Last news in Fakti

19 Юли, 2018 09:14 1 826 10

Сърбия още вярва, че Косово е част от нея

  • сърбия-
  • хашим тачи-
  • косово

Среща между Хашим Тачи и Александър Вучич

Президентът на Косово Хашим Тачи се срещна с президента на Сърбия Александър Вучич, съобщи Gazeta Express.

В срещата се включи и върховният представител на Европейския съюз по външните въпроси и политиката на сигурност Федерика Могерини. Според Тачи разговорите са били напрегнати.

„Това беше кратка, но една от най-трудните срещи от началото на преговорите през последните 6 години. Сърбия все още вярва, че Косово е част от нея. Там обаче грешат. Все още вярваме, че споразумението е възможно и ще бъде от полза както за Косово, така и за Сърбия. Споразумението ще улесни бъдещето на двете страни и може да доведе до разбирателство и помирение. Мисля, че всички се опитваме да го постигнем“, заяви Тачи.

Според него диалогът през следващите седмици ще става още по-труден. Споразумението за статута на Косово е ключово за бъдещето на страната и Сърбия в ЕС. Двете страни преговарят вече цяла година по въпроса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Червената шапчица

    33 5 Отговор
    Не само вярва а то е част от Сърбия, НАТО насила отдели Косово 1999г.от сърбските тиритории!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Borislav Popov

    14 2 Отговор
    Косово е американска база. А краварите няма да излязат никога от там. Крепостта Бондстийл, както някои с право наричат сега най-голямата военна база на САЩ в тила на Европа, представлява огромен и супермодерен град, а това още веднъж отчетливо доказва, че най-голямата световна сила се стреми към трайно присъствие в Южните сръбски покрайнини - твърди френският историк Алексис Труд .

    Професор Труд, който през изминалите години много пъти е посещавал Южните сръбски покрайнини, пише, че „проектите за изграждането на Бондстийл, според полковник Робърт Мекклиър – комендант на първата американска пехотна дивизия, са били създадени много преди хвърлянето на първите натовски бомби в Косово и Метохия през март 1999 г.”
  • 4 Мрете сръбски тикви

    9 5 Отговор
    Нашои вековни врагове, създали „македонската нация;,заграбили и обезлюдили Западните покрайнини, убили с предатество цар Михаил Шишман, подло нападнали ни след Съединението. ТРЯБВА ИМ ОЩЕ ОБЕДИНЕН УРАН...

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Кикимора

    5 2 Отговор
    И ние вярваме ,ама братята американци имаха нужда от конфликт и своя територия ,да държат района изкъсо!
  • 7 abdula

    4 0 Отговор
    сърбия е аха.. колкото крим е украински хахахах
  • 8 Биде

    3 1 Отговор
    Еми то си е част!!!Отделянето и признаването на Косово стана с пъклената благословия на Америка. Не им стигна войната която разровиха в Югославия,а сега държат Косово като резервен вариант за подобни зловещи планове за региона
  • 9 БББ

    6 0 Отговор
    Исторически реванш. Косово за Македония, Украйна за Македония. И Русия и Сърбия имат вина за загулата на Македония. Сега си плащат!!!

    Коментиран от #10

  • 10 Джудже

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "БББ":

    Абсолютно точен коментар.