Last news in Fakti

18 Февруари, 2012 16:47 6 170 8

Ирански бойни кораби са в Средиземно море

  • иран-
  • флот-
  • средиземно море
Ирански бойни кораби са в Средиземно море - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ирански бойни кораби преминаха през Суецкия залив в Средиземно море, съобщи за агенция ИРНА командващият на ВМС на Ислямската република адмирал Хабибола Сайяри.

Той не посочи броя на корабите, само заяви, че те "образуват 18-съединение на военноморските сили" на Иран. В съответствие със заповедта на главнокомандващия аятолах Али Хаменей военните моряци продължават традицията на далечните плавания.

Тяхното присъствие в международни води демонстрира мощта на Ислямска република Иран, подчерта адмирал Сайяри.

Стратегическата флота на Ислямска република Иран преминава през Суецкия канал за втори път след Ислямската революция" през 1979 г., припомни адмиралът.

През февруари миналата година иранските бойни кораби "Алванд" и "Харк" за пръв път след ислямската революция от 1979 г. преминаха Суецкия канал и пристигнаха в Сирия на приятелско посещение.

Израел определи тогава този поход като "провокация". Сегашното присъствие на ирански кораби в Средиземно море става на фона на засилването на международния натиск над режима на Башар Асад да спре с насилственото потушаване на протестите.   


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 наблюдателен

    3 0 Отговор
    Хаха,кого плашат тия психясали попчета с
    допотопните си жалки корита?
    Сигурно-само рибите в пролива!
    На мен лично са ми страшно смешни-избщо....
    Не изпитвам симпатия и към янките,разбира се,
    но когато искаш да надскочиш себе си и се
    правиш на съвременен дон Кихот-
    СИ СМЕШЕН В ОЧИТЕ НА ВСИЧКИ!
  • 2 СССР

    2 1 Отговор
    браво американците само това и чакат сега ще инсценират нападение и ето ти война а от тия нищо няма да остане ако не доплуват до сирия
  • 3 ....................

    3 0 Отговор
    Хайде готово.Нещата са ясни.
    СТЯГаЙТЕ СЕ СКОРО ЗА ВОЙНА.
    Да ни е честита Третата световна война.
  • 4 мик

    1 2 Отговор
    америка ще бере много ядове много
  • 5 zvqroo

    1 0 Отговор
    а дали америка няма намеса в тая работа
  • 6 Иракли Иракли

    0 1 Отговор
    ДЖАКПОД за USA
  • 7 Васил

    1 1 Отговор
    Само чакам да вида как американците този път ще се изложат,по-зле ще е и от Виетнамската война,дано да не стане световна !
  • 8 руснака

    0 0 Отговор
    на американците не им трябва провокация - в момента окупираха либийските източници на петрол въпреки всички международни закони. единственото което ги спира да повторят сюжета либия в иран - това са русия и китай