Last news in Fakti

23 Юли, 2018 09:35 1 321 2

Трус в Елисейския дворец

  • еманюел макрон-
  • елисейския дворец-
  • охранител-
  • франция-
  • разследване

Френският президент призна за слабости

Трус в Елисейския дворец - 1
Снимка: БТА/ AP

Френският президент Еманюел Макрон се е срещнал с членове на своето правителство, за да обсъди скандала, предизвикан от кадри на негов охранител, който бе заснет да бие протестиращи граждани.

По случая бяха обвинени освен охранителя още четирима души, сред които трима полицаи и мъж, работил за партията на Макрон. Държавният глава е разпоредил да бъде извършена реорганизация на неговата канцелария.

Френският президент е признал, че е имало слабости в начина, по който президентството е подходило към скандала с висш служител от охраната на държавния глава, заснет да бие демонстранти. Това съобщи Ройтерс, като се позова на източник, близък до президентството.

Срещу президентския телохранител Александър Бенала бяха повдигнати обвинения за насилие над протестиращи хора на 1 май. Случаят предизвика вълна от обществено недоволство във Франция, предаде БНР. Макрон е определил действията на своя бодигард като "неприемливи" и "шокиращи", е посочил цитираният източник.

Трус в Елисейския дворец
Снимка: БТА/ AP


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 плевен

    3 0 Отговор
    Защо бият този, а не бият другите? И въобще къде са другите?
  • 2 Borislav Popov

    8 0 Отговор
    Макарона явно не се радва на народната любов ?
Новини по държави: