Last news in Fakti

8 Юли, 2018 20:59 2 690 0

Искат амнистии в Македония

  • македония-
  • амнистии-
  • протести

Протест в Битоля

Най-голямата опозиционна партия в Македония ВМРО – ДПМНЕ организира голям протест в Битоля, съобщи „Алсат-М“.

Протестиращите поискаха амнистия за всички задържани и обвинени за насилствено нахлуване в парламента в Скопие през миналата година. Според лидерът на партията Християн Мицовски това са политически преследвания, които целят сплашване на хората.

„Днес имаме петима депутати, които са обвинени в нещо, което не са извършили. Не си мислете, че сме забравили за онези, които са в затвора и за онази политическа хайка, насочена срещу свободомислещ македонец. Призовавам за амнистия на всеки един от обвинените за нахлуването в парламента от 27 април“, заяви Мицовски.

Той обвини македонския премиер Зоран Заев, че се грижи повече за гръцките интереси, от колкото за македонските. Според него правителството иска да убеди македонците в смяната на името на страната на Северна Македония.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: