НКВД

    8 6 Отговор
    На жълти и бледолики с лунясали фейсове никакво доверие!

    Коментиран от #4

  • 2 Моджерип

    12 5 Отговор
    Те и на Садам 1991 г.гарантираха че като си анексира Кувейт ще му бъде сигурно в креслото ама истината е съвсем различна.
  • 3 Ford Prefect

    10 5 Отговор
    Нвма да им се отвори парашута С.Корея е ядрена държава и мазни амерски лъжи не са актоални там!
  • 4 Джеки Чан

    3 6 Отговор

    До коментар #1 от "НКВД":

    Пешеш така ама ако се срещнем друго ще приказваш

    Коментиран от #5

  • 5 НКВД

    6 3 Отговор

    До коментар #4 от "Джеки Чан":

    Сори, падам си по жени нямаш шанс поне не в тоя живот!
  • 6 Froid

    1 0 Отговор
    Продадоха и последните надежди на корееца ! Ще падне голямо клане с разрешението на САЩ !
Новини по държави: