Last news in Fakti

18 Юли, 2018 20:50 2 033 2

Германия приветства срещата между Тръмп и Путин

  • германия-
  • владмир путин-
  • доналд тръмп

Страната смята, че диалогът е добро решение

Германия приветства срещата на президента на САЩ Доналд Тръмп с руския държавен глава Владимир Путин, съобщи ТАСС.

Тръмп се срещна с Путин в понеделник в Хелзинки. Самият той заяви, че очаква големи резултати от срещата.

Все пак в САЩ имаше сериозни критики срещу поведението на президента по време на срещата. Повечето европейски партньори също не я одобриха.

„Приветствам срещата. Добре е когато хората разговарят. Убедени сме, че диалогът е най-доброто средство за решаване на различни въпроси“, заяви говорителят на германското правителство Щефан Зейберг.

По време на срещата на върха на НАТО Тръмп отправи критики към Германия, относно разходите на страната за отбрана. Той не беше доволен и от това, че страната участва в проекта „Северен поток 2“.

Германия вече заяви, че ще достигне 2% от своя БВП за разходи за отбрана. Такова обещание дадоха и другите страни от организацията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123;)

    1 5 Отговор
    Германия се очертава като бъдеща комунистическа федерална република от китайски тип.На Меркел ще отива да поведе германците към Кремъл!Тя,все още има какво да прави,преди да седне на кресло близо до Шрьодер в Газпром....
  • 2 Кикимора

    1 3 Отговор
    ... съобщи ТАСС...
Новини по държави: