Last news in Fakti

7 Юли, 2018 18:00 2 265 3

Северна Корея и САЩ отново зациклиха

  • северна корея-
  • сащ-
  • ким чен-ун-
  • майк помпео

Пхенян обвини Вашингтон в едностранни искания 

Северна Корея и САЩ отново зациклиха - 1
Снимки: БТА/АР

Севернокорейското външно министерство заяви, че преговорите с държавния секретар на САЩ Майк Помпео предизвикват "съжаление" и обвини САЩ в едностранни искания за ядрено разоръжаване, предаде АР.

В съобщение на севернокорейската информационна агенция КЦТА, цитиращо неназован източник от министерството, се посочва, че резултатът от преговорите с Помпео са "крайно обезпокоителни" и се отправя обвинение към него, че иска пълно, подлежащо на проверка и необратимо унищожаване на ядрените оръжия.

"Най-бързият начин" Корейският полуостров да стане безядрена зона е постепенният подход, при който двете страни да предприемат едновременни стъпки, съобщава агенцията. Според нея "твърдото и непоколебимо" решение на Пхенян да изостави ядрените си оръжейни програми може да отслабне заради претенциите за едностранно ядрено разоръжаване.

По-рано Помпео приключи официалното си двудневно посещение в Пхенян, където преговаря със заместник-председателя на Корейската трудова партия Ким Йон-чхол. В края на визитата си държавният секретар на САЩ изрази увереност, че страните ще успят да постигнат напредък по всички обсъждани теми.

Северна Корея и САЩ отново зациклиха

От Пхенян Помпео замина за Токио, където ще има тристранна среща с министрите на външните работи на Япония и Южна Корея


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българче

    18 3 Отговор
    Факти, а нещо за протеста против нато в Брюксел - няма ли да напишете?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гостът

    10 0 Отговор
    Никога САЩ не водят преговори.Те просто и ясно си поставят условията.
Новини по държави: