Last news in Fakti

9 Юли, 2018 14:42 2 188 0

Извадиха още едно момче от пещерата

  • тайланд-
  • момче-
  • мисия-
  • спасители-
  • футболисти-
  • пещера

Спасителната мисия продължава

Извадиха още едно момче от пещерата - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Пето момче беше извадено успешно от пещерата в Тайланд, която се оказа капан за група футболисти и техния треньор, предаде „Скай нюз“, позовавайки се на властите.

Група от 12 момчета – на възраст между 11 и 16 години – се озова в капан под земята заедно със своя треньор. Беше предприета мащабна спасителна операция, в която се включиха и редица други страни.

Четири момчета вече бяха извадени от пещерата. Към мястото бяха изпратени инженери, специалисти и военни, които проучват по какъв начин могат да бъдат спасени бедстващите. Експерти казват, че това може да е една от „най-великите спасителни мисии“ в историята.

Тайландските военноморски сили потвърдиха, че пето момче е било спасено от пещерата. Местните медии публикуваха снимки, на които се вижда как камион с кислородни бутилки пътува към епицентъра на събитията.

Извадиха още едно момче от пещерата
Снимка: БТА/ XINHUA


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА